Duben
ohodnotit

Živý terč

Hard Target

Žánr:
Rok:
1993
Délka:
97 minut
Premiéra v ČR:
30.12.1993
„Nelov, co nesmíš zabít.“

Komentáře k filmu Živý terč

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 19
Deviant_Girl
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.7.2022
Van Damme jako vražedný cíl
Zřejmě nejlepší Van   Dammeův film spolu se   skvělými záporáky   Henriksenem a Voosloem a   efektními zpomalovačkami.   Příběh o honu na bezdomovce   bohatými lidmi dychtícími   po adrenalínu zaujme i   pobaví. A režisér Woo   ukázal Hollywoodu jak   natočit atraktivní akční   podívanou pro široké   publikum.
PROCESOR
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.10.2021
PROCESOR!
Jéžišmarjá, to se   těším, to si smlsnu.   Vážení uživatelé, pokud   se pokoušíte o hereckou   kariéru a chcete prorazit,   zapomeňte prosím na školy a   dramatický kroužky. K   úspěchu stačí jen, hezky   valit očička, jako   předvedla hlavní   představitelka. Takže si to   zkoušejte před zrcadlem a na   lusknutí prstem hezky vyvalte   očička, nebo se možná   pletu, třeba to stačilo v   devadesátkách a nyní   musíte třeba k tomu ještě   špulit smyslně rty. Za celý   film je hezky   vyvalila-očička asi   desetkrát a má vyděláno.   Takže zpátky k filmu JCVD,   jako dlouhovlasý a s bitkami   co nestárnou, takže   spokojenost.
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.9.2018
Rok po natočení stále   nepřekonaného nejtvrdšího   akčního filmu všech dob   zajel král hongkongského   akčního filmu zkusit   štěstí do Hollywoodu, kde   natočil snímek s příběhem   o lovu lidí jen tak pro   zábavu. Pevný scénář,   dobrá myšlenka, Jean-Claude   Van Damme a k tomu John Woo se   svou osobní vizualizací   akčních scén, které jsou   po právu označeny jako   krvavý balet. Tak to by mohl   být vskutku hollywoodský   akční masakr. Jenomže   nebyl. V Hollywoodu zřejmě   měli po zhlédnutí jeho do   té doby posledního snímku   ´Hard Boiled´ rozpaky a   snímek v plné palbě do kin   nepustili. Americký divák   podle nich na něco takového   prostě nebyl připraven a   snímek se značně okleštil.   Ten tak v hollywoodské   realizaci vypadá, jakoby to   John snad ani nenatáčel, i   když jeho pro něj typické   motivy k vidění jsou. Jako   ryze hollywoodský film však   přeci jen v jistém smyslu   své žánrové přednosti   má. Obsahuje dokonalou   příběhovou linii v souběhu   s akcí, ze kterých ta   finální jakoby nechtěla   skončit. John ve vizualizaci   použil i westernové motivy,   což do této doby bylo   neobvyklé a i zde to spíše   budilo úsměv. Viz např.   scéna, kdy si Jean-Claude   odhrne kabát a odhalí svou   nohu připravenou ke kopu. Že   tu nohu má proklatě nízko   by skutečně znělo blbě,   ale když se jedná o Ameriku,   jako pocta westernům to bylo   dobré. Lance Henriksen a   Arnold Vosloo v záporných   rolích úžasně vynikli a   dá se říci, že měli v   sobě určité kouzlo. A co   teprve akční finální tanec   Jeana-Clauda s obratností   sobě vlastní a   akrobatickými hrátky s   pistolí v ruce. John Woo   zkrátka věděl jak na to.   Jeho fanoušci se s   výsledným filmem nesmířili   a dlouhodobě bojovali za   režisérskou verzi. A povedlo   se. Je snad až o 22 minut   delší a akce je tu doslova   nonstop. ´Hard Boiled´ tedy   mohl mít oficiálně silnou   konkurenci. Režisérská   verze je však bohužel v   Evropě nedostupná, což je   pro fanoušky akčních   snímků v hongkongském stylu   ohromná škoda. I tak se   však jedná o velkolepé   filmové dílo. John Woo tedy   poprvé v Hollywoodu a   Jean-Claude Van Damme se   poprvé značně vyřádil se   střelnými zbraněmi. Zní to   divně, ale je to tak. Tedy   ještě jednou. Jako ryze   hollywoodský akční film je   to pecka, ve filmografii Johna   Woo vlivem zásahu studia   však bohužel nic moc. Až na   tu režisérskou verzi, kterou   nemáme šanci vidět.
Karius
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.9.2012
Živý terč,je už podle mě   trošku jinej level, než   standartní belgičanovo   béčko...tohle je   víc...zajímavej námět o   lovu na lidi a docela dobře   akčně provedeno...Henriksen   a Vosloo tomu přidali   šťávu,nicméně to   šroubování granátu na   konci,to byl výplod někoho s   hodně vykolejenou myslí...   99,9% všech lidí na   světě,by ten granát radši   zahodilo,ale John Woo nebo   kdo,snídali asi vtipnou kaši   říznutou drcenýma   brufenama...každopádně   jeden z nejlepších filmů   ,,Žána Klóda,, --->80%
SvoKar
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.1.2011
"Ubožák se taky někdy nudí"
Wooův americký debut je tak   trochu mišmaš. Občas mi   hudbou a   "strukturou"   záběrů připadá jako   jakási pocta westernům s   jejich neohroženými hrdiny   (když Natasha vidí Chance),   zároveň mi tytéž scény   vyznívají trochu i jako   výsměch a parodie na   zmíněné. Právě při nich   občas nevím, jestli je brát   "vážně", nebo se   smát.
Akce obstojná,   ale zbytečně moc střílení   (což však je Wooova   specialita) a málo bojů   (což mohla být specialita   van Dammeho). Vyprázdnění   zásobníku do jednoho   protivníka je zbytečnost, k   tomu doplňující   "hlášky" jsou   někdy až trapné.
Z   Jeanových filmů je to však   výrazný nadprůměr,   celkově jen lehký   nadstandard. Krom Double   Impact asi v lepším nehrál.
mildaaxe
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.10.2010
V New Orleansu funguje   originální firma. Zaplatíte   si 500 000 dolarů a můžete   si ulovit svýho vlastního   člověka. Podnik docela   prosperuje, bezdomovců bez   rodiny je vždycky dost a   když prostě sem tam najdou   policisté někde ohořelý   tělo, nikoho to příliš   nezajímá. Jenže s poslední   trofejí jim to tak úplně   neklaplo. Bývalého   mariňáka Bindera totiž   postrádá jeho dcera. A od   toho tu je Chance Boudreax,   aby jí pomohl…
Škoda že sem dřív   viděl Hru o přežití s   Ice-T. Takže jistá   originalita nápadu už na mě   jaksi nefungovala. Velký   problém jsem měl též s   bojovými scénami – když   je Van Damme takovej borec   přes bojový umění, proč   skoro pořád používá   místo toho pistole,   brokovnice a jiný nástroje   tak neosobní pro odpravu. Na   druhý straně když jsem   viděl jak hrozně mizerně   vypadal jeho první souboj se   čtveřicí otrapů, možná   je to takhle lepší. No   akční scény…Největší   problém mám s těma   věčnýma zpomalovačkama, v   kterých se teda John Woo v   tomhle snímku strašně   vyžívá. Akci potom chybí   dynamika a sledovat jí není   příliš velká zábava. A o   co jinýho by mělo v akčním   filmu jít?! Naštěstí tyhle   skutečnosti vyvažuje celkem   zajímavý pátrání v první   půli a taky jistý zajímavý   prvky, kdy je z Van Damma   chvíli Vinnetou na koni nebo   potom Tarzan na provaze:-)A   scéna s hadem je tak hrozně   blbá, že jsem se jí musel   zasmát:-)A poslední velmi   příjemný překvapení byla   představitelka Natashy –   měla krásný oči. Možná   působí tyhle postřehy   hodně negativně, ale jako   průměrná podívaná to   docela obstálo.
puol
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.1.2010
Woo natočil efektný   videoklip s dychberúcou   akciou, ale pozabudlo sa na   zmysluplnejší scénar.   Príbeh je až príliž   jednoduchý a z jeho   honkongských čias tu ostali   akurát tie spomalovačky a   holubice. O hereckých   schpnostiach Van Damma je   zbytočné niečo písať, ale   treba mu uznať snahu o   pritiahnutie honkogských   režisérov do Hollywoodu.   Ukážkoví záporáci v   podaní Lance Henriksena a   Arnolda Vosloo sú mňamózny.
Duri86
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.1.2010
v tu dobu jeste van damme   tocil dobre filmy,dobry   pribeh,dobra zapletka. scena   na zacatku filmu jak se van   damme zastane yancy butler   :takove sceny mam ve filmech   nejradej ,jak ona pak cumi s   otevrenou hubou :-)
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.10.2009
Dalsi s dost dobrych akcnich   filmu s J.C.V.D.
Ja   osobne bych ho nechtel   lovit.
Pekne udelane   bojove sceny.
Agostino
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.2.2009
Celkom zaujímavý akčný   film s celkom napínavým   obsahom. Mne sa tento film,   kde hlavnú rolu stvárnil   Jean Claude van Damme páčil.   A hocikedy si ho rád aj   pozriem. Dej tohto je dosť   strhujúci od začiatku až po   koniec.
LenC2
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.2.2009
Další z řady dobrých   filmů s JCVD v režii   akčních filmů Johna Woo   super. Tentokrát se musí   vypořádat s lovci lidí,   kteří mají zábavu   nahánět jako zvěř   bezdomovce v lesých. Sám se   stane lovenou návnadou, aby   všechny dostal.
Sparta33
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.2.2009
Luke
Celkem povedenej akční   kousek!! Mě se zamlouval!!   Výbornej J.c.Van Damme a   zajímavý nápad!! Hodně   dobrý film!!
rankinfitch
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.11.2008
Když jsem pracovával v   90.letech ve videopůjčovně,   vzpomínám si, že to bejval   hit jako prase. Byl to   vlastně průkopnickej film   zpomalenejch záběrů. Ne,   že by to té doby nebyly   žádný, ale v tomhle filmu   je jich víc než dost, a   hlavně se jisté scény staly   do určité míry klasikou, na   které člověk při koukání   doslova čeká, jako   například skopnutí jednoho   parchanta z motorky, atd.   Dnes, kdy jsem ten film viděl   po delší době, mě přišel   víc zábavnej než tehdy.   Věděl jsem, co od něj   čekat a tak jsem se bavil   hlavně dialogy (ty jsou   totiž strašný) :-) ale je   fakt, že filmu víc než   Jean-Clause dominuje charizma   Lance Henriksena, za něj je   minimálně o bod víc,   tudíž místo 6 dam 7. Film   je to solidní, je to typický   John Woo, kdo ještě neviděl   a nebude čekat kdovíco, tak   doporučuju. :-)
Thomax
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 13.7.2008
Hodně špatný. Van Damme se   už ani nepokouší hrát.   Padesát procent filmu   zabírají zpomalené   záběry, a to dost ubírá na   tempu i na efektu. Jediný   světlý bod je Lance   Henriksen, jinak nic. Kdo   tenkrát napsal že je to film   nabitý akčními scénami   musel byl asi slepý.
Prasoid
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.6.2008
Woo umí natočit solidní akčňák
a tohle není výjimka. I   když nebýt Van Damma a   Henriksena, asi bych hodnotil   o dost méně. Občasné   zpomalené záběry působily   krkolomně, závěrečná   přestřelka byla Woovsky   přehnaná. Jeden z   posledních Van Dammových   filmů před propadem do   žumpy.
killy
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.6.2008
Jeden z těch dobrých filmů   z Van Dammem. Dobrý   příběh, hodně akčních   scén, a na svou dobu   kvalitní triky.
mikee
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 17.5.2008
Nebýt těch efektních   spomalovaček , tak film trvá   sotva 50 minut a stojí za   starou bačkoru. John Woo si   nádherně pohrává s kamerou   a pyrotechnickými efekty ,   které jsou ovšem často až   do očí bíjící a působí   spíše směšně než   efektně , přestřelky jsou   vyhrocené do extrémních   koncovek při kterých Jean   Claude vyprázdňuje jeden   zásobník za druhým a jedna   rána nestačí , ovšem   působí u toho všeho   neuvěřitelně šmrncovně a   dodává filmu ten správný   říz. O příběhu a   dialozích se tady v   pozitivním slova smyslu nedá   ani mluvit a je lepší o nich   raději pomlčet , k tomu se   ve filmu vyskytuje spousta   nelogičností a   neuvěřitelně mě iritovaly   ty prázdné ulice za bílého   dne a poté při lovu na   veterána černé pleti ty   davy lidí , kteří   neslyšeli střelbu z   vedlejšího hřbitova a   chovali se jako by se nic   nedělo , to už rejža   opravdu přehnal. Jinak jsem   se ale bavil vcelku slušně ,   líbí se mi , že si film na   nic nehraje a je to prostě a   jednoduše béčko jako hrom s   cool kladným hrdinou Jeanem   Claudem Van Dammem , spoustou   vystřílené munice a   pyrotechnických efektů. 51%
Rocky4
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.2.2008
Pamatuju si že jsme si z toho   docela dělali prdel doma,   když jsme viděli ukázky.   Van Damme běží, udělá   otočku, do každýho vysype   celej zásobník.   Každopádně, je to podle mě   druhej nejlepší snímek Van   Damma po Krvavým sportu.   Solidně natočený akčňák.
Chrustyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.10.2007
Rozhodně nejlepší Van   Dammovka. Skvělé akční   scény, snesitelný Van Damme   a skvělý padouch Vosloo. I   když to rohodně není   nejlepší Wooův film   filmotéku mu rozhodně   nekazí. Wooův americký   start se velmi povedl.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih54808minih54808Přes Gobi a Chingan (1981) 
Čerez Gobi i Chingan n
minih191556minih191556Oppenheimer (2023) 
Oppenheimer n
minih41675minih41675Osvětová přednáška v Suché Vrbici (1992) [TV inscenace] 
Osvětová přednáška v Suché Vrbici n
minih16670minih16670Postavení mimo hru (1979) 
n
minih43857minih43857Oheň a led (1983) 
Fire and Ice n
minih5211minih5211Stalo se (2008) 
The Happening n
minih44624minih44624Pingu (1986) [TV seriál] 
Pingu n
minih6907minih6907Druhý tah pěšcem (1984) 
Druhý tah pěšcem n
minih25121minih25121Město andělů (1998) 
City of Angels n
minih27244minih27244Asterix a Obelix (1999) 
Astérix et Obélix contre César n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Živý terč 2 (2016) [Video]

 Živý terč 2 (2016) [Video]
Živý terč 2 n
Hard Target 2
Žánr: akční / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Roel Reiné

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Zdravotní škola

09:00 - 09:45

22 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

ČT2 - Okavango - řeka snů (2019) [TV...

08:30 - 09:25

52 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

08:25 - 10:30

57 minut již uběhlo
68 minut zbývá do konce

Prima - Polda (2016) [TV seriál]

09:15 - 10:30

7 minut již uběhlo
68 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190626
Osobností: 698007
Fotografií: 764518
Plakátů: 376941
Obsahů a biografií: 178397

Poslední komentáře

Duna: Část druhá (2024)

Duna: Část druhá
Film je moc pěkný, ale něco   tomu chybí. Větší   napětí, dynamika, spád. Ale   filmek opravdu kvalitní,   dají se ty necelé hodiny   vydržet.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Tlukot srdce (1980)

Tlukot srdce
Pro mě byl tohle opravdu   silný zážitek. Krásný   příběh o tom, co   předcházelo napsání jedné   geniální knihy a o tom, co   ovlivnilo celou více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Společná noc (1999) [TV epizoda]

Společná noc
Eric stále touží vyspat se   s Donnou a oba se tomu   blíží, ale stále k tomu   ještě nedošlo. Red zkouší   vařit, protože Kitty je víc   v více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Koláč (1999) [TV epizoda]

Koláč
Díl s názvem Koláč byl   sice spíš nadprůměrný,   ale několik scén a hlášek   to vytahuje vejš. Skvělej   byl Red Forman a hlavně Bob   Pinciotti, který doma řeší   krizi - 70%.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Tři muži a mladá dáma (1990)

Tři muži a mladá dáma
Tak ještě infantilnější a   naivnější než   "jednička"...Což je škoda,   protože kdyby to bylo trochu   více "normální", dalo by se   na to i koukat:-)

Autor: Máša13 | Hodnocení: 5 / 10