Duben
ohodnotit

Vesmírní kovbojové

Space Cowboys

Další název:
Vesmírni kovboji (SK)
Žánr:
Rok:
2000
Délka:
131 minut
Premiéra v ČR:
9.11.2000
„Vesmír už není to, co býval“

Komentáře k filmu Vesmírní kovbojové

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 15
M.A.G.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.9.2009
Absolutní paráda.
Staří dědci ve   vesmíru........ale jsou zase   tak staří?
Nevíme,jak na   to?Povoláme starou gardu (už   jednou odmítnutou a   odvolanou) a ta nas   zachráni.A jim se konečně   splní jejich dávný   sen......pobyt ve vesmíru.
Dost dobře natocený   ačkní sci-fi film.
Pěkný příběh a dobré   efekty.Herecké obsazení je   vynikající.C.Eastwood,T.Lee   Jones,D.Sutherland,J.Garner a   spol. tady rozehráli přímo   herecký koncert.
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.2.2010
Ta to sci fi komedie je   skvěle obsazena a bláznivý   nápad obsadit misi starými   astronauti povedené   bláznivá ale dobré.
satyr
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.8.2017
Výborný film, který ukazuje   dnešní problém. Mohou   starší lidé být ještě   užiteční a nebo jsou   odepsaní.
kockak1
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.1.2013
Jsou filmy, které můžete   vidět stokrát dokola a   stejně se zakoukáte a tohle   je ten případ. Kdo by to byl   řekl, že Clint dokáže   herecké důchodce povýšit   na sympaťáky první třídy,   kteří strčí do kapsy   novodobé akční hrdiny. Moc   příjemný, vtipný a dobře   natočený film s dojemným   koncem, jak jinak.
aegis
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.9.2006
Dějově ne tak zázračný   film, ale kovbojové v hlavní   roli zahráli suprově a   jejich vtípky a vzájemné   dobírání nemají chybu.   Dluho jsem se tak nepobavil.
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.12.2020
Ano, věk je jenom číslo.   Každý je starý podle toho,   jak se cítí, takže nemůže   být problém i vyletět do   vesmíru, když si to vážná   situace žádá. Snímek   nepředstavuje nic, co by jsme   ještě neviděli. No   posuďme. Určitá skupina   nováčků prochází   výcvikem astronautů, aby se   vydala do vesmíru vyřešit   problém, který však   překvapí nečekaným   objevem. Do toho se v posádce   projeví sabotér a všem   hrozí smrt, čímž vzniká   otázka: Vrátí se všichni   na zem? Rozdílem od   námětově podobných   snímků je především   nadsázka ohledně věku   zachránců světa. A co si   budeme povídat, ve   skutečném životě by   všichni byli setsakramentsky   otravní, ale tady vlivem   svého charismatu budí   sympatie. Clint Eastwood, coby   režisér, ke své   maličkosti, pojal skutečně   vznešený herecky hvězdný   ansámbl, kterým se v jádru   věci trefil do černého.   Domov důchodců? Tak to ani   náhodou. My vám ještě   ukážeme, zač je toho loket.   Do starého železa v   žádném případě ještě   nepatříme. Film je rozdělen   na dvě části. První je v   humorném tónu o výcviku,   kde nechybí tradiční   srandičky a rivalita a druhá   je už pojata dramaticky   vážně. Už kvůli tomu   výcvikovému dějství se   úmyslně nepřekračuje   hranice zcela zbytečné   komediálnosti, byť to hodně   láká. Dohromady s vážným   dějstvím vesmírným by to   prostě nefungovalo.   Každopádně je i tak po   obsahové stránce vše   patřičné. Humor, napětí,   zrada i emoce. Po výpravné   stránce je výcvikové   středisko prostě jen   výcvikové středisko, ale   zato scény ve vesmíru lze   hodnotit jako jedny z   nejlepších, co lze ve filmu   vidět. A to se ještě jedná   o starou školu speciálních   efektů. Snímek se tedy jeví   svou neoriginálností   předvídatelně, ale v jádru   věci se i tak ocitá v   jedinečnosti. Nakonec, je to   jen film, tak proč si ho   neužít, když na to má.
friday
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.11.2007
Tenhle film fakt miluju, ta   parta "dědků" je   naprosto úžasná, zvlášť   Donald Sutherland je   neodolatelný. Jsem ráda, že   tu má Tommy Lee Jones zase   kladnou roli, já vím, že   záporáky hraje super, ale   já ho vidím kladně.
klasifikátor
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.4.2020
Hodně povedená komedie je   taková klasická   "Eastwoodovština"!!   ! Clint za kamerou i v jedné   z hlavních rolí je moc   dobrý a nijak si s ním   herecky nezadají ani jeho   kolegové důchodci Tommy Lee   Jones Donald Sutherland a   James Garner. K tomu jim   skvěle dělá sparing William   Devane a James Cromwell.   Skvělá herecká sestava a   skvělé výkony! Příběh   sám má švih dost akce a   spoustu humoru konverzačního   i situačního. Jako bonus je   to výborně nadabované   takže za mne určitě palec   nahoru!
prvosenka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.7.2013
VESMÍRNÍ KOVBOJOVÉ

Partička   důchodců na výletě do   vesmíru. Komické? Pro   většinu lidí asi ano, ale   když si představíte tu   partičku v čele s Clintem   Eastwoodem, a po ruce mu jsou   Tomy Lee Jones, James Garner a   Donald Sutherland, už to tak   úplně bláznivě   nevypadá.

V   obehrané kulise o střetu   generací, kde se utkává   dravé mládí versus   životní zkušenosti a   moudrosti staré gardy   amerických pilotů, se   odehrává sci-fi příběh o   záchraně celé naší   planety. Na pozadí   politických událostí   studené války, kdy Západ   soupeřil s Východem a kdy   byly sestrojeny nebezpečné   zbraně, které možná mohou   být opravdovou hrozbou i   dnes, po mnoha letech, se   musí spojit mladí i staří,   aby se vhodně doplnili a   pomohli si navzájem splnit   náročný úkol. Na   zastaralou techniku platí   odborníci, kteří byli u   jejího zrodu. Vše je   okořeněno troškou humoru,   trochou neštěstí, bolesti i   nezbytným patosem a   zaručeně hollywoodským   dobrým koncem, který   připomene světu, že bez   zkušeností a neohroženosti   amerických zlatých hochů   prostě nemáme šanci.

Režijní   zručnost Clinta Eastwooda je   na výsledku znát. A přes   všechny výtky se na to dalo   koukat. I když to není   taková pecka, jako tématicky   podobný Armageddon, přesto   patří k tomu lepšímu v   daném žánru. Docela   příjemně jsem se bavila.
Mlapiska
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.6.2007
Film, který má podobné   téma jako Armagedon. Ale na   rozdíl od něj Kovbojové   mají větší šmrnc a je s   nima sranda. Postavy hlavně   nejsou tak nudný, a i když   jsou už poměrně staršího   data narození, tak   neztrácejí smysl pro humor a   hlavně charisma – něco, co   v Armagedonu zcela chybělo.   Konečně se někde nebere   zachraňování světa tolik   vážně.
charlie1612
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.1.2021
Komediální příběh se   skvělým obsazením,   zaručující výborné   výkony a zábavu. Po   historickém exkursu na   experimentální koridor NASA   (tehdy ještě jako NACA) se   přesouváme do současnosti   – areálu NASA v Kennedyho   Space Centrum na Floridě. Tam   se odebírají původní   průkopníci letectví a   možní kosmonauti, nyní   důchodci, aby pomohli NASA   vyřešit zapeklitý problém   s komunikační družicí,   která vypověděla službu. A   pak se s nimi vypravíme do   vesmíru, kde na ně spolu s   jejich mladšími kolegy   čeká složitá oprava   satelitu, narušená   sabotérským útokem.
Příběh má spád, akci,   je nabitý vtipnými   hláškami. Vedle výborně   podaného příběhu a   skvělého obsazení hraje   roli i atraktivní prostředí   výcvikového střediska NASA.   Film mám rád a rád jej   opakovaně sleduju.
AGAMEMNON
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.2.2007
Prdůši ve vesmíru, jen v   poslední třetině by to   chtělo nějaký vtipy jako na   začátku. Jinak příjemný   film.
PORTER
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.2.2013
Skvělá sci-fi komedie s   výborným hereckým   obsazením.Čtyří bývalí   astronauti se ve stáří   opět scházejí a jdou spolu   opět do akce.Docela dobré   vtipné hlášky.
Vídžej
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.10.2003
Osedlali to pěkně.
Snad jen řeknu že sem se   docela pobavil, když sem   viděl staříky v takových   těch košilkách co nosí v   americe pacinti. Jinak to byl   celkem fajn film s trochou   nadsázky a dobrými vtípky.   Myslel jsem že to bude   úplná kravina ale vydrželi   jsme se na to s kamarádkou   dívat až dokonce. Rozhodně   to není nic mimořádného.   Podle průměrný film možná   lehce nadprůměrný.
Didinka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.9.2007
Tento film táhne hlavně   svým hereckým obsazením a   taky tím, že je to vlastně   komedie. Vůbec jsem   nepřemýšlela jestli by se   to skutečně mohlo stát a   fakt jsem žrala, když se ti   dva do sebe pustili v baru   nebo když se ta družice   začala hýbat. A procházka   po měsíci byla naprosto   dojemná. To jsem mu vážně   přála, i když tam pak asi   umřel.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih16905minih16905Pražákům, těm je hej! (1990) 
Pražákům, těm je hej! n
minih3172minih3172Apač (1954) 
Apache n
minih12655minih12655Školák vlkodlak (1985) 
Teen Wolf n
minih49790minih49790Kinta (2008) 
Kinta n
minih24698minih24698Strach (1963) 
Strach n
minih4395minih4395Boeing 747 v ohrožení (1996) 
Executive Decision n
minih47492minih47492Flynn Carsen 3: Jidášův kalich (2008) [TV film] 
The Librarian: The Curse of the Judas Chalice n
minih46996minih46996Bunkr smrti (2008) 
Outpost n
minih44499minih44499Bobule (2008) 
Bobule n
minih8296minih8296Hlava rodiny (1991) 
Father of the Bride n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190572
Osobností: 697863
Fotografií: 764000
Plakátů: 376644
Obsahů a biografií: 178297

Poslední komentáře

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10