Duben
ohodnotit

Vesmírní kovbojové

Space Cowboys

Další název:
Vesmírni kovboji (SK)
Žánr:
Rok:
2000
Délka:
131 minut
Premiéra v ČR:
9.11.2000
„Vesmír už není to, co býval“

Obsah filmu Vesmírní kovbojové

 
Clint Eastwood, Tommy Lee Jones, James Garner a Donald Sutherland vystupují v hlavních rolích napínavého příběhu, který se kromě obyčejných pozemských „reálií“ a cvičného prostoru NASA odehrává i ve vesmíru. Všechno vlastně tak trochu začalo někdy před čtyřiceti lety, kdy se čtyři špičkoví letci Frank D. Corvin, Hawk Hawkins, Jerry O’Neill a Tank Sullivan měli stát první posádkou, která uvidí Zemi z vesmíru. Shodou náhod a díky „závisti“ nadřízeného Boba Gersona je ale předběhla opice, oni pak na čas „zapadli“ v zapomenutí. To se nečekaně změnilo.

Kolem Země krouží starý ruský „komunikační“ satelit Ikon, jenž se porouchal a hrozí...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Clint EastwoodClint Eastwood  
hraje:
Clint EastwoodClint Eastwood.....Frank D. Corvin [69]   
Tommy Lee JonesTommy Lee Jones.....Hawk Hawkins [53]   
Donald SutherlandDonald Sutherland.....Jerry O'Neill [65]   
James GarnerJames Garner.....Tank Sullivan [72]   
James CromwellJames Cromwell.....Bob Gerson [60]   
Marcia Gay HardenMarcia Gay Harden.....Sara Hollandová [40]   
William DevaneWilliam Devane.....Eugene Davis [60]   
Loren DeanLoren Dean.....Ethan Grace [30]   
Courtney B. VanceCourtney B. Vance.....Roger Hines [40]   
Rade ŠerbedžijaRade Šerbedžija.....generál Vostov [53]   
Barbara BabcockBarbara Babcock.....Barbara Corvinová [63]   
Blair BrownBlair Brown.....dr. Anne Caruthesová [54]   
Nils Allen StewartNils Allen Stewart.....Tiny   
Toby StephensToby Stephens.....mladý Frank [31]   
Eli CraigEli Craig.....mladý Hawk [47]   
John Mallory AsherJohn Mallory Asher.....mladý Jerry [29]   
scénář:
Ken KaufmanKen Kaufman  
Howard KlausnerHoward Klausner  
hudba:
Lennie NiehausLennie Niehaus  
Paul SimonPaul Simon....."STILL CRAZY AFTER ALL THESE YEARS" [58]   
kamera:
Jack N. GreenJack N. Green  
Pete RomanoPete Romano.....podvodní záběry   
střih:
Joel CoxJoel Cox  
Mo HenryMo Henry.....střih negativu [43]   
  Nahrát trailer k filmu
Distributor v ČR:
Warner Bros. ČR
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Vesmírní kovbojové >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

charlie1612
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.1.2021
Komediální příběh se skvělým obsazením,   zaručující výborné výkony a zábavu. Po   historickém exkursu na experimentální koridor   NASA (tehdy ještě jako NACA) se přesouváme do   současnosti – areálu NASA v Kennedyho Space   Centrum na Floridě. Tam se odebírají původní   průkopníci letectví a možní kosmonauti, nyní   důchodci, aby pomohli NASA vyřešit zapeklitý   problém s komunikační družicí, která   vypověděla službu. A pak se s nimi vypravíme   do vesmíru, kde na ně spolu s jejich mladšími   kolegy čeká složitá oprava satelitu,   narušená sabotérským útokem.
Příběh má   spád, akci, je nabitý vtipnými hláškami.   Vedle výborně podaného příběhu a skvělého   obsazení hraje roli i atraktivní prostředí   výcvikového střediska NASA. Film mám rád a   rád jej opakovaně sleduju.
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.12.2020
Ano, věk je jenom číslo. Každý je starý   podle toho, jak se cítí, takže nemůže být   problém i vyletět do vesmíru, když si to   vážná situace žádá. Snímek nepředstavuje   nic, co by jsme ještě neviděli. No posuďme.   Určitá skupina nováčků prochází výcvikem   astronautů, aby se vydala do vesmíru vyřešit   problém, který však překvapí nečekaným   objevem. Do toho se v posádce projeví sabotér a   všem hrozí smrt, čímž vzniká otázka:   Vrátí se všichni na zem? Rozdílem od   námětově podobných snímků je především   nadsázka ohledně věku zachránců světa. A co   si budeme povídat, ve skutečném životě by   všichni byli setsakramentsky otravní, ale tady   vlivem svého charismatu budí sympatie. Clint   Eastwood, coby režisér, ke své maličkosti,   pojal skutečně vznešený herecky hvězdný   ansámbl, kterým se v jádru věci trefil do   černého. Domov důchodců? Tak to ani náhodou.   My vám ještě ukážeme, zač je toho loket. Do   starého železa v žádném případě ještě   nepatříme. Film je rozdělen na dvě části.   První je v humorném tónu o výcviku, kde   nechybí tradiční srandičky a rivalita a druhá   je už pojata dramaticky vážně. Už kvůli tomu   výcvikovému dějství se úmyslně   nepřekračuje hranice zcela zbytečné   komediálnosti, byť to hodně láká. Dohromady s   vážným dějstvím vesmírným by to prostě   nefungovalo. Každopádně je i tak po obsahové   stránce vše patřičné. Humor, napětí, zrada   i emoce. Po výpravné stránce je výcvikové   středisko prostě jen výcvikové středisko, ale   zato scény ve vesmíru lze hodnotit jako jedny z   nejlepších, co lze ve filmu vidět. A to se   ještě jedná o starou školu speciálních   efektů. Snímek se tedy jeví svou   neoriginálností předvídatelně, ale v jádru   věci se i tak ocitá v jedinečnosti. Nakonec, je   to jen film, tak proč si ho neužít, když na to   má.
klasifikátor
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.4.2020
Hodně povedená komedie je taková klasická   "Eastwoodovština"!!! Clint za kamerou i   v jedné z hlavních rolí je moc dobrý a nijak   si s ním herecky nezadají ani jeho kolegové   důchodci Tommy Lee Jones Donald Sutherland a   James Garner. K tomu jim skvěle dělá sparing   William Devane a James Cromwell. Skvělá herecká   sestava a skvělé výkony! Příběh sám má   švih dost akce a spoustu humoru konverzačního i   situačního. Jako bonus je to výborně   nadabované takže za mne určitě palec nahoru!
satyr
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.8.2017
Výborný film, který ukazuje dnešní problém.   Mohou starší lidé být ještě užiteční a   nebo jsou odepsaní.
prvosenka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.7.2013
VESMÍRNÍ KOVBOJOVÉ

Partička důchodců na   výletě do vesmíru. Komické? Pro většinu   lidí asi ano, ale když si představíte tu   partičku v čele s Clintem Eastwoodem, a po ruce   mu jsou Tomy Lee Jones, James Garner a Donald   Sutherland, už to tak úplně bláznivě   nevypadá.

V obehrané kulise o střetu   generací, kde se utkává dravé mládí versus   životní zkušenosti a moudrosti staré gardy   amerických pilotů, se odehrává sci-fi   příběh o záchraně celé naší planety. Na   pozadí politických událostí studené války,   kdy Západ soupeřil s Východem a kdy byly   sestrojeny nebezpečné zbraně, které možná   mohou být opravdovou hrozbou i dnes, po mnoha   letech, se musí spojit mladí i staří, aby se   vhodně doplnili a pomohli si navzájem splnit   náročný úkol. Na zastaralou techniku platí   odborníci, kteří byli u jejího zrodu. Vše je   okořeněno troškou humoru, trochou neštěstí,   bolesti i nezbytným patosem a zaručeně   hollywoodským dobrým koncem, který připomene   světu, že bez zkušeností a neohroženosti   amerických zlatých hochů prostě nemáme   šanci.

Režijní zručnost Clinta Eastwooda   je na výsledku znát. A přes všechny výtky se   na to dalo koukat. I když to není taková pecka,   jako tématicky podobný Armageddon, přesto   patří k tomu lepšímu v daném žánru. Docela   příjemně jsem se bavila.
PORTER
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.2.2013
Skvělá sci-fi komedie s výborným hereckým   obsazením.Čtyří bývalí astronauti se ve   stáří opět scházejí a jdou spolu opět do   akce.Docela dobré vtipné hlášky.
kockak1
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.1.2013
Jsou filmy, které můžete vidět stokrát dokola   a stejně se zakoukáte a tohle je ten případ.   Kdo by to byl řekl, že Clint dokáže herecké   důchodce povýšit na sympaťáky první třídy,   kteří strčí do kapsy novodobé akční hrdiny.   Moc příjemný, vtipný a dobře natočený film   s dojemným koncem, jak jinak.
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.2.2010
Ta to sci fi komedie je skvěle obsazena a   bláznivý nápad obsadit misi starými astronauti   povedené bláznivá ale dobré.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.9.2009
Absolutní paráda.
Staří dědci ve   vesmíru........ale jsou zase tak   staří?
Nevíme,jak na to?Povoláme starou gardu   (už jednou odmítnutou a odvolanou) a ta nas   zachráni.A jim se konečně splní jejich dávný   sen......pobyt ve vesmíru.
Dost dobře natocený   ačkní sci-fi film.
Pěkný příběh a dobré   efekty.Herecké obsazení je   vynikající.C.Eastwood,T.Lee   Jones,D.Sutherland,J.Garner a spol. tady   rozehráli přímo herecký koncert.
friday
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.11.2007
Tenhle film fakt miluju, ta parta   "dědků" je naprosto úžasná,   zvlášť Donald Sutherland je neodolatelný. Jsem   ráda, že tu má Tommy Lee Jones zase kladnou   roli, já vím, že záporáky hraje super, ale   já ho vidím kladně.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih23635minih23635Zastavení na Missouri (1976) 
The Missouri Breaks n
minih42459minih42459Ztroskotaná láska (2005) 
Love wrecked n
minih50975minih50975Tři spory - Spor dramaturga Stroupežnického (1982) [TV hra] 
n
minih20415minih20415Tajemná záře nad Pacifikem (1980) 
The Final Countdown n
minih146726minih146726Ostravak Ostravski (2016) [DCP] 
n
minih23881minih23881Zlaté oko (1995) 
GoldenEye n
minih40762minih40762Proposition (2005) 
The Proposition n
minih112842minih112842Ratchet a Clank: Strážci galaxie (2015) 
Ratchet and Clank n
minih95015minih95015Demolice (1996) [Video] 
Demolition High n
minih41795minih41795Moje superbejvalka (2006) 
My Super Ex-Girlfriend n


Hodnocení:n12345678910
Vesmírní kovbojové (2000)Vesmírní kovbojové (2000)Vesmírní kovbojové (2000)Vesmírní kovbojové (2000)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697862
Fotografií: 763990
Plakátů: 376624
Obsahů a biografií: 178296

Poslední komentáře

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10