Duben
ohodnotit

U-Turn

U Turn

Další název:
Stray Dogs; U-Turn - Kein Weg zurück
Rok:
1997
Délka:
125 minut
Premiéra v ČR:
12.2.1998
„Sex. Vražda. Zrada. Všechno, kvůli čemu stojí za to žít.“

Komentáře k filmu U-Turn

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 15
Omnibus
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.7.2013
V té díře chcípl pes. Nebo nechcípl?
Pozor! Text obsahuje úchylné   SPOILERY!
V tomhle   vypečeném zapadákově   chcípl pes. Vlastně   nechcípl, jen tak vypadal...   Většina obyvatel jsou divní   týpci, radost pohledět. Jsou   sto let za opicema, potí se   jako prase a k   návštěvníkům se chovají   jako svině. A pak drze   požádají o pomoc. Třeba   při věšení záclon nebo   zavraždění své holčičky.   Dcery, již léta úspěšně   przněné svým tátou, která   si ovšem to prznění s   gustem užívá. Co taky   jiného za zábavu si užít   na maloměstě, že? V   autoservisu vám úchylnej a   mastnej vágus auto ještě   víc rozesere, ale zato vám   nezapomene vykrást kufr,   babka ve večerce je jednou   nohou v hrobě, ale na lupiče   vytáhne zpod kasy brokovnici.   Slepec se podívá, kolik jste   mu hodili do kasičky a pak se   jde se svým chcíplým psem   projít (Vidíte? Já to   říkal, že nechcíp! :-). A   nad vším krouží supi, nad   dvěma prsty ucvaknutými   kvůli dluhům, i nad sexem   Bobbyho a Grace, když divoce   souloží vedle mrtvoly   (právě umláceného otce).   Navíc celou tu romantiku   dokresluje povedený   soundtrack. Kladný hrdina   žádný, mravní ponaučení   z filmu nula, čirá zábava.
cabalaci
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.5.2012
krása
Kamera,ach ta kamera na   začátku jsem si myslel že   ten film bude kravina ale   právě kamera mě přinutila   zústat u obrazovky do te   chvile,kdy už se to   rozjelo.Neuvěřitelná   Jennifer Lopez byla prostě   užasná.Někdy jsem se   smál,někdy mi lezl mráz po   zádech,a někdy jsem měl   mokré oči.DOPORUČUJI.
ergotoxin
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.3.2012
Černá existencionalistická   komedie o chlapíkovi, který   se během boje o svůj holý   život nešťastnou náhodou   zamotá do smyčky intrik   obyvatelů jedné jižanské   vesnice. Film bortí řadu   klišé, konec je obzvlášť   vydařený. Skvělá   podívaná!
FLA
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.11.2011
Zas můj oblíbenec O.Stone a   úchylná   krimi,thriller,komedie? Nevím   směsice všeho,ale mně   zaujal a patří mezi mé   oblíbené!
Akana
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.9.2011
Jestli občas Oliveru Stoneovi   vyčítám moralizování, v   tomhle případě ho dovedně   skrývá za strhující a   rafinované vyprávění o   jedné smůlovaté anabázi   nepříliš charakterního   podvodníčka, který se díky   nedobrovolné zastávce v   buranském pouštním   městečku ocitá před   rozhodováním co udělá se   svým dalším životem.   Především první dvě   třetiny filmu jsou   excelentní, ten den blbec,   který hrdina prožívá,   jeden průšvih za druhým,   horko, vynucené kroky a   volby, všechno to se   divákovi zadírá pod kůži   a zásluhu na tom mají   všichni: režisér,   kameraman, spolehlivě   geniální Ennio Morricone a   samozřejmě herci. Sean Penn,   Nick Nolte, těžko   poznatelný Jon Voight,   dokonce i Jennifer Lopez,   kterou jsem vždycky   považoval za nudnou   zpěvačku a ještě   nudnější herečku, tady   září. Vypíchnul bych   ještě neodolatelně   cashoidního (jestlipak   tušil, koho za pár let bude   hrát?) Joaquina Phoenixe a   hlavně vykutáleného   automechanika Billyho Boba   Thorntona. Škoda   natahovaného závěru, kde   dosud pevně napjatá struna   trochu ochabuje, ale jinak   paráda.
Rudyamon
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.3.2011
Pozor na neznámé slečny, kromě jiného ...
Pokud si myslíte, že jste   někdy v životě zažili den   blbec, ve kterém se vám   nedařilo nic, na co jste   sáhli a který se vám svou   výjimečností vryl   navždycky do kůry mozkové,   tak po shlédnutí filmu   U-Turn svůj názor, na to, co   je to den blbec, budete muset   kompletně přepracovat.   Hlavní hrdina Bobby jede   vyprahlou Arizonou splatit   svůj dluh, nechce totiž   přijít o další prsty na   rukou, ustřihli mu už dva a   to mu stačilo. Ale cítí se   poměrně dobře, vrátí   prachy a začne nový život.   Když mu ale nedaleko   zapadlého městečka   vybouchne chladič, začne se   série neuveřitelných   náhod, které mu nedovolí   opustit město, které se   čím dál víc začne jevit   jako osudová past. Opravdu   neuvěřitelný film, který   mě doslova do posledních   vteřin držel v napětí.   Držel jsem Bobbymu palce, aby   se z toho dostal, protože v   podání Seana Penna to je   opravdu sympatický chlapík,   ale scénář si dal za   závazek ukázat všechny   nejnemožnější situace,   jaké se dají vymyslet. A tak   je Bobby několikrát během   filmu těsně předtím, než   se dostane ze šlamastiky   opět zatažený do dalšího   kola a to takovým způsobem,   že ho prostě nemůžete   nelitovat. Pochopitelně, že   setkání s osudovou ženou v   podání Jennifer Lopez je   urychlovačem jeho cesty ze   dna až za hranici, kdy není   možno se vrátit. Všechny   role byli zahrány s naprostou   přesvědčivostí, Bob   Thornton jako automechanik   neměl chybu a Jon Voight jako   starý žebrák se svou   moudrostí byl úžasnou   mezihrou ve chvílích malého   oddechu před další akcí.   Celkově byl pro mně film   opravdu příjemným   společníkem, který mě   přinutil k rozhodnutí, že   auto si nechám opravovat   pouze v autorizovaném servisu   a nikdy nepomohu neznáme   slěčně s věšením záclon   ... :-)
Yontalcar
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.2.2011
Netradiční film, který   dokáže diváka pobavit.   Hlavně díky smůle a   nepřejícímu osudu hlavního   hrdiny. Cesta z jednoho   neštěstí do druhého jej   nakonec dovede až ke smrti.   Bizarnější závěr snad ani   nemohl být vymyšlen. Opravdu   se to povedlo.
mildaaxe
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.6.2010
Díky jedný prasklý hadičce   takovej špatnej den...Bobby   Cooper se do Superioru dostane   čirou náhodou, co by taky   pohledával v týhle „řiti   světa“ dobrovolně,   žejo.Leč stalo se a z   drobný závady na autě,   jejíž oprava by měla trvat   jenom chvilku se stává   pomalu, ale jistě horor –   Superior se totiž doslova   hemží podivnýma figurkama a   Bobby se s nima ne příliš   vlastní vinou zaplete a   další a další   nepříjemnosti se kupí a na   Bobbyho je toho během   jedinýho dne až příliš a   za možnost dostat se odsud je   nakonec schopen udělat   cokoliv…
Stone staví   zápletku na ohraný   klišovitý kostře –   hlavní hrdina –   nepřátelský prostředí –   láska – střet –   konec.Ale v jeho podání to   rozhodně nejni žádný   klišé a staví tyhle   zažitý principy zcela na   hlavu a to všechno rozhodně   pro dobro věci, proto jsem se   dočkal mnoha originálních   scén v nichž vytupuje   nesčetně pochybných   pokřivených charakterů a   Stone se opět nebojí   šokovat ať už jejich   naturalistickym ztvárněnim   nebo v dialozích   (skutečnostma ohledně   tajemný Grace a jejího   manžela),i když proti   Takovým normálním   zabijákům je to přeci jenom   mírnější.Jinak obsazení   je excelentní a k výkonům   hlavních ani vedlejších   postav nemám žádný výtky   – věčně trpící Sean   Penn, dokonale buranskej Billy   Bob Thornton, mladičká   Claire Danes jako vymletá   puberťačka, žárlivej Nick   Nolte, frajírek Joaquin   Phoenix, slepec Jon Voight a   kupodivu velmi přesvědčivá   (a moc hezká) Jennifer Lopez.   + tak 20sekund přítomná Liv   Tyler bez jedinýho slova, ale   i tak mě potěšila:-) Celou   tuhle atypickou černou   krimikomedii podbarvuje hudba   Ennia Morriconeho a zajímavá   kamera Roberta Richardsona,   naštěstí ku prospěchu   věci ne tak zběsilá jako v   již zmiňovaných   Zabijácích.A taky pár   povedených hlášek -

Jenny:   "Líbí se vám Patsy   Cline? Proč už nenahrává   desky?"
Bobby:   "Protože je   mrtvá."
Charlie35
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.11.2009
Vydařený snímek, který   bych však nepovažoval za   komedii, spíše za thriller s   prvky černého a absurdního   humoru v mírně coenovském   kabátě. Tenhle typ filmu   prostě můžu.
Seducinka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.5.2009
Co říct, kdo neviděl   prostě nepochopí.
Povedená komedie, o tom   co všechno se může   přihodit, začne to rozbitým   autem, a skončí to   vraždami...
Ten chlap   byl prostě chudák, měl   smůlu no, co víc dodat.
karlosphonic
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.3.2009
Film by se dal také nazvat   " kterak vidláci na   svém území dali pořádný   záhul městskému   frájovi".Zajímavý   film,který stojí rozhodně   za to skouknout.Sean Penn je   bez chyby a Jenifer Lopez je   určitě lepší herečka než   zpěvačka.
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.2.2009
Takhle to vypadá, když si   chce odpočinout věčný   provokáter Oliver Stone.   Chlápek, kterému chybí pár   prstů a má tašku plnou   peněz musí kvůli prasklému   chladiči zamířit do   nejbližšího městečka,   které i když vypadá celkem   nenápadně, skrývá mnoho   tajemství a obývá ho   spousta podivných karikatur.   Nejdříve ho   "přivítá"   pochybný automechanik,   později pozná nadrženou   krasavici Grace, vyslechne si   moudra od slepého starce,   dostane nakládačku od   staříka, ze kterého se   vyklube otec Grace a kterému   není cizí incest, neustále   je pronásledován nymfomankou   se žárlivým přítelem a   nakonec se zamotá do plánu,   který v sobě skrývá   vraždu a spoustu peněz. Jak   už jsem psal i takhle může   vypadat   "relaxační"   podívaná, kterou si   režisér natočí jen tak pro   pobavení. Žádná z postav   tohoto panoptika si nedokáže   (a ani se o to nepokouší)   získat divákovy sympatie a   nezachrání to ani fakt, že   se pod těmito maskami   skrývají známí herci jako   Nick Nolte, Jenniffer Lopez   či k nepoznání namaskovaný   (nebo spíše špinavý) Billy   Bob Thorton. Stone je divnej a   touto podivností to jen   dokazuje.
Ingrid
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.8.2005
Docela depresivní dílko.   Snad každá postava je   něčím ouchylná....na   druhou stranu natočený je to   celkem zábavně, tak proč   ne:)
nash
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.2.2005
Skutečně velmi nevšední   zážitek. Je to sice divnej   film, ale možná že to je   právě to pozitivní.   Skvělá režie Olivera   Stonea, kamera, střih,   všechno je perfektní.   Působivý příběh, plejáda   vynikajících herců v čele   s Pennem (i Lopezová si svoje   uhrává). Pár našláplejch   hlášek, např.: "Vy ste   tady snad všichni   zhulený." - "Já   drogy neberu." -   "Možná bys měl."   No a ten závěr, to je   vážně psycho.
Emzak
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.4.2004
Jeden z mála snímků, ve   kterém je ukázáno jak   snadno se všechno může   podělat. Vypadalo to vše,   tak jednoduše a postupně se   to čím dál více   komplikovalo. Zřejmě to   není komedie, ale mě to   připadá tragikomické.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih86169minih86169Elysium (2013) 
Elysium n
minih112516minih112516Koleje osudu (2013) 
The Railway Man n
minih48925minih48925Živí a mrtví (2007) 
Živi i mrtvi n
minih38756minih38756Bathory (2008) 
Bathory n
minih8171minih8171Helena v krabici (1992) 
Boxing Helena n
minih58188minih58188Resident Evil: Afterlife (2010) 
Resident Evil: Afterlife n
minih75479minih75479Intimní tajemství (2008) 
Teeth n
minih98752minih98752Rituals (1977) 
Rituals n
minih52967minih52967Camino (2008) 
n
minih36727minih36727Ultraviolet (2006) 
Ultraviolet n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Já už budu hodný, dědečku! (19...

14:30 - 15:55

72 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

ČT2 - Královna ve válce

14:50 - 15:45

52 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

NOVA - Zítra vstanu a opařím se čajem...

14:15 - 16:20

87 minut již uběhlo
38 minut zbývá do konce

Prima - Polda (2016) [TV seriál]

15:35 - 16:50

7 minut již uběhlo
68 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190612
Osobností: 697966
Fotografií: 764479
Plakátů: 376881
Obsahů a biografií: 178371

Poslední komentáře

Neposkvrněná (2024)

Neposkvrněná
Opäť jeden náboženský   horor s tématikou počatia,   ktorý na to spočiatku ide   vcelku dobre, no konečným   vyznením rozdelí divácku   obec na více >

Autor: horribile_dictu | Hodnocení: 7 / 10

Poslední den (1999) [TV epizoda]

Poslední den
Red je poslední den v práci   a tak potom se sejdou s kolegy   v hospodě, kde skončí s   Redem i Eric, Hyde, Fez. Donna   "zlobí" Erica s tím kdy více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Bídníci (2018) [TV minisérie]

Bídníci
Cožpak o to, technicky téhle   nové televizní verzi slavné   klasiky nic nechybí i   výprava je určitě velmi   solidní, ale tahle věc   stojí a více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Muž z Toronta (2022)

Muž z Toronta
Zkopírovaná a ukecaná   blbost,takových filmů kde je   jeden ukecaný a druhý   drsňák už tu bylo a tenhle   nijak nepřekvapil spíš byl   nudný a místy byl ten   černoch se svými hláškami   trapný.

Autor: PORTER | Hodnocení: 2 / 10

ONEMANSHOW: The Movie (2023)

ONEMANSHOW: The Movie
!!!ZAHRAJEME SI POSLEDNÍ   HRU!!!

Je to tak, ať už je   to fake nebo ne, je to fakt   originálně natočený a děj   o lásce by mi jindy asi   více >

Autor: hvezdy | Hodnocení: 7 / 10