Zari
ohodnotit

Slzy slunce

Tears of the Sun

Další název:
Slzy slnka; Tränen der Sonne
Rok:
2003
Délka:
118 minut
Premiéra v ČR:
24.4.2003
„Byl cvičen uposlechnout rozkazy. Stal se hrdinou tím, že se jim vzepřel.“

Komentáře k filmu Slzy slunce

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 37
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.9.2013
Dal by se očekávat další   akčně válečný bezduchý   film, ale hlavně svou   základní výpovědí se   jedná o překvapení. Tady   skutečně o něco jde.   Americké nerozvážné   velení opět nezklamalo, a   tak se musel objevit další   voják, který neuposlechne   rozkaz a s lidskostí a   soucitem se pustí do   záchrany několika   uprchlíků. Příběh je   stavěný tak, že se tu   střílí jenom když se   opravdu musí, takže o   válečnou řežbu tu   rozhodně nejde. Jedná se o   citově dramatický thriller,   který se pomalu dostává až   do grandiózního dech   beroucího finále. Na   začátku se mi však   vyprávění příběhu zdá   dosti uspěchané. Jinak   výborná kamera, nádherné   scenérie, šokující scény   plné nenávisti a smrti,   použitá africká hudba a   typický kamenný mariňácký   výraz Bruce Willise. Vznikl   hodně dobrý emočně   založený válečný thriller   své doby, který sebou nese i   jisté poselství a který   světu ukazuje reálnou   problematiku v některých   afrických zemích.
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.7.2009
Opravdu povedené dílko taky   přesně ukazuje co se ve   Světě stává a stalo   obsazení Willis a Monika   Belluci nechám na vás já se   nenudil
LUTZAK88
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.7.2009
Nemám co dodat fakt dobrý a   nadupaný Bruce Willis opět   hrál dobře fakt skvělý   efekty i hercy nevim co víc   říct
enejčel
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.8.2012
velmi podobný film   Speciální jednotce, který   byla natočena francouzskou   produkcí. Oba filmy mám moc   rád. Bruce Willis dokazuje   svojí kvalitu a Monica   Bellucci překvapila.   Willisova role udělala   dobře, že se pro Africké   uprchllíky vrátil, ale jako   voják porušil rozkaz a to je   špatné. Nechci nic   prozrazovat, aby jste byli   překvapení. Snímek mi   doporučil kolega z práce a   jsem rád, že se trefil do   mého gusta. Tento film je   všestranně dobrý a   rozhodně překvapí. Moc   pěkný snímek.
Karius
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.7.2011
Podle mýho slušnej   film...bavilo mě to a nenudil   jsem se, což je základ...a   ani po pravdě nevim, za co   bych měl ubírat na   hodnocení,akce i dramatu sme   se ve filmu dočkali... Bruce   a jeho kamennej xicht mě sice   moc nenadchnul,hrát vojáka,   podle mě neznamená tvářit   se celej film stejně debilně   a ani nehnout mimikou v   obličeji,nicméně podívaná   to byla zajímavá a to nejen   na Moniku Bellucci :)
hejtman
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.2.2005
Drsná realita
Velmi slušný snímek   zachycující africkou realitu   dní minulých a bohužel i   současných.Sice je film   postaven na fiktivní   situaci,ale často se vám   stane že budete pochybovat   jestli to není   skutečnost.B.Wilis to zase   jednou rozsvítil,scénář by   se dal dotáhnout k   dokonalosti,ale u takového   filmu obstojí,kamera a zvuk   snad nemá chybu.Kdo má rád   válečné filmy bude jistě   spokojen,chceto však pevné   nervy a společnost u   obrazovky ať vám neunikne   realita dnešní Evropy.Tiše   se modleme a vzhůru do   Nigérie.
Charlie35
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.3.2009
Nevím proč, ale tenhle film   mě velice zaujal tak, že   jsem si ho po týdnu pustil   znovu a světe div se ....   líbil se mi ještě víc.   Atmosféra ohrožení v   džungli, kamenná tvář   Bruce Willise (přesto   schopná minimalistickým   způsobem vyjádřit emoce) a   přítomnost oduševnělé   krásy Moniky Bellucci, byly   asi hlavním důvodem proč   mne tenhle film zaujal.   Hodnotím vysoko.
standa.kasna
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.3.2008
Tento film mě sice v prvních   minutách nenatchl ale pozdeji   jsem byl do filmu uplne   zabran.Doporučuji všem aby   se na tento film koukli je se   na co divat.
mykescH
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.12.2009
film znám a viděl jsem jej   již před nějaku dobou,   nyní je mou kulisou pri   práci na PC a tak hodnotím   až dnes... Vojenké téma,   herecké obsazení a scéna   při pommstě v zapomenuté   vesnici jsou důvody proč   dávám 9 z 10ti
150koni
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.5.2006
vezme to i za srdce
tento film jsem viděl snad 3x   a vždy mne dojal. Je to   ukázka toho, že lidskost je   více, než povinnost   poslechlout něčí rozkaz.
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.8.2009
Překvapivě natočený   válečný film.
Moc se   mi totiž nechtělo věřit,   že by velitel mise ( B.Willis   ) jen tak porušil rozkaz.   Každopádně kdyby to   neudělal, tak by nebyl film   :-).
Rozhodně je to   tady přímo natřískané   zvučnými hereckými jmény a   to bylo pro film jenom dobře.
Duri86
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.7.2012
Dobré válečné drama s   Brucem Willisem v hlavní   roli, má za ůkol v Nigerii   kde se válčí ,vyzvednout   americkou doktorku ,což je   těžší než se zdá,   zvlášť když sama nechce
PORTER
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.1.2013
Překvapivě dobré válečné   drama z Nigerie.Elitní   jednotka jde zachránit   americkou doktorku před   armádou rebelů a nakonec   zachrání obyvatele z celé   vesnice.Cestou z džungle se   jim to snaží překazit   skupiny povstalců.
Tom_Hardy
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.11.2003
Slzy nigerijců
<b>Kinoverze</b>T?   ?m, co snímku nejvíce   ublížilo, je nedotažený   scénář. Především   charaktery hlavních hrdinů   jsou dost osekané a stejně   tak dialogy by chtělo   vypilovat. Zpočátku se sice   malinko příběh táhne, ale   vše pomine s čistkou   vesnice. Od té scény už   snímek nabírá zběsilé   tempo, které vrcholí   závěrečnou řežbou, jež   patří k těm nejlepším ve   válečném žánru vůbec.   Někomu může sice vadit   patriotismus, ale když si   uvědomíme, v jaké se   postavy nacházejí situaci,   je jejich jednání naprosto   pochopitelné (navíc se tu   nikde nepropaguje americká   vlajka – vlastně naopak,   takže výkřiky o typickém   amerikanismu jsou trochu   mimo). Sečteno a podtrženo,   dobrý práce kamery,   vynikající hudba Hanse   Zimmera, sympatické obsazení   rolí a strhující závěr   (škoda té stupidní tečky)   dělají ze Slz slunce   nejlepší válečný film od   Černý jestřáb sestřelen.   70% <b> Director's cut   </b> - Děsí mě to,   že v poslední době se rojí   jeden režisérský sestřih   za druhým a prakticky   všechny předčí originál.   Slzy slunce nejsou výjimkou,   přičemž v tomto případě   jde o změny ve vykreslení   nastalé politické situace.   Zatímco původní film si   vystačí s pár záběry „z   ručních kamer“, Director's   cut se vydává přímo do   centra politického dění,   takže je tu několik porad a   především pak úplně nový   úvod, který ukazuje   popravení královské rodiny.   Ve filmu tak mnohem lépe   vyzní celý konflikt,   nemluvě o tom, že je akce v   džungli oněmi scénami   výborně rámována. 90%
Vídžej
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.2.2004
Chybička se vloudila
Jediné, ale podstatné   zaváhání je podle ve filmu   v každé scéně s oběma   hlavními hrdiny. Respektive s   jejich vzájemnými vztahy.   Willis je až moc drsný a   konečná scéna, kdy se   otřelý voják, který se   nebojí smrti, tulí, choulí   a tiskne ke krásné doktorce   je kýčovitá. Ta tam je   drsnost Bruce. To vymyslel   opravdový.......blb.
Dex
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.3.2006
Stojí opravdu za   zhlédnutí.Není to film ve   stylu Rambo atp.Spíše o   lidskosti a vzájemné pomoci   v kritických okamžicích,   kdy jde člověku opravdu o   život.
martas_v
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.10.2010
Odmyslete si americký patos,   který se nezadržitelně   vkrádá do všech filmů a   možná tam uvidíte, co se   děje v Africe. film asi   nejlépe vystihne věta:   " Bůh opustil   Afriku". Možná občas k   zamyšlení.
Stegr
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.6.2008
Fuquův počin ode mě   dostává počtvrté vysoké   hodnocení, tudíž mu tímto   děkuju, že točí filmy,   které mě vážně baví. Zde   konkrétně mě nejvíc   těšil poslech Zimmerovy   hudby, drsné ksichty Bruce   Willise, spousta klišé,   které mi tu až na pár   výjimek vážně sedělo a   krásná Monica Bellucci,   které to sluší i s   obličejem od bahna...
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.11.2015
Nadprůměrný válečný film   o tom co se dějě v Africe a   že Brůs Vilis má dobré   srdce a nenechá krásnou   lékařku a její svěřence   ve štychu. Jinak v mnoha   věcech reálnej pohled na   krutosti války v Nigérii,   nic pěkného. Samotný   příběh však upravený po   Holyvůdsku:-)
Agostino
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.3.2009
Vojnový film s napínavým,   dramatickým a stupňujúci m   dejom, hneď dokáže   väčšinu divákov dojať na   prvý dojem pohľad. Dosť   veľa scén je tu reálnych, a   poukazujú na skutočný   život v niektorých   krajinách vo svete.
LenC2
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.6.2009
Bruce Willis opět v akčním   filmu kdy se mu příčí   uposlechnout rozkaz a   zachránit jen doktorku a   civilisty nechat napospas   drsným praktikám Nigerského   diktátora. Dobrý akční   film s drsnou tématikou.
thejduk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.7.2014
Hrdinní (jak jinak)   Američané, svým způsobem   hrdinná doktorka, která   nemyslí jen na sebe, ale   především na svoje   pacienty, limonáda svým   způsobem po americku.   B.Willis a M.Belluci v   hlavních rolích tohohle na   jednu stranu filmu plného   emocí a na straně druhé   plného krutosti (a to není   ukázáno vše - skutečnost v   Africe je mnohem   syrovější). Krvavost   skutečnosti prostě sráží   patos hrdinných vojáků -   jinak by si film zasloužil   více bodů, klíšé prostě   vítězi.
red.mann
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.3.2019
Válečný film vyobrazující   kruté genocidní čistky po   dobu občanských kmenových   válek. Boj o záchranu   lékařské mise v džungli je   realisticky tvrdý.
ras84
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.4.2017
Slzy slnka - Tears of the Sun (2003)
hneď z kraja - mne ten   hrdinsk pátos a patriotizmus   v amerických filmoch nevadí.   pokiaľ to nevybočuje z   nejakých medzí vkusu, prečo   nie. a v tomto snímku nejak   extra nevybočil. partička   vojclov sa vydá do džungle   zachrániť VIP doktorku, aby   zistili, že sú tak trochu   stále ľudia. nemám   problém. ak niečo tomu filmu   naozaj ubližuje, je to   nerozhodnosť scenára. prvá   polovica filmu sa hrá na   hlbokú drámu s morálnym   presahom, zatiaľ čo druhá   ide na plný plyn do nonstop   akcie. obe samostatne fungujú   dobre, v jednom celku to ale   nie je tak celkom ono.
problémy afriky sú   celkom trefne popísané,   naturalistické stvárnenie   situácie je tiež plusový   bod. aj to... prezretie   vojakov je uveriteľné.   rovnako tak v druhej polovici   filmu ťažko niečo vytknúť   akcii, ktorá je po všetkých   stránkach kvalitná. ale v   celku to nemá na A-čkový   veľkofim. scenár je proste   len a len priemerný.

P.S.: willis je v   úlohe profesionálny, jemu   tieto role sedia, ale asi by   som radšej videl menej známu   tvár, ktorej by som skôr   uveril citové pohnutie.
huron
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.5.2006
Film se zcela jistě   nezařadí mezi zlatý fond   světové kinematografie.   Scénář zcela jistě   napatří mezi vyjímečné   počiny. Willis zcela jistě   nepředvedl svůj životní   výkon. Přesto by měl být   film promítán a sledován;   reálie nejsou smyšlené a   takto to v některých   afrických zemích chodí - a   lidé by to měli vědět.   Celkově akční průměr,   typicky americký kýčovitý   závěr, skvělá hudba.
scajo
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.1.2005
Slušný akční thriller,   kterému klidnější pasáže   jen prospívají.. bylo by   sice lepší, kdyby v   takových chvílích hrdinové   radši nemluvili, ale   atmosféra je fakt dobrá.   Bruce Willis navíc dokázal,   že jeho dny (coby dny   akčního boha) ještě   zdaleka nejsou sečteny..
riska009
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.3.2009
Čekal jsem něco lepšího,   ale Monika nemůže za to co   jí napsal scénarista. Je to   takový houpavý film a na   konci vás to možná pohltí.
klasifikátor
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.5.2024
Válečný akční snímek se   skutečně hvězdným   obsazením a navíc s   výrazným přesahem v ději,   který se dotýká tak   zásadních věcí jako je   genocida. Mohl a měl to být   mimořádný film, ale i přes   vysoké průměrné   hodnocení, podle mne je tak   přinejlepším lehce   nadprůměrný, ale rozhodně   v ničem mimořádný a   vzhledem k jeho potenciálu mi   to připadá jako trochu   promarněná šance.
davidek
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.6.2008
Ani Bruce a ani Monika nemohou   za obsah filmu. Stabilní   herecké výkony, ale v   takové blbině. Kdo to kdy   slyšel aby se americký   voják, navíc ze zvláštní   jednotky, nechal ukecat k   porušení rozkazu? A na   závěr klasika – americký   hepík. Jenom pro Vás ,Bruci   a Moniko, dávám 60%.
xebece
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.11.2006
Mohl to být vynikající   film, bez Bruce. Akční   hrdina se stále neměnným   výrazem, drsňák s měkkým   srdcem, prostě jedno velké   klišé! Stále stejně   hloupý kecy, místy otřesně   patetický scény, příklad,   jak může jeden herec zkazit   výbornej film, kterej by asi   jinak měl všechno. Silný   příběh, hrůzy, o kterých   víme, že se neustále   opakují, jenom místa se   střídají (Nigérie, Rwanda,   Kongo...). Je škoda, že se   podobné filmy dělají na   efekt, protože pak jejich   výpověď ztrácí na   hodnotě. A kdo o skutečných   událostech nic neví,   odchází se stejně prázdnou   hlavou, s jakou přišel.
artcrime
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.2.2005
bylo to jak vycucany z   prstu..ze do toho willis sel..
Amthauer
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 18.9.2008
Willis je cool a Belluci jako   vždy krásná, leč tak či   tak to chvílemi úplně   nefunguje. Nevzpomínám si na   nějaký silnější moment a   celkem mi to zapadlo mezi   všechny ty spousty   válečných filmů, ve   kterých se pobíhá   džunglí.
Pitryx
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 23.11.2015
Co naspat k filmu, z nějž   kape profesionalita skoro ze   všeho, ale který má tak   doslova blbý scénář?   Brůce Vilíce měl řéct té   babě, tak si tu chcípni,   film mohl skončit a bylo po   ptákách. Mimochodem takto   začíná více filmů a já u   toho vždy pěním. Ano, tím   by porušil rozkaz, ale   nemuseli zahynout jeho   kamarádi, tedy pokud to   kamarádi byli. Asi ne,   protože mu byli milejší   cizí, protože pak už rozkaz   klidně porušil. Když   otočil ten vrtulník. Ale   nemá smysl to rozebírat,   někdo chudý duchem to tak   napsal a tak to ve filmu   prostě je. Jinak i střihači   hrubě spali, napoprvé jsem   viděl hned tři chyby ve   střihu. Takže nejvíce asi   stála za to hudba, pravda,   nemusela se táhnout celým   snímkem jako sopél, ale   prostě byla hezká. Což se o   OST říci nedá, protože co   skladba, to hulákání do   ní, což ve filmu buďto   nebylo, nebo jsem to   nepostřehl. OST prostě   skončil v koši. O hercích   se moc mluvit nedá, Bruceho,   jehož kamenný ksich je   stále stejný nemůžeme v   tomto filmu rozebírat. A jeho   partnerka Monica se stále   opakovanou větou, kterou bych   jí já tam na tom místě   vmáčkl zpátky do huby, se   moc dialogově neprojevila.   Tak nevím. Ohodnotím to   zatím kolem té poloviny a   podruhé, protože za druhé   podívání mi to stojí, se   rozmyslím definitivně.   Mimochodem, z filmu plyne, že   mají ujít 12 kilometrů za   dvě hodiny. To mně   neskutečně rozesmálo, nejde   o vzdálenost, ale o lidi. Ti   neměli šanci při svých   zranění, handicapech a v   nehorázně těžkém terénu   toto dokázat.
2015112211258/12255
Bartas22
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 17.7.2014
Zkrátka hloupé
Existují filmy geniální,   výjimečné, výborné či   dobré, točí se však také   snímky průměrné, hrozné,   přitroublé a braky. Tento   film hrdě zaujímá jednu z   pozic ve druhé kategorii. Bez   dlouhého obkecávání -   hloupě natočený hloupý   film. Divím se Willisovi, že   si na stará kolena ničí   jakš-takš dobré renomé...   U mě max. 40%...
rimmerova-motorka
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 21.9.2018
Afričani brečí, když je   amíci zanechají doma v   Africe. Proč nechtějí   zůstat doma? Střílení je   baví a klidně to můžou   praktikovat na svých   bližních.
Mary.Elwood
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 13.8.2008
Stereotypní kýčovitá   americká hovadina s debilním   happy endem.Američani opět   předvedli citlivé světce   starajíci se tak moc o   životy   druhých...........Bruce   Willis mě svým nablblým   drsňáckým xichtem opravdu   iritoval.
SvoKar
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 24.1.2012
Díval jsem se hlavně kvůli   Willisovi, ale nevím, co jsem   od toho čekal. Jen mě   utvrzuje v názoru, že   armáda lidem vymývá mozky a   dělá z nich tupé stroje,   které jen plní rozkazy,   vlastní rozum používají   jen zřídka. Ale jak už to v   amerických filmech bývá,   svědomí zvítězí, voják   udělá správnou věc, i   když na to třeba doplatí...

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih3417minih3417Babe (1991) 
Babe n
minih18311minih18311Řidič slečny Daisy (1989) 
Driving Miss Daisy n
minih48229minih48229Výměna (2008) 
Changeling n
minih39925minih39925Tom a Jerry (1940) [TV seriál] 
Tom and Jerry n
minih68031minih68031Tajemná schránka (1996) 
Mo him wong n
minih13005minih13005Mstitel (1959) 
n
minih48545minih48545Vlkodlak (2010) 
The Wolf Man n
minih28266minih28266Jednoduchý plán (1998) 
A Simple Plan n
minih52890minih52890Amazing Spider-Man (2012) 
The Amazing Spider-Man n
minih46387minih46387Diamantoví psi (2007) 
Diamond Dogs n


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Haruka Ajase

Ajase Haruka

Naposled navštívené:
Haruka Ajase

Ajase Haruka