Zari
ohodnotit

Saxána a Lexikon kouzel

Saxána a Lexikon

Rok:
2011
Délka:
90 minut
Premiéra v ČR:
15.9.2011
„Máš-li mamku čarodějku, dej si pozor, s čím si hraješ.“

Komentáře k filmu Saxána a Lexikon kouzel

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 23
kamicek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.9.2011
i když jsem zprvu měla   trochu obavy z pokračování,   ale to snad z každého po   tolika x letech, saxána mě   mile potěšila a i   kouzelnické triky byly na   naše poměry velmi dobře   udělány :)
Erkul
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.12.2012
Nejde v pravém smyslu toho   slova o pohádku, toliko o   fantaskní komedii, takže se   pohádkové postavy díky   fantazii a jisté   představivosti autora a   dalších tvůrců, profilují   do současnosti. Takže nejde   sice o dílo prvotřídních   kvalit, přesto je čerstvým   výhonkem na schnoucí větvi   české filmové tvorby.
thejduk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.12.2013
Dívka na koštěti je jedním   z klenotů české   kinematografie. Přes všechnu   snahu se jí pokračování po   cca 40 letech zdaleka   nevyrovná, ale takvý   propadák to není. Hlavní   postavy (J.Hrušínský a   P.Černocká) a Saxana   (H.Nováčková) úrovně   hlavních hrdinů nedosahují,   J.Bohdalová v 80 letech hraje   všude - do 70 ano, pak už   nechápu. Prostě   pokračování ano, ale ne   takhle. Během dvou let   opakováno jenom pětkrát   (Nova ani jednou).
Nasudr
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.1.2015
Toto voľné pokračovanie   filmu Dívka na koštěti sa   ani zďaleka nepriblížila k   prvému dielu. Dívka na   koštěti bol výnimočný   vynikajúci film - rozprávka,   na tú dobu famózne   spracovaný. Priznám sa, že   som bol plný očakávania   tohto voľného pokračovania.   Avšak sklamanie bolo veľké.   Mal som pocit, ako keby   scenár i réžia chceli ísť   po vzore Harryho Pottera. A   tento typ rozprávok sa mi   vôbec nepáči. Priznám sa,   že najviac ma na filme   upútala Petra Černocká,   ktorá ani po toľkých rokoch   nestratila nič na kráse a   príťažlivosti.
Daviiik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.7.2012
Snaha se cení...
Určitě na jedničku se   podívám s chutí znovu,   zatímco nevím, jestli tento   film znovu vidět potřebuji,   ale úplně odepsat (jako se   snaží jiní), tento film   nemůžu. Rozhodne snaha se   cení a i když mám spoustu   výhrad, tak sem tam se jde i   něčemu zasmát - například   Bohdalka nezklamala, není   špatná ani Petra Černocká   a triky a především různá   strašidélka - s   přihlédnutím k tomu, že se   jedná o český film s   poněkud omezenými   finančními možnostmi, tak   musím docela pochválit!

Každopádně   občas naivní (ale co čekat   od filmu pro děti), občas   opakující se nápady   (spousta podobností   především s pokračováním   Arabely), pár trapností.

Ale jak jsem   říkal v úvodu - jde se na   to podívat!
PORTER
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.1.2013
Česká fantazy pohádka s   docela dobrými triky.Přibylo   pár nových příšerek než   bylo v původním filmu.Ale   celkově nic moc trochu to   zvedla Bohdalka se svým   humorem.
Anilvap6
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 18.9.2011
Tak jako nebyl to úplně   špatný film. Byly tam   momenty, kterým jsem se   zasmála. Jedničce se to   samozřejmě nevyrovná, ale   pro malé děcka je to dobré.   Akorát mi strašně vadilo,   jak to bylo zkreslené.
green-tea
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 27.12.2012
Je fakt, že na původní   Saxanu to ani zdaleka nemá,   ale až taková katastrofa to   taky zase není. Navíc, co   jsem tak slyšela, menším   děckám se to líbí a to je   hlavní. Však je to taky pro   ně. Ani sama za sebe za sebe   nemůžu říct, že bych byla   vyloženě otrávená - dost   věcí se mi tam sice   "zajídalo" (hlavně   ty komiksy), ale jako celek to   na znechucené vypnutí v   půlce filmu nevidím. 5* za   snahu bude tak akorát, řekla   bych. Ono natočit   pokračování k filmové   legendě není jen tak...
hvezdyn
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 16.9.2011
Dívka na koštěti. To byl a   je přeci jenom nádherný a   vtipný film. Už před mnoha   lety se hlavní tvůrci   Vorlíček a Macourek rozhodli   pro pokračování. Jeden z   dvojice se vlastní realizace   již nedočkal. I u tohoto   filmu platí, dvakrát do   stejné řeky nevstoupíš.  
Zatímco Dívka na   koštěti je rodinnou   komedií, tak Saxana a Lexikon   kouzel je spíše zaměřena   na mladší publikum. V   porovnání kvalit je to nebe   a dudy. Ač se tvůrci hodně   snažili a zapojili do tvorby   i moderní 3D technologii   natočili spíše nedobrý   film.

Postrádal jsem v novém   pokračování ono kouzlo a   vtip. Zasmál jsem se snad   jen jednou, a to při   odtučňovací kůře paní   Laštovkové v podání Nadi   Konvalinkové. Dialogy jsou   spíše plytké a mám pocit,   že zde herci neumějí hrát   a mají jen křečovité   chování. Některé fórky se   už jen opakují. Třeba   scény z psychiatrie.

Pak nabízím   trochu počtů. Film Dívka na   koštěti byl natočen v roce   1971. Děj příběhu   studentky čarodějnictví   Saxany se rovněž odehrává   v roce 1971. Je to tak i   zmíněno v úvodu   pokračování. Hrdinům   tehdejších příběhů bylo   patnáct let. Snad   navštěvovali devítku   základní školy. Hrdince   Saxáně v současném   příběhu, odehrávajícím   se v dnešní době je osm   let. Tedy navštěvuje druhou   třídu základní školy.   Píše se rok 2011, mínus osm   je 2003. V kolika letech se   tedy Saxáně a Honzovi malá   Saxánka narodila?

Na pokračování Dívky   na koštěti jsem se docela   těšil. Z výsledku jsem   docela rozpačitý.
rimeon
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 16.11.2011
saxana 2011
na jinych recenzii ...   oznacena jako nepovedena   ceska pohadka s nizkym   hodnocenim. Pricem pohadka je   uvedena i do kin ... od mnoha   doporuceno radeji na tuto   pohadku nechodit !!!. Jako   psano od navstevniku kin ...v   nemenovanem kine promitali   tuhle pohadku ...   navstevniost byla az 7 lidi...   Provozovatel kina uvazoval ci   ma film pustit anebo ne...(   vratit penize za bilety lidem)   no nakonec se to promitalo....   Tahle pohadka by mela byt   jenom odvysilana v TV   (trebars o Vanocich) do kin   se to vubec nehodi.
Máša13
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 17.7.2012
Čekal jsem horší
Vzhledem k kvalitě všech   možných pokračování   "po dvaceti   letech",jsem nic moc   nečekal a tak jsem nakonec   byl příjemně překvapen.Na   jedničku to samozřejmě   nemá,ale je to pohodový   rodinný film,který   neurazí.Velkým plus jsou   herecké výkony   (Nárožný,Bohdalová,Somr   atd.).Naopak představitelce   Saxanky by nějaká hodinka   herectví navíc   neuškodila-ale zase byla   příjemná na   pohled:-)Překvapivě mě moc   nepřesvědčili ani   Hrušínský a Černocká...
Frolíček
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 28.12.2012
Když pejsek s kočičkou   pekli dort a splácali kde co,   bylo špatně akorát psovi,   který dort sežral. Proč si   proboha někdy čeští   tvůrci neřeknou, že méně   je někdy více a neomezí   množství postav a efektů,   které se snaží mermomocí   narvat do příběhu. Vždyť   původní Saxána si hravě   vystačila s ústřední   dvojicí a trojkou lumpů -   Rousek-Bujnoch-Adámek. Tady   se nám rodina rozšířila o   kdekoho od tetiček po   strýčky, přibyly   pohádkové postavy a žádná   z nich nedostala pořádný   prostor. A je to škoda, ke   vší úctě k panu   Vorlíčkovi, který své   schpnosti nesčetněkrát   dokázal. Rozhodně bych   minimálně zrušila strýčka   a Babu Jagu a hned se divák   může lépe orientovat v   příběhu. Efekty na české   poměry slušné, hlavní   hrdinka, i když herecky   nezkušená, svojí   čarodějnickou maminku   strčila hravě do kapsy,   výborné byly masky   bazilišků, ale jinak ouvej,   ouvej, chtělo to míň   přísad.
mikee007
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 30.12.2017
Nevstoupíš dvakrát do téže řeky
Ale režisér Vorlíček   vstoupil. A bohužel si sebou   nevzal svého plavčíka   Miloše Macourka, se kterým   spáchali své největší   hity.
Vzniklo tak   nudné dílo založené   převážně na digitálních   tricích. Je to škoda,   protože staré dobré   kamerové triky nám záviděl   celý svět.
Škoda,   velká škoda. Tenhle film   neměl nikdy vzniknout.
Pro režiséra Vorlíčka   to byl po hrůzostrašném   seriálu On je žena, další   propadák v řadě.
Hold, i mistr tesař se   někdy utne.
bobo336
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 4.9.2014
Saxána a Lexikon kouzel aneb nehorázne sklamanie
Tešil som sa na nové   pokračovanie Saxany ale   sklamal som sa.Film je   nielen,že neuveritelne nudný   ale humor je tak trápny,že   to až zabolí.Jedným slovom   sklamanie.
hlavsa5
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 13.9.2012
No.. na rozdíl od filmu   Dívka na koštěti, je děj   tohoto filmu roztahaný,   pomalý a málo vtipný. Je   pravda, že zapojení   moderních triků se povedlo,   ale celkově je to film snad   jen pro malé děti.
alsa
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 26.12.2012
Váhala jsem,zda se na film s   takovými recenzemi vůbec   dívat, ale nakonec zvědavost   zvítězila. Pokud čekáme   jen pohádku pro děti ve   věku malé Saxánky, není to   tak strašné. Starším   divákům bude ale určitě   stačit maximálně jedno   shlédnutí. Škoda...
victorio
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 28.12.2012
Po 40 letech se do stejné   řeky nedá vstoupit. Kdyby se   to natočilo jako zcela nový   příběh, možná by recenze   nebyly tak negativní,   protože to sice nemá děj,   ale je tam pár dobrých   vtipů. Jenže v porovnání s   původní Saxanou z toho   vychází jako upravená   neurčitě středněvěká   paní bez šmrncu, která je   navíc degradovaná do role   přihlížitele. A nepovedená   digitální postava celkově   rozpačitej a spíš smutnej   dojem jen podtrhuje...
Karius
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 4.11.2012
Jejda,jejda...to nám ale pan   Vorlíček na starý kolena   šlápnul vedle :( Původní   kouzlo je naprosto fuč,ani   relativně slušný efekty či   můj oblíbenec Petr   Nárožný to z bahna   nevytáhli...tohle   zmrtvýchvstání bohužel   nevyšlo :( 30%
prediger
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 17.9.2011
Tak jsem se vrátil z kina a   popravdě moje pocity ksou   všelijaké. Tvůrci mněli   veškerou energii s   počítačovou animací   investovat do jiného   příběhu. Příběh se se   odehrává v cca. 24 - 48   hodinách. Do teď nevím, kdo   byl vlastně hlavní hrdina   filmu. K zápletce ani   nestačilo dojít. Takže   základem rozuzlení byl pouze   v návratu malé Saxány.   Některé role byly uměle   vytvořeny. Jan Hrušinský   vypadal, jako by před kamerou   byl poprvé. Naďa   Konvalinková silně   připomínala Helenu   Růžičkovou. A Jiřina   Bohdalová jako vdavuchtivá   ženština by potřebovala   studenou sprchu a frote   ručníky. Z celého filmu   mám dobrý pocit jenom a   pouze z počítačové   animace. AŤ ŽIJE ZAŠLÝ   LESK původním trikům
johanice
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 30.12.2012
Natočit pokračování   úspěšné komedie je   vždycky těžké, tím   spíš, když jde o   pokračovaní po 40 letech.   Původní film měl spád,   vtip, strašidla byla   roztomilá, což se ovšem   nedá říci o těch, která   se objevují v pokračování,   a která se tam zatoulala i z   jiných děl (např. Vigo z   Arabely). Méně někdy bývá   více.
Pitryx
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 6.3.2014
Děs a běs, jinak to napsat   nelze. Předigitalizovaný   film bez špetky čehokoli   pozitivního se spoustou chyb   a to že ředitel má chvíli   dvě a chvíli čtyři ruce je   ta nejmenší. Někde jsem tu   četl, že se dospělí herci   snažili. Kteří?? Scéna s   dětmi   "spadnoucími" do   studny je jasný důkaz. Pan   Hrušínský celkem v poklidu   hlásí, že do studny spadly   děti a policajti se k ní   šourají, jako be se nic   nestalo. Měl jsem pocit, že   mají předepsaný počet   kroků. Prostě celý snímek   je na nic. Měl jsem pocit,   že koukám na hru pro PC a ne   na film. No, díval jsem se na   to asi načtyřikrát,   protože v najednou to nešlo,   a dojel to jen z čiré   zvědavosti. Podruhé jistě   koukat nebudu, bolely mně z   toho oči. 201206139005/9346
yagachi
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 6.7.2016
V době Harryho Pottera je to   absolutní blbost. Takže za   mě 1/10. Absolutně nechápu,   jak to někdo může dodívat   do konce.
READYX
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 18.9.2011
Fuj....
Nejlepší je snad   upoutávka(na tuto   film.pohádku)pak už bohužel   asi nic.... no obrovské   sklamání,hlavně triky!!   jako by se vše odehrávalo ve   vodě a vše bylo   závojnatka... A herecké   výkony?.....

Fuj to je film no běžte   se podívat...!

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih28149minih28149Patriot (2000) 
The Patriot n
minih46084minih46084A zase jedna Popelka (2008) [TV film] 
Another Cinderella Story n
minih42771minih42771(T)Raumschiff Surprise - Periode 1 (2004) 
n
minih32629minih32629Musím tě svést (2002) 
n
minih6637minih6637Dokonalý džentlmen (1992) 
The Distinguished Gentleman n
minih46735minih46735Kde je Fred? (2006) 
Wo ist Fred? n
minih9785minih9785Jubal (1956) 
Jubal n
minih17700minih17700Rambo 3 (1988) 
Rambo III n
minih9325minih9325Jako nepoddajný plevel (1987) 
Ironweed n
minih53722minih53722Zažít Woodstock (2009) 
Taking Woodstock n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Dívka na koštěti (1971)

 Dívka na koštěti (1971)
Dívka na koštěti n
 
Žánr: komedie / fantasy
Země: Československo
Režie: Václav Vorlíček

(pokračování)

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Zaříkávač koní (The Horse Whisperer)

Zaříkávač koní
The Horse Whisperer

Naposled navštívené:
Zaříkávač koní (The Horse Whisperer)

Zaříkávač koní
The Horse Whisperer