Zari
ohodnotit

Rituál

The Wicker Man

Žánr:
Rok:
2006
Délka:
103 minut
„Některé oběti jsou nezbytné.“

Komentáře k filmu Rituál

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 23
curil
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.8.2010
Bohyni plodnosti musí být   vždy obětován muž, trubec,   který je pokrevně   spřízněn s komunitou. Tak   končí i Edward Malus. A na   pevninu už vyrážejí dvě   mladé a atraktivní samičky,   které se nechají oplodnit   mladíky, nejlépe adepty   policejní školy.
Pitryx
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 25.1.2011
Všechno špatně. Scénář,   režie, hlavní hrdina,   postavy. Nudný snímek bez   pointy. Ani mystery, ani   horor, ani akční, ani ryba   ani rak. Ne že by N.Cage byl   můj idol, ale tady se   totálně ztrapnil. Asi byl   při čtení scénáře   ožralý, jinak to neumím   vysvětlit. Hluboce   podprůměrná koninka   snažící se napodobit něco   o čem tvůrci nemají tuchu,   co že to vlastně chtějí   napodobit.
MARi0
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 17.12.2008
Rituál
Celý film čekám na nějakou   pointu, a jak tak čekám,   přichází mi příběh čím   dál tím víc stupidní.   Opravdu, jak zde již někdo   napsal, celý film je jako   sledování adventury, kterou   hraje někdo za vás.
Původní film jsem   neviděl, takže nemohu   srovnávat jak moc se tento   remake nepovedl, ale po   shlédnutí této blbosti mě   na něj fakt přešla   chuť...
Abyste se   nemuseli na tuto kravinu   koukat, prozradím rovnou   konec...
Ne ne, jen si   to protrpte také...
gabikazavacka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.12.2009
ostrov plní zatrpknutých fenimistiek
To aj vidno. týmto ženským   sa tak sprotiviii muži, že   ich nielen využívajú na   podradné účely ako trúdy,   ale dokonca i aj asi raz do   roka obetujú nejakej bohyne   zeme.

a úbohý   Malus / Nicolas Cage / ide na   ostrov hľadať dievča, kde   nakoniec sa dozvie že je to   jeho vlastná dcéra. A potom   chudák, šialené vražebné   ženy o obklúčia a obetujú.
M.A.G.
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.9.2009
Hodne zvlastni a zajimavy film   aspon pro me teda.
Prumerne herecke   obsazeni.Ale docela dobry   scenar.
Spis jsem byl z   tohoto filmu udiven.
Agostino
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.6.2009
Nicolas Cage v tomto filme   pôsobil skôr vážnym   dojmom, čo mu ani tak   nepristane. Dej tohto filmu je   dosť zaujímavý a   dramatický. Tento film je tak   maximálne na jedno   pozretie.
U mňa sa   zaraďuje medzi priemer.
georginaa
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.6.2007
Tak tento film se hodně   podobá příběhu jako   například vesnice, populace   436, smíte vkročit nesmíte   však odejít. Žije se v   komunitě, co si sám   uděláš to máš, víš kde   je tvé místo, a pokud   porušíš pravidla čeká tě   trest. Nicholas Cage ukázal i   jiné herecké ztvárnění a   myslím že předvedl skvělý   výkon.
PORTER
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 29.4.2023
Cage do čeho si to vlezl   taková hovadina o   ničem,detektiv který jede do   jaké si sekty kde je jedna   babka hnusnější než druhá   a Cage tam vyšetřuje   zmizelou holku a k tomu má   pořád halucinace ,no opruz   jako p......
BinLADIN
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.7.2009
dosti zajímavej film Nicolas   Cage mně zde trošku zklamal   ale ale film má svuj   zvláštní děj dost   zajímavá komunita která   žije svím vlastním životem   sice dosti drsním
Cash89
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 23.1.2008
Názorný příklad, jak se   remaky nemají dělat.   Původní Wicker Man je pro   mě jedním z   nejpozoruhodnějších filmů,   co znám, a vše, co činilo   tento film výjimečným   (např. pěvecké výstupy),   bylo při psaní remaku zcela   svévolně vynecháno, a   naopak bylo do filmu přidáno   mnoho prvků, které jsou   zcela proti duchu originálu a   úplně mění motivaci   postav. Nechápu třeba, proč   z pohřešované dívky   udělali dceru hlavního   hrdiny. O co působivější   je, když policista není na   věci nijak zainteresován, a   přece riskuje krk při   hledání naprosto cizího   dítěte. LaButovi taky   přišel originální film asi   málo akční, takže přidal   několik zbytečných   akčních scének a otravné   flashbacky do hrdinovy   traumatické minulosti. Ani   režie není nijak slavná, a   Cage se po většinu filmu   chová jako dement.
Yontalcar
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.8.2010
Tento film mi nepřišel tak   špatný. Rozhodně dokázal   zaujmout, ale přeci jen   tvůrci mohli z námětu   vytěžit více. Do děje by   se klidně mohla vnést   složitější zápletka.   Myslím, že by to více   pomohlo než ublížilo. Zase   na druhou stranu pohled,   který se nám naskytá na   tamnější komunitu byl   docela zajímavý, avšak   nikoliv děsivý. Což je   opravdu škoda.
Tom_Hardy
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 17.5.2007
Pro mě "Robot   Monster" nového   tisíciletí, skoro si to   říká o deset hvězdiček:)   V kterém jiném filmu může   člověk vidět scénu, v   níž Nicolas Cage vyhrožuje   pistolí ženě, aby   okamžitě sesedla z kola,   dala mu ho a rovnou si k tomu   nasadila ptačí masku na   hlavu? A nebo kulervoucí   bitkařská pasáž s Leelee   Sobieski a následné   pobíhání v medvědím   kožichu! A naprosto nejvíc   jsem řval smíchy, když Cage   projevoval emoce (v životě   bych nevěřil, že může   být tak legrační ohořelá   panenka). Tak (ne)povedený   debilní úlet jsem neviděl   už léta.
davidek
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 6.7.2008
Tak nějak jsem od začátku   ten film hltal a čekal co se   stane. Bohužel konec byl tak   slabý, že nemužu dát   větší hodnocení ikdyž   Nicolas Cage je můj velmi   oblíbený herec.
Ondrus21
Hodnocení:
Přidáno: 29.11.2016
Tvůrci nabídli hlavnímu   představiteli původního   filmu Edwardu Woodwardovi   cameo účinkování v tomto   remaku. Woodward ale odmítl.
demon.cz
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 11.7.2009
2/10
Splašky.
Filmy s Cagem   jsou snad čím dál   horší.
Tento je jeden   z těch blbějších.Z   počátku je film celkem   zajímavý a člověk   vyloženě čeká,že bude   gradovat.Ano opravdu   graduje,ale v neskutečnou   blbost.Není tam ani jeden   moment který by za to   stál.Zkoušel jsem se na to   podívat ještě jednou jestli   mi náhodou něco   důležitého neuteklo,ale   druhé shlédnutí mě pouze   utvrdilo v tom,že je to   hovadina.Po třetí už se na   to dívat nebudu.Zavrhuji   tento film.
Sandwitch
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.5.2007
Tenhle snímek se v první   chvíli tváří jako tuctový   brak, ale zdání klame a   tento film mě posléze   přesvědčil, že zajímavé   zvraty i příběh jsou   vynikající. Herecký výkon   N. Cage byl zahrán skvěle a   prostředí podivné sekty, ve   kterém se příběh   odehrává mi přímo padl do   nálady. Napětí, záhady,   emoce - to všechno v tomhle   jilmu najdete.
Poe64
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 18.3.2009
Veľmi dobrá 6
Tento film som videl už   dávno,ale môžem   povedať,že je dosť   zaujímavý.Nicolas Cage   podáva sympatycký výkon,su   tu aj dosť dobré hororové   scény.Koniec filmu je veľmi   nečakaný
Stilicho
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 9.9.2007
Óó je jej, nicolas se zase   pustil do natáčení filmu,   který nemohl skončit jinak   než ostudou. Předlohu jsem   neviděl, ale o to víc mne   překvapuje, proč? To sakra   točili. Pochopit film jsem se   naštěstí ani nepokoušel.   Bylo by to stejnak nad mé   síly. Filmové chyby, Nicolas   prohledávajíc seník   používá 2 různé baterky.   Jedna, která vydává bílé   světlo a druhá žluté. No,   nad těmito hloupými chybami   rozum zůstává stát.   Takový konec jsem ale   nečekal. Sadend mne dostal na   lopatky. Proboha proč jsem si   to vůbec pouštěl.   Ministerstvo zdravotnictví   varuje: Sledování tohoto   filmu snižuje inteligenci.
prcekx
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 9.3.2008
Spousta lidí mě varovalo   před tímto dílem, ale nedal   jsem si říct a pučil jsi   to. Teď už vím že jsem   udělal hroznou chybu, že   jsem nedal na jejich   varování. Je to hroznej film   a nechápu že se Nicolas   sklonil k takové roli.
Le_Chuck
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 2.7.2007
Agent Mlíčnak v kravate si   to na bicyki trajdá medzi   kozmonautkami vo   feminokomunite na zabudnutom   ostrove a rieši záhadu   strateného decka. Prvý krát   so mal pri filme pocit, že sa   pozerám na adventúru, ktorú   hrá trpajzlík schovaný v   monitore. Strašne veľa   zbytočných scén, lokalita   strieda lokalitu, ochotnícke   dialógy, komické figurky,   tri preddefinované výrazy a   už len chýba item-bag s   pistoľou, ohotetou bábikou a   agrenalinovou injekciou.   Svojím spôsobom to naozaj   zábavné je a na pointu som   bol zvedavý, ale ukážkovo   sprasená forma je dokonalým   repelentom akýmkoľvek   nádejám (nehovoriac o   potenciále predlohy). 30%
fadomo
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 21.8.2010
Celý film jsem čekal, co z   toho vyleze. Vylezla z toho   úplná hovadina, na konci   filmu jsem se už jenom smál,   co z toho tvůrci vypotili.   Kdo neviděl, necht' se této   blbině vyhne obloukem. Holt   trubec musí být obětován,   a přesně tak mi Cage v tomto   filmu připadal.
Jo a   BinLÁDINE, udělej něco s   tím pravopisem....
miken
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.5.2007
Povedený film, trochu   duchařský (tajemné   šepoty), flashbacky, kdy   nevíte, co je sen a co   skutečnost. Ta ženská   komunita je moc pěkná, mají   to tam hezky zařízené,   vlídně se chovají k   mužům, prostě ráj na zemi.   Cage hrál výborně, ale   ještě lepší byl výběr   ženských hereček -   senzační typy, nejlepší ty   dvě slepé babky   (dvojčata?). Takhle skvělý   výběr jsem naposledy viděl   ve filmu Jméno růže.
eross
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 25.11.2007
:D
Opravdu nevim, jak tenhle film   popsat, na obale je napsáno   HOROR, ale obávám se že   pojem horor mám asi posutý   někde jinde, připadá to jen   mě, nebo to horor prostě   nebyl. Jinak film ok..good   film pro feminystky :D

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih20840minih20840Těžko ho zabít (1990) 
Hard to Kill n
minih21776minih21776Usměvavá zem (1952) 
Usměvavá zem n
minih14376minih14376Noc oranžových ohňů (1974) 
Noc oranžových ohňů n
minih13145minih13145Muž s červenou botou (1985) 
The Man With One Red Shoe n
minih65122minih65122Srdečná dohoda (2006) 
L'entente cordiale n
minih161539minih161539Další den života (2018) 
Another Day of Life n
minih58521minih58521Čepel smrti (2009) 
Čepel smrti n
minih66464minih66464Westernstory (2011) 
Westernstory n
minih8609minih8609Housata (1979) 
Housata n
minih19691minih19691Stíny horkého léta (1977) 
Stíny horkého léta n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Případy 1. oddělení (2014) [TV...

20:10 - 21:10

6 minut již uběhlo
54 minut zbývá do konce

ČT2 - Pluk mizerů

20:00 - 21:00

16 minut již uběhlo
44 minut zbývá do konce

NOVA - Televizní noviny (1994) [TV po...

19:30 - 20:20

46 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

Prima - Malý pitaval z velkého města (...

20:15 - 21:40

1 minut již uběhlo
84 minut zbývá do konce

Reklama