Jeden svět
ohodnotit

Televizní noviny [TV pořad]

Rok:
1994
Délka:
30 minut
„Nejsledovanější zpravodajská relace na TV Nova.“

Obsah filmu Televizní noviny




 
Již od roku 1994, kdy začala vysílat komerční televize Nova, vznikl i pořad Televizní noviny, kde se vysílací čas ustálil na 19:30. Název byl šikovně, legálně uloupen veřejnoprávní televizi ČT, která jej používala mnoho let zpět. Tento pořad hned láme rekordy sledování, ale ve svém vysílání se více věnuje lidským tragédiím, je to tzv. černá kronika. A ve zbytku času se dozvíme i něco důležitého a pozitivního pro život. Na závěr před 20. hodinou se dozvíme něco ze sportovních zpráv. Kolik miliónů dolarů vyhrál tenista Nadal, s kým chodí hokejista Jágr nebo kolikáté dítě se narodilo tenistce...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

vesmirny
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 24.5.2021
OTŘESNÁ ÚROVEŃ ZPRAVODAJSTVÍ
Půl hodiny deprese před spaním, to je nabídka   zpravodajství USA stanice NOVA. obsah   zpravodajství - propaganda, reklamy, vraždy, nic   pozitivního, jen deprese. Děkuji nechci. Pokud   mohu doporučit, zdaleka se tomuto pořadu   vyhněte, raději si přečtěte knihu nebo   běžte na procházku, dělejte cokoliv, jen se   nedívejte na tento stručně řečeno hnus.   Přínos pro diváka žádný.
Big_peet
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 10.9.2016
K placi
Za cele noviny se nedovime nic pozitivniho jen   dramata, nehody, vrazdy... kdyz tak pak se mluvi o   narozenych detech a reklamach na porady ktere uz   davno lidi nezajimaji... skoda ze to nejdem v   procentech dal bych 0.00001%
Hodnocení:
Přidáno: 11.1.2016
Mě je jedno,že TV Nova ostatní kritizují
Mě se zprávy TV Nova líbí,jsou lepší než   Události na ČT1,protože tam například dají   nějakou zajímavost nebo zvířátko na konec   (tohle na ČT1 nedělají). Takže to je jasných   100%!
EVZENI
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 8.6.2012
Tv nova se zas dnes posunula ve zprávách   níže,o tom jak odvysílála reportáž že se   jejich kolegyní narodilo mimčo.To už by mohli   natáčet i o obyčejných lidech.Nova mě   zklamává čím dal více,měla by informovat o   dění kolem nás ve stylu katastrof,neštěstí a   adt.
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 1.6.2012
"Nám se podařilo zjistit..."
- tahle věta mě fascinuje. Kam se dostanou jako   první nebo dokonce jediní. Zpravodajství   nesleduji, jen občas něco zahlédnu, zaslechnu,   a bohatě mi to stačí. Teď mají nové moto   "Jen to důležité". Co mně je po   smrtelných nehodách, zločinech a kdovíčem   kdovíkde? Bez vědomí všeho zla na světě by   člověku bylo líp. A politika - jen koryta, ať   tam je ten nebo onen.
Poslední dobou, byť to   stále nesleduji, jen občas kousek nebo   upoutávku, mě fascinuje další věc: lišty -   snad není dne, aby tam neměli překlep   jakéhokoli druhu. Upsat se může každý; ale   když to vidí milion lidí, asi by si mohli dát   víc pozor. Skoro uvažuji, že bych jim napsal...
Mackaku
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 11.1.2012
Černá kronika (Ale exklusívní)
Nova odpočátku těžila z postu první   komerční a do počátku digitu i prvního   kanálu, co na automatu naskočil. Ano, jejich   zpravodajství bylo jiné, svižné,   přednášené tvářemi, co se mohou líbit u   tyče a umí číst. Myšlení už není třeba.   Svého času se mi líbil třídní boj (boj o   získání vyšší platové třídy), kdo bude   uvádět odpolední zprávy jen za 40 litrů a kdo   večerní za 60.
V.19. Tyto zprávy už se   úplně propadly. Když nakousnou něco   zajímavého, odkáží na TN.cz, ale za to se   dovím, co bude večer v oblíbeném   (10%)seriálu, do toho prásknou v polovině   reklamu (??). Když si k tomu přidám lečo   Borhy, tak přepínám, mám dost.
261972
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 14.8.2011
Co se týče zpráv, tak bych řekla, že Nova je   má nejlepší, protože mají aktuální přehled   a prostě se u toho i zabavím. jen počasí by   mohli zlepšit
Hortensie
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.5.2011
Pan Vladimír Železný, bývalý ředitel a   defacto zakladatel TV Nova, jednou řekl:   "Lidé by chtěli zprávy, kde by slyšeli -   dneska svítilo sluníčko, na Petříně se   políbil milenecký pár, po ulicích jezdí   tramvaje..." - ale o tom zpravodajství   opravdu není. Nemám ráda výraz "černá   kronika" v souvislosti s touto zpravodajskou   relací. Měli bychom si uvědomit, že žijeme v   realitě a ve světě je spousta negativ, přece   před nimi nemůžeme zavírat oči a tvářit se,   že neexistují! Vůbec mi nevadí, když Nova   informuje o tom, kterak např. lidé týrají   zvířata a co bestiality mezi nimi je. A měl by   se na to povinně dívat každý, kdo je   nespokojený se svým životem a jen fňuká a   lituje sám sebe, že soused zrovna jel na   dovolenou na Mallorcu a on sám "jen" na   Slapy. Při záběrech z válečných konfliktů,   z přírodních katastrof a dalších bychom měli   zpytovat svědomí a začít si už konečně   vážit skutečných hodnot. Problémy   nevyřešíme tím, že budeme poslouchat zprávy   o svítícím sluníčku a tvářit se, že   problémy prostě neexistují. I ty malé   problémy v životě lépe vyřešíme, když se   jim postavíme čelem a budeme mít snahu s tím   něco dělat. Ale ono je snažší např. neplatit   složenky, jednu, druhou, třetí...odhazovat do   kouta upomínky a výstrahy a mávat nad tím   rukou. A pak najednou takový dlužník řve do   světa, jak mu přišel exekutor a obviňuje z   vlastní nedbalosti a nezodpovědnosti všechny   okolo, jen on sám je tím nejvíce ublíženým.   Je vždy snažší vlastní průšvihy svádět na   druhé, než se k nim veřejně přiznat a nést   zodpovědnost. Nezavírejme oči před ničím,   ani před negativními zprávami, přestaňme si   hrát na to, že život není jen pohádka a že   za nás ostatní problémy nevyřeší.  

Samotné relaci Televizní noviny vzkazuji -   jste výborný pořad a jsem ráda, že   existujete. Nova za ta léta své existence   ukázala vysokou kvalitu svého zpravodajství.   Jen tak dál. Nenechte se odradit zlými a   jedovatými řečmi závistivců.
jmenuji.se.libor
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 4.5.2011
Tv černá kronika americké televize
Nadpis u mého komentáře vystihuje tento pořad   dostatečně. Navíc všechen zisk z vysílání   tv Nova jde do USA! Zbývá jen dodat - kdyby měl   vypadat svět, tak jak ho prezentují tyto   zprávy, tak by bylo lepší vzít provaz a jít   se oběsit. Jenže svět naštěstí takový   není. :-) To jen reportéři, dramaturgové a   tvůrci těchle šílených zpráv, kteří jsou   zřejmě deprivanti, se snaží zaujmout diváka   za každou cenu. Co se týká profesionality a   úrovně reportáží, lze uvažovat, že ti co   dělají a připravují reportáže, patrně   studovali 3 měsíce žurnalistiku a nejspíš   někde u Plzně. Když sestřihají nějakou   reportáž, sestřihají ji tak, aby to bylo co   nejvíc skandální, co nejvíc bulvární. Jejich   zprávy nelze brát vůbec vážně, jsou to   zprávy typu "jedna paní povídala".   Navíc u některých kauz lzr uvažovat, zda je to   z neznalosti věcí, nebo tím, že si jejich   reportáž někdo "koupil".

Na tyhle   zprávy se dívám vyjímečně. Ale kdo chce, ať   se dívá - uvidí svojí denní porci katastrof a   násilí z Čech i z celého světa, nic víc od   toho nečekejte.

/Tuto část dopisuji   5.6.2012, poté co jsem se ze zvědavosti   podíval, co tohoto dne vytvoří reportéři   -
Ubohost na en tou je reportáž z 5.6.2012 o   projevu Davida Rátha v poslanecké sněmovně   ČR, ta reportáž je ubohá, trapně sesmolená.   Reportáž Televizních novin se snaží lidem   vysvětlit, jak správně to mají chápat,   tlumočí co Rath řekl. Bylo to ale hodně jinak   - podíval jsem se na ČT4, tam jeho vysoupení ve   sněmovně probíhalo přímo. To co z toho potom   sestřihala a "vytvořila" tv nova ve   své reportáži v ZTel novinách je ubohost. A   tak to je prakticky u každé repotáže, den co   den tyto zprávy v podobném sesmoleném   "senzačním" duchu   "informují". A někteří lidi se na to   dívají, zírají, věří té partičce   "reportérů", věří tomu, co ta parta   sesmolí.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih67409minih67409Žena v utajení (2007) [TV film] 
Secrets of an Undercover Wife n
minih39505minih39505Hop nebo trop (2004) [TV seriál] 
n
minih2678minih2678Akce Bororo (1972) 
n
minih18801minih18801Schůzka naslepo (1987) 
Blind Date n
minih10247minih10247Kladivo na čarodějnice (1969) 
Kladivo na čarodějnice n
minih47141minih47141Kung Fu Panda (2008) 
Kung Fu Panda n
minih73162minih73162Drtivá porážka (2008) [TV pořad] 
Wipeout n
minih24818minih24818Vyhrávat potichu (1984) 
Vyhrávat potichu n
minih40534minih40534Anděl Páně (2005) 
Anděl Páně n
minih66116minih66116Okresní přebor (2010) [TV seriál] 
Okresní přebor n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Odpolední Televizní noviny (2007) [TV pořad]

 Odpolední Televizní noviny (2007) [TV pořad]
Odpolední Televizní noviny n
 
Žánr: publicistický / přenos
Země: Česká republika


(jiná verze filmu)

Televizní noviny (1958) [TV pořad]

 Televizní noviny (1958) [TV pořad]
Televizní noviny n
 
Žánr: publicistický
Země: Československo


(pokračování)

Televizní noviny (1994) [TV pořad]Televizní noviny (1994) [TV pořad]Televizní noviny (1994) [TV pořad]Televizní noviny (1994) [TV pořad]
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10