Zari
ohodnotit

Pasti, pasti, pastičky

Rok:
1998
Délka:
124 minut
Premiéra v ČR:
16.4.1998
„O samcích a samičkách, co mluví o korupci a ideálech a přitom se dopouštějí násilí na sobě i jiných.“

Komentáře k filmu Pasti, pasti, pastičky

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 25
cerfik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.8.2012
Zajímalo by mě, jestli   nízké hodnocení způsobilo   dotknutí se mužské   ješitnosti útokem "na   to nejcennější" nebo   sarkasmus paní Chytilové   počínající Dědictvím,   který už nejde vyložit jen   jako my proti těm zlým   (komunistům, diktatůře,   straně), ale jako tnutí do   živého, do každého z nás.   Málo režisérů má takový   dar odkrývat roušku, která   halí vše, co na sobě   nechceme vidět. Okořeněno   pořádně břitkým humorem,   který jen nelechtá, nýbrž   se zasekne dosti hluboko.
Lasy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.8.2008
cynik aOndra44: ale no tak,   pánové, nebyťte takový   kontroverzní. krásný film o   tom jak se nemusí všem   jejich činy vyplácet
Petr1984
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.1.2009
Souhlasím s Lasym. Nechápu,   kde v tomto filmu vidí   Ondra44 feminismus. Mohl bych   přitakat, ale nebudu. I chlap   může odsoudit   znásilňování žen a   jestliže se hlavní hrdinka   pomstila uříznutím varlat,   neschvaluju, ale dokážu   pochopit. Kolegové Ondra44 a   cynik se asi domnívají, že   ten hnus, co dva nafoukaný   chlápci spáchali na mladé   ženě, byl v pořádku?   Představte si, že byste byli   na jejím místě a dostalo se   vám takového ponížení.   Kecy o feminismu nejsou na   místě. Film beru. Má svoje   kvality. V první řadě   myšlenku, když ukazuje na   problematiku znásilňovaných   žen. Černej humor taky nemá   chybu. Chytilová není moje   parketa, ale tohle se jí   povedlo. Film, kde se sice   pobavíme, ale současně nás   nutí hodně přemýšlet.   Deset bodů naprosto   zaslouženě!
Komparsista11
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.8.2009
Výbornej film. Nejen že to   je sakryš dobrá černá   komedie s humorem typickým   pro Chytilovou, ale taky je v   tom ukryto něco víc.   Znásilněná holka si nese   trauma na celej život. Stalo   se nám to v rodině. Je jen   dobře, že vzniknul tenhle   film. Ono to zase nebylo tak   od věci, když platilo, že   oko za oko, zub za zub.
Petra.Barbie
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.5.2008
Tak tohle je černá komedie se vším všudy.
Natočit opravdu černou   komedii s morbidními   scénami, ale pořád zachovat   punc humoru se povede   málokdy. A velmi příjemně   překvapila Věra Chytilová,   když po házení Kopytem sem,   kopytem tam nebo   Prostitutkahošigutentag o   ujetém dědictví, natočila   film, který má vtip. Na   jedné straně vás zamrazí,   když si představíte, že   námětem byla skutečná   událost, kdy se mladá žena   pomstila svým násilníkům   "profesionální"   kastrací. Ale i při těchto   scénách morbidního pojetí   se nelze nezasmát. Moc mě   baví scéna, kdy se pánové   Donutil s Hanákem proberou a   říkají: "Já tam nic   nemám!" "Já taky   ne." Pak svou mužskou   pýchu chudáci hledají, aby   ji objevili a náležitě se o   ní rozdělili. Při výroku:   "Ty větší jsou   určitě moje." už se   prostě musím chlemtat, i   kdyby předchozí scény byly   sebevážnější. A což   teprve, když kastrůlkový   obsah pan Donutil uloží doma   do ledničky. V bytě se   nachází hladový milenec   jeho ctěné choti, jenž se   po tělesném vysílení chce   pořádně napapat. Lednička   pana poslance skrývá   úžasné   "masíčko", jak   milenec vtipně okomentuje. A   což takhle dát si ho s   vajíčky? Dobrý nápad...že   se to masíčko po čase   podívá z pánova žaludku na   denní světlo, když zjistí,   co to vlastně spapal,   nemění nic na tom, že tato   dobrota vajec s vejci byla   připravena po kulinářské   stránce naprosto dokonale.   Takže při sledování tohoto   filmu mohu doporučit jen   jediné, snažit se nemyslet   na to, na základě jaké   závažné skutečnosti film   vznikl a vnímat jej opravdu   jen jako černou komedii. A   já zaručuju, že se   zasmějete. A což teprve, až   si pan Hanák půjde koupit   jazýček:-))
curil
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.1.2011
Souhlasím s názorem   Charlie.35 s tím, že právě   někdy ta averze paní   režisérky působí   kontraproduktivně. Vykresluje   nedokonalé muže, ale   zároveň ukazuje druhou   polovinu lidstva jako pěkný   sle.. nedokonalá stvoření.   Všechny filmy V.Chytilové se   mi líbí, od Perliček a O   něčem jiném až po   Vyhnání z ráje a Hezké   chvilky bez záruky.
PORTER
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.2.2013
Tak u tohoto filmu jsem se   skvěle bavil.Výborný   černý humor v podání   Donutila a Hanáka.Výborná a   humorná scéna když jdou oba   dva na autobus s   rozkročenýma nohama a v   ešusu si nesou svoje ptáky   ale takových je ve filmu   spousta.
BinLADIN
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.7.2009
velmi dobře natočeno a   obsazeno je to skvělé   poznámku přidám je to   vskutku dobré spíš drama   děj je drsní
moldovan
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.11.2007
Skutečně "černá"   komedie Věry Chytilové   zachycuje trest, který je   vůči pachatelům   znásilnění adekvátní.   Přes komediální nádech je   nad čím se zamyslet.   Polemika o tom, zda má   znásilněná žena právo se   takovýmto způsobem pomstít,   vyznívá v prospěch oběti.
Charlie35
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.1.2011
Z každého filmu Věry   Chytilové tryská   těžkotonážně drtivá   kritika a averze k mužskému   pohlaví, což zmíněná   paní, mimochodem výborná   režisérka, činí s velkým   gustem a radostí. Její filmy   mám velmi rád (i když   patřím k mužskému   pokolení) a Pasti opět   nezklamaly. Výběr   výborných herců (zvláště   Stivínová) je u Chytilové   samozřejmostí. Luxusně jsem   se bavil.
sylwikk
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.6.2009
Miluju černej humor a v   tomhle filmu ho je dostatek.   Skvělý herci a skvělej film   :)
Geralt07
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.10.2007
Velmi dobrá černá komedie o   tématech, které v praxi   vůbec nejsou komické.   Skvělé herecké obsazení,   zvlášť hlavní role   (Miroslav Donutil, Tomáš   Hanák i Zuzana Stivínová).
killy
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.12.2007
Film je dějově pěkně   ošklivý až hnusném, ale   najdou se v něm i zábavné   scény, které jsou svým   způsobem i vtipné.
theremin
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.1.2005
nenudí,ale v porovnaní z   predchádzajúcimi ani moc   nenadchne,spojenie   psychol.filmu a miestami až   lacnej komédie niekedy   škrípe,malo to byť   kratšie.taký   nemastný-neslaný,ale inak   dobrý film.
bouncer
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.12.2003
černá
Po dlouhé době opět   výtečná česká černá   komedie...nebyhnula se ovšem   všem chybkám a alespoň ty   nudné bezduché pasáže by   neškodilo vynechat či   přepsat. Na druhou stranu   skvělý Donutil i Hanák,   výborní herci ve   vedlejších rolích (hlavně   ti z České sody) a na   Čtvrtníčka na závěr se   opravdu vyplatí počkat :-)
petrusmev
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.1.2024
Přijmout nepříjemnou   stylizaci je poněkud   náročnější, ale Věře   Chytilové to lze   "prominout". Její   názor na neslučitelnost   mužského a ženské světa   je zde dotažen do krajnosti.   Film neváhám označit za   nejmorbidnější českou   komedii po Spalovači mrtvol,   i když kvalitou se nedá   srovnat.
Omnibus
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.10.2012
Á, co to tu máme v   ledničce? Že by ledvinky?   Šup s nima do kastrůlku a na   vařič. Mňam, mňam...   Myslím, že tahle   srdceryvná, dechberoucí   scéna (v tomto případě je   myslím i případné použít   speciální terminus technicus   „KULERVOUCÍ scéna“ :-)   nestraší v hlavě jen mě,   řekl bych, že nás bude   víc. Jinak, cesta s ešusy na   autobus byla sama o sobě na   Českého Lva ( ? dvouocasého   :-)
O informace ze   skutečného kriminálního   případu, který se stal   předlohou filmu, jsem   tenkrát v novinách zavadil a   tak mě zajímalo, jak se   Zuzana Stivínová popere se   svojí postavou. Ta to   zvládla výborně, ale i   další postavy a děj v   první části filmu byly   celkem plastické a   uvěřitelné, co se týče   samotného zločinu a zločinu   odvetného. Ovšem zbytek   filmu s lacinými pokusy o   náhled do „vyšších   sfér“ i jinam už byl   slabý průměr. Škoda.   Zhruba až do onoho   nedopatření s ledničkou i   tento film vypadal, že by   MOHL MÍT KOULE...
Misantrop
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 29.7.2011
Ženský kastrační komplex   nečekaně přechází do   celkového kritického   podobenství o současné   vykastrované společnosti a o   zákulisí politiky "s   koulemi" a potom i   "bez koulí". Dobrá   švanda.
mmaat
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 6.6.2007
tak nevím, nevím.. tenhle   film mě dost zklamal. Každý   film Chytilové je jiný,   každý něčím provokuje.   Tenhle provokoval jak   tématem, tak zpracováním,   ovšem zpracování mi   připadalo pouze trochu   nechutné, jinak mě nazaujalo   naprosto ničím. Ani skvělí   herci v mých očích tenhle   film nezachránili, i když   jen díky nim nedávám   nižší hodnocení.
SvoKar
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 27.1.2012
Na to, kolik kolem filmu bylo   reklamy, to zas taková sláva   není. Sám nápad, založený   na skutečnosti, je   zajímavý, ale co s tím   provedli - "To je teda   soda". Lecčemu se dá   zasmát, leč mnohé mělo   být, ale nebylo vtipné.
MARi0
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 26.4.2011
Pasti, pasti, pastičky
Věru Chytilovou jako   režisérku jsem nikdy moc   neobdivoval. Na úplné   pomyslné dno u mě spadla po   shlédnutí braku   "Vyhnání z ráje."   A ani po té, co jsem viděl   snímek Pasti, pasti,   pastičky si to u mě moc   nevyžehlila.
Černá   komedie založená na motivy   skutečných událostí.   Událost, o kterých by se   jistě dalo najít spousty   zajímavějších příběhů   a hlavně by se vše dalo   pojmout více důstojněji.   Nevím jestli mi chybí smysl   pro černý humor, já se ale   nezasmál ani jednou.
Herecké výkony mi   přišli dosti chabé,   příkladem za všechny je   Tomáš Hanák. To je prostě   výborný divadelní herec,   ale do filmu se vůbec   nehodí. Jediná výjimka v   čem se mi kdy líbil je   "Mazaný Filip", a   to jen proto, že je to   pojaté hlavně jako   sklepácká hra než   televizní počin. A nechápu,   co v takové trapárně dělal   Karel Roden. Miroslav Donutil,   leč můj oblíbený herec,   kterého jsem už i dvakrát   potkal, se bohužel občas   nechává obsadit do   naprostých blbostí.
I   když tak o tom teď   přemýšlím, možná jsem   Chytilové trochu křivdil,   přeci jedna věc se jí   povedla, a to "Dědictví   aneb   kurvahošigutntag"...
Naki
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Ničím vyčnívající   komedie, která je bez   zárodku chápání. Film z   kterého by se dal udělat   krátkoběžný film bez   některých nudných scén,   poté by to bylo úplně   opačné hodnocení.
Bape
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 28.2.2006
Hnusné, místy až nechutné   dílo. Nevím co tím chtěla   režisérka říct, ale   udělat film o tom jak se   žena pomstí za znásilnění   uříznutím varlat, mě   připadá ujetý. To že je to   komedie jen velmi zřídka,   mě v mém názoru jen   utvrzuje. Když přežijete   začátek, tak se na to dá   dodívat, ale začatek je   opravdu hnus, zvlášť kdyz   hrdinka kastruje selátka a po   chvíli následuje dlouhá   znásilňovací scéna. Já   už tohle nechci vidět, ale   jsou lidé kteří tento   snímek nezavrhnou. Mezi nimi   nejsem.
lucymat
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 28.1.2011
Černá komedie je fajn, ale   jen když se povede. Připadá   mi, že v Pastích je   příliš mnoho hluchých   míst a scén, které působí   velmi uměle. Zápletka zněla   vážně originálně, ale   výsledek se moc nevyvedl.
geojezek
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 28.6.2015
Slabota
podivne panoptikum   prehravajicich hercu zvucnych   jmen. Trosku jako Sklep po   flamu. Bohuzel pani reziserka   nepozna peknou holku od   skarede...inu feministka.   Takze hlavni hrdinka je   rozsklebena ochechule. Celkove   je film nuda na dlouhe lokte.   Par humornych scen tu je, ale   je jich malo, zalostne malo.   Setkani s Lenkou je vodotrysk   trapnosti...copak to reziserka   nevidi? Asi ne.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih9651minih9651Ježíš Nazaretský (1976) [TV minisérie] 
Jesus of Nazareth n
minih126358minih126358Fenomén underground (2014) 
Fenomén underground n
minih42039minih42039Krok za krokem (1991) [TV seriál] 
Step by Step n
minih18397minih18397Salvador (1986) 
Salvador n
minih66935minih66935Underworld: Probuzení (2012) 
Underworld: Awakening n
minih55505minih55505Na sv. Valentýna (2010) 
Valentine's Day n
minih18596minih18596Sedmá rota za úplňku (1977) 
La 7éme Compagnie Au Clair De Lune n
minih31234minih31234Muž od Sněžné řeky (1982) 
The Man from Snowy River n
minih64426minih64426Armadillo (2010) 
Armadillo n
minih125964minih125964Irák na prodej (2006) 
Iraq for Sale: The War Profiteers n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Na forbíně TM (2012) [TV pořad...

00:25 - 01:10

10 minut již uběhlo
35 minut zbývá do konce

ČT2 - Mořští vlci (1980)

00:20 - 02:15

15 minut již uběhlo
100 minut zbývá do konce

NOVA - Avengers: Infinity War (2018)

21:55 - 00:55

160 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

Prima - Dech života (1987)

00:30 - 03:25

5 minut již uběhlo
170 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Elegie

Elegie

Naposled navštívené:
Elegie

Elegie