Zari
ohodnotit

Okamžik zlomu

Fracture

Další název:
Das perfekte Verbrechen; Fraktúra; Okamih zlomu
Žánr:
Rok:
2007
Délka:
112 minut
Premiéra v ČR:
2.8.2007
„Opravdu udělá každý vrah chybu?“

Komentáře k filmu Okamžik zlomu

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 29
Pitryx
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 11.10.2013
No, není to zrovna moje   parketa, ale podíval jsem se.   Celý film je vlastně soudní   jednání, pochopitelně s   odbočnými nesmysly, které s   dějem přímo nesouvisí.   Což hodnocení o hodně   snížilo. 20131006nest.
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.4.2021
Taková ta přestřelka mezi   chlapci, kdo ho má   většího... Nejdřív   Hopkins vyškolí Goslinga a   nakonec Gosling Hopkinse.   Vzhledem k tomu, že divák   ví od začátku, jak to   všechno bylo, tak mě ta   neznalost občas rozčilovala,   ale nakonec kvůli těm dvěma   jsem to dokoukala. Co mě   udivilo byl věk Ryana a   Rosamunde při natáčení,   ten Ryan to prostě v sobě   má odmlada.
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.6.2011
Fracture
Musím říct, že tenhle film   je hodně kvalitní thriller.   I přesto, že víme kdo je   vrahem od samého začátku,   je příjemné vidět jak   hlavní hrdina v podání   Anthony Hopkinse si hraje s   státním žalobcem, kterého   hraje Ryan Gosling. Ryana jsem   už viděla v mnoha filmech a   musím říct, že je naprosto   báječný. Dovede zahrát   naprosto cokoliv. Stejně tak   Anthony Hopkins, který hrál   parchanta pouze ve dvou   filmech a to je bych řekla   škoda. Jinak opravdu   příjemný zážitek, ke   kterému se určitě zase   vrátím.
martin.stusak.9
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.9.2021
Anthony Hopkins vs. Ryan   Gosling, což znamená,   vychytralý zločinec   odsouzený za vraždu své   ženy vs. mladý právník z   prokuratury ženoucí se za   kariérou. Již na začátku   příběhu A. Hopkins   výrazně připomene svůj   děsivý vzhled, kterým   proslavil postavu Hannibala   Lectera ve snímku ´Mlčení   jehňátek ´ (1991). A to   následně i svou chytrostí,   která je kýčovitě   ukončena, jak se říká,   školáckou chybou. R. Gosling   už je jen takový obyčejný   právnický hezounek, který   má zrovna v nevhodnou dobu   prostě smůlu. Napínavé   soudní drama s vynikajícími   hereckými výkony, které   zachraňují poměrně slabý   scénář. Když se to   všechno vezme dohromady, tak   zase se toho tolik v soudní   síni nestane. Zločinec   cokoliv řekne, vždy se mu   štěstí přilepí na paty a   u mladého právníka je to   naopak. Nic víc, nic míň.   Ono vlastně k pořádné   soudní při v podstatě ani   nedojde a to vlivem zcela   jednoduché skutečnosti.   Poté, co se podařilo   zdiskreditovat policistu,   vystupující jako jediný   svědek, pro nedostatek   důkazů byl soud ukončen.   Ale příběh samozřejmě   pokračuje dál. Slabým   scenáristickým artiklem bylo   také zaměření pouze na   jediný možný důkaz a tím   je vražedná zbraň, která   však nebyla k nalezení. O   ničem jiném se prostě   nehovoří. A také na konci   je to jediná věc, která   způsobí zvrat. Se zbraní   byly provedeny určité   čachry, o kterých se v   rámci vývoje děje dozvíme,   ale už ne jakým způsobem.   Poměrně výrazná   skutečnost, která není   vysvětlena. A takových   podivností je daleko víc.   Třeba lékaři se jistojistě   chytají za hlavu u scény   ohledně střelené ženy na   samém začátku. Je mrtvá   nebo ještě žije? Atmosféra   je skutečně dokonalá, ale   celkově je děj prostě   nedodělaný.
beneva
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.6.2019
Tak tohle je Americké klišé   jak vyšité. Chytrý bohatec   zabije svou nevěrnou   zpovykanou ženu, která si to   zasloužila. Mladý převelice   sebejistý žalobce sice   ošustí svou karieristickou   nadřízenou, ale svědomí   má čistší než   křišťál. Použitý a   využitý milec si prožene   hlavu kulí. Btw, jak se   dostala do soudní budovy   zbraň? Když od toho všeho   odhlédnu, zůstanou výborné   herecké výkony a napínavý   děj. Takže ano, filmový   zážitek velmi dobrý.
PORTER
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.10.2013
Skvělý soudní thriller a to   hlavně díky hereckému   výkonu A.Hopkinse,který   zavraždí svou ženu nechá   se zatknout a hra s   právníkem může   začít.R.Gosling coby   namyšlený právník se   domnívá že má proces v   kapse ale Hopkins udělá s   procesu frašku a na chvíli   vyhraje.Herecký výkon   Hopkinse byl výborný jeho   hlášky a zesměšování   procesu super zábava.
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.7.2009
tento film je pěkně   udělaní skvělé je i   obsazení
  a hlavně to má hlavu i patu   děj má rychlí spád
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.4.2008
Povedený "malý"   thriller s jako vždy   výborným Anthony Hopkinsem.   Film ničím nepřekvapí ale   ani nenudí. Kdyby však   neměl v čele známé herce   nejpíše by rovnou skončil   na DVD a do kina by se vůbec   nedostal.
Pecik
Hodnocení:
Přidáno: 10.11.2016
Chladný Anthony a drzý Ryan   ve strhujícím thrilleru.   Trošku až nepochopitelné a   zarážející líčení se   mění v drsné drama...
T2
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 31.7.2018
║Rozpočet   $-miliónov║Tržby USA   $39,015,018║Tržby   Celosvetovo $91,354,215▐   Tržby za predaj DVD v USA   $22,132,049 //počet   predaných kusov 1,211,804║   /videl v kine: 65%/
goranchorvat
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.1.2008
Slušný průměr
Ano slušný průměr nic víc   nic míń.Na film jsem se   těšil hlavně kvůli   přítomnosti   A.Hopkinse.Dějová zápletka   na první pohled zajímavá   začně po cca polovině filmu   působit čitelně a   obehraně, posouvá film mezi   brzy zapomenutelné.Přesto   určitě stojí za vidění   už jen kvůli tomu   Hannibalovskému mrkání   A.Hopkinse
dobes.pavel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.2.2009
Okamžik zlomu
Krimi thriller, který měl   výbornou zápletku, ale   postrádal více napětí.   Chválím hlavně scénář,   který byl dokonale   propracovaný. Hned na   začátku vidíme pokus o   vraždu, který byl skvěle   promyšlen. Líbila se mi ta   záměna zbraně a to, jak to   Hopkins úplně s klidem hodil   na policajta (milence své   ženy), který ho jako první   zatknul. Anthony Hopkins   padoucha Teda zahrál skvěle   a hlavně přesvědčivě,   prostě role takových hajzlů   mu sedí. Už vypadalo, že   celý plán vraždy mu vyjde,   ale mladému pravníkovi   Willymu to nedalo a případ   brilantně vyřešil a poslal   Teda do vězení.
Cash89
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.1.2008
Anthony Hopkins prostě umí,   co dodat je to prostě pan   herec. To všichni víme, ale   co předvedl v Okamžiku zlomu   to nemá obdoby. Až jednou   zabiju manželku :D udělám   to přesně jako on až na tu   malou chybičku kterou udělal   na konci.
Akana
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.6.2011
Postava mladého, schopného a   namyšleného právníka,   který se z kariéristy   přerodí v morálně   uvědomělého správňáka,   je dost provařené téma, ale   Ryan Gosling se nevděčného   úkolu chopil s elegancí a   důvěryhodností, která si   zaslouží uznání. Pochvalou   budiž už jen to, že se ve   stínu velkého Anthonyho   neztratil a byl mu důstojným   protihráčem. Tenhle soudní   thriller není nijak   zásadní, ale dokáže   vkusně a napínavě ukrátit   večer.
Charlie35
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.1.2011
velmi statický ale přitom   kvalitní krimithriller   odehrávající se   převážně v soudní síni   mně rozhodně bavil to nejen   díky Hopkinsovi, ale hlavně   Ryanu Goslingovi, který   začíná patřit mezi mé   oblíbené herce. Gregory   Hoblit již ve svém   dřívějším snímku   Prvotní strach dokázal, že   ho tyhle soudní rošády   velmi baví.
killy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.2.2008
Tak toto je opravdu dobrý a   napínavý thriller. Velice se   mě líbil příběh filmu,   herecké obsazení a taky   výkony hlavních hrdinů.
kali.4
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.12.2007
Film plyne pomalejším   tempem, postrádá   údernější momenty a   scénář není bohatý, to je   fakt. Nicméně snímek není   hloupý a jeho myšlenka je   velmi zajímavá, herecké   výkony nadstandardní, ale   nejvíc mne zaujala atmosféra   – komornější, osobitá a   tajemná a velmi pěkně a   zručně vykreslená,   budovaná mimo jiné pomocí   mnoha zajímavých záběrů a   záhadné a leccos   napovídající hudby.   Přestože se toho v průběhu   filmu tolik nestane, díky   atmosféře a hercům jsem se   vůbec nenudil. Můj šálek   kávy.
K3
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.1.2008
Film dělají zajímavej   hlavně oba hlavní herci,   nemohl sem se rozhodnout komu   vlastně "fandit".   Jinak myšlenka je už známá   a od začátku víte jak   všechno bylo a bude. Nevim   jestli mi z konečnýho   rozuzlení něco uniklo, ale   ten převratnej důkaz   dokazoval jen že byli obě   kulky vypáleny ze stejné   zbraně patříci policajtovi,   ale nic o tom kdo střílel?
wena
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.12.2007
Na mě ten film zapůsobil   jako dobře promyšlenej čin   takových filmů je sice dost   ale stvarnění role vraha   hercem A.Hopkinsnem kterému   tyto role nesmírně sedí.
kockak1
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.2.2012
Velmi dobře promyšlený   thriller s hvězdným   obsazením a nečekaným   koncem. O Ryanovi Goslingovi   ještě hodně uslyšíme a   ani v roli Crawforda si   neumím představit nikoho   jiného než Hopkinse. Opravdu   povedený kousek. Takové   filmy mám ráda.
Clockwork
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.8.2007
Drama ze soudni sine me nikdy   moc nebralo ovsem musim rict   ze vrah sve zeny v podani   Antonyho Hopkinse s genialnim   planem jak prechcat   detektivi,soudkyni a jednoho z   nejlepsich prokuratoru ve   meste me docela dostal. Uz od   zacatku je jasny o co pujde,   ale kazdou chvili je mic na   jedne strane takze docela sem   se u toho nenudil.
Snape
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.1.2009
Velice dobře zahraná   kriminálka. Perfektně se   povedlo zobrazit, jak je   psychologie důležitá pro   rozhodování v soudním   procesu - především se to   zde týká vyšetřovatelů a   advokátů.
viana
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.3.2010
okamžik zlomu
zajímavě zpracovaný jeden   příběh vraždy,začátek   jako u Columba a pak sledujete   vyšetřování i soud-nebýt   tam Hopkins,byla by to nuda   "i rozbité hodiny   ukazují správný čas   dvakrát denně".....
maciii
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.11.2011
Thriller s příjemnou   atmosférou, hezkou kamerou a   dobrou hudbou, který sice   filmy z prostředí trestního   práva nijak extra neobohatil,   ale mě rozhodně nenudil.
ondrink
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.9.2017
veru kvalitka
Dokážem sa na to pozerať aj   tretí krát po sebe.   Právnické mám rád, no   tento je dejovo veľmi   zaujímavý, ale aj z   hľadiska vývoja osobnonsti   hlavného hrdinu - advokáta
ApexTwin
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.10.2007
...
Tak film ako celok vyborny, az   na to ze neskutocne moc   natiahnuty a kludne sa dal   spracovat do 80tich minut :))   Ale zapletka a koniec   fajn...No na to ze tam hral   Anthony Hopkins nic   moc...Treba si spravit vlastny   nazor
lesumir
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.3.2008
Hodne dobryi thriller pri nemz   se da napeti krajet, hlavne   pri rozhovorech mezi   Crawfordem a Beachumem. V   jednoduchosti je krasa a v   Hopkinsovi sila, tyhle role mu   proste sedi nejlepe! Sice   hodne vychvaluji, ale ma to i   sve stinne stranky, casem   kouzlo filmu opada a vraci se   az k predvidatelnemu konci,   ale to nestaci.
hattrick10
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 22.8.2007
Mírné zklámání
Musím se přiznat, že jsem   lehce zklamaný. První   půlhodina filmu se mi   strašně líbila a čekal   jsem na skvělé dokončení   tohoto příběhu. Jenže   poté co Hopkins řekne, že   se bude obhajovat sám, mě   začal film celkem nudit a   přestal mě nudit až zhruba   15 min před koncem, kdy se to   vrátilo do kolejí ze   začátku. Jinak miluji   pohledy Hopkinse s jeho   škodolibostí v oku a   decentním úsměvem ...
pivodka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.1.2008
Dobrý thriller
Kdyby člověk nevědel už od   začátku, jak to Anthony   provedl, bylo by to na 100%.   Přesto je opět perfektní   stvárnění a doporučuji   milovníkům thrillerů.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih163351minih163351Terminátor: Temný osud (2019) 
Terminator: Dark Fate n
minih88612minih88612Smrtelné lži (2012) 
Arbitrage n
minih61857minih61857Podivní (2010) 
The Crazies n
minih56800minih56800Blbec k večeři (2010) 
Dinner for Schmucks n
minih109582minih109582Defiance (2013) [TV seriál] 
Defiance n
minih131162minih131162Gallows Hill (2013) 
Gallows Hill n
minih108912minih108912Očista (2013) 
The Purge n
minih48686minih48686Případ číslo 39 (2009) 
Case 39 n
minih43927minih43927Zlověstné ticho (2007) 
Dead Silence n
minih32931minih32931Záblesk z pekel (2001) [TV film] 
Glimpse of Hell n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

01:05 - 01:30

21 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

ČT2 - Pluk mizerů

00:45 - 01:45

41 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

NOVA - Mentalista (2008) [TV seriál]

01:15 - 02:15

11 minut již uběhlo
49 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

01:00 - 02:00

26 minut již uběhlo
34 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Poklad v pyramidě

Poklad v pyramidě
Poklad v pyramidě

3 1/2 Stunden

3 1/2 Stunden
3 1/2 Stunden

Country Life

Country Life
Country Life

Naposled navštívené:
Poklad v pyramidě

Poklad v pyramidě
Poklad v pyramidě

3 1/2 Stunden

3 1/2 Stunden
3 1/2 Stunden

Country Life

Country Life
Country Life