Okamžik zlomu (2007)

Okamžik zlomu (Fracture)
76.6 %
 
 
 
Film na Blu-ray

Fracture

Další název: Das perfekte Verbrechen; Fraktúra; Okamih zlomu

    Žánr: thriller / krimi
    Země: Spojené státy americké / Spolková republika Německo
    Premiéra v ČR: 2.8.2007        
    Délka: 112 min.
„Opravdu udělá každý vrah chybu?“
Letecký inženýr a majitel prosperující firmy Ted Crawford sleduje manželku Jennifer při schůzce s milencem. Když se žena později vrátí domů, Ted ji obejme, řekne jí, že ji miluje, a pak ji střelí do hlavy. Pečlivě zahladí stopy, vykoupe se a spálí své šaty. Mezitím dorazí policie. Ted pustí do domu pouze poručíka Roba Nunallyho a bez váhání se mu k vraždě přizná. Šokovaný detektiv pozná, že střelená je jeho milenka. Zatímco policie Teda zatýká, přivolaný lékař zjistí, že Jennifer ještě žije. Má však nevratně poškozený mozek, z bezvědomí se nikdy neprobere. Případem je pověřen ambiciózní mladý žalobce Willy Beachum, který zatím všechny případy vyhrál. Má vražednou zbraň i doznání. Zdánlivě jednoduchý případ se zkomplikuje, když Ted prohlásí, že je nevinen a vzdá se obhájce. Vzápětí detektiv Flores oznámí, že Tedova pistole není vražednou zbraní. K dalšímu dramatickému zvratu dojde, když Ted prozradí, že detektiv byl milencem jeho ženy a on se přiznal jen proto, že se bál o život. Soudkyně je nucena výpověď označit za vynucenou, a tedy neplatnou. Na Willyho se zlobí nadřízený, protože se na případ špatně připravil. Zdá se, že Ted má jednání pevně v rukou a dosáhne osvobozujícího rozsudku...

Zdroj: Nova

režie:
Gregory Hoblit
 
 
hraje:
Anthony Hopkins (Ted Crawford), Ryan Gosling (žalobce Willy Beachum), David Strathairn (oblastní prokurátor Joe Lobruto), Billy Burke (por. Rob Nunally), Rosamund Pike (Nikki Gardnerová), Embeth Davidtz (Jennifer Crawfordová), Cliff Curtis (detektiv Flores), Fiona Shaw (soudkyně Robinsonová), Bob Gunton (soudce Gardner), Josh Stamberg (Norman Foster), Xander Berkeley (soudce Moran), Zoe Kazan (Mona), Petrea Burchard (doktorka Marion Kangová), Rachel Zeskind (tanečnice (neuvedena)), Kate Clarke (Lee Gardnerová), Wendy Cutler (Gladys), Larry Sullivan (Lee Gardner), Sandra Prosper (Karla), Joe Spano (soudce Joseph Pincus), Alla Korot (ruská překladatelka)
 
 
námět:
Daniel Pyne
 
 
scénář:
Daniel Pyne, Glenn Gers
 
 
kamera:
Kramer Morgenthau
 
 
hudba:
Mychael Danna, Jeff Danna, Citizen Cope (pieseň "Nite Becomes Day"), Riccardo Broschi (archivní - song "Ombra fedele anch'io")
 
 
kostýmy:
Elisabetta Beraldo, Nava R. Sadan
 
 
střih:
David Rosenbloom
 
 
zvuk:
Tom Bellfort (supervize), David M. Ronne
 
 
produkce:
Charles Weinstock
 
 
titulky-česká verze:
Kateřina Hámová
 
 
zvláštní efekty:
Larz Anderson (koordinátor), Gary D. Bierend
 
 
koproducent:
Louise Rosner
 
 
koordinátor kaskadérů:
Billy Burton, William H. Burton
 
 
výprava:
Paul Eads
 
 
výkonný producent:
Toby Emmerich, Liz Glotzer, Hawk Koch
 
 
casting:
Caitlin McKenna-Wilkinson
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.