Zari
ohodnotit

Muž se železnou maskou

The Man in the Iron Mask

Další název:
Muž so železnou maskou (SK)
Rok:
1998
Délka:
132 minut
Premiéra v ČR:
7.5.1998
„Za královu čest a osud celé země. Jeden za všechny…“

Komentáře k filmu Muž se železnou maskou

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 35
Ondra44
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 4.1.2021
Opět zfušované kopírování
A opět jen klasická kopírka   američanů otřesně   zfušovaná a těžce   nepřirozená, načančaná   samé pozlátko a třpyt, aby   to oslabilo zrak..no můj   určitě ne a z di Capria si   na zadek také rozhodně   nesednu, je jen lákadlo pro   "náctky". Je to   jen laciná a příšerná   komerce, kterou autoři   zprznili původní skvělé   filmové dílo z roku 1977.
Pitryx
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.12.2020
Velmi těžké hodnotit. Už   proto že je to šesté   zfilmování, které jsem ve   dvou týdnech viděl. Znám   tedy všechny snímky mimo   toho, co se natáčel ve   stejném roce jako tento. Co   však tady k tomu dodat? Jsou   zde skvělí herci až na   výjimku obou ženských   postav. Výprava a kostýmy   super. Skvělá kamera, a   ještě lepší hudba. Podle   toho by tedy měl snímek ode   mne dostat plný počet. Ale   nedostane. Nevadilo mi trochu   jiné pojetí, naopak. Bylo   dobře že autor scénáře   naprosto vynechal politiku,   která ve všech předchozích   filmech je. To bylo jen ku   prospěchu věci, že však   vynechal některé dějové   souvislosti mne dost mrzelo.   Překvapila mne nepřítomnost   jakéhokoli přímého   nepřítele, jako   třeba Mazarina,   nebo Fouqueta. Jejich vliv   převzal král sám. K jeho   představiteli se vyjadřovat   nebudu, fanynky zcela jistě   padaly ze židlí, sotva jej   spatřily. Nu, další rozbor   je zbytečný a nechám filmu   sedmdesát bodů. A ještě   slůvko závěrem za všemi   filmy. Kdysi pradávno jsem   četl knihu pojmenovanou   „Tři mušketýři znovu po   dvaceti letech, aneb vikomt   de Bragelonne a   kněžna du Valier“.   Pamatuji si jen tolik, že mne   vůbec nebavila a ani jsem ji   asi nedočetl do konce. To zde   uvádím jen proto, že nemohu   porovnat, jak se jednotlivé   filmy přiblížily   knize.  
  
Leonardo2106
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.12.2019
Super film
Z komentářů některých   přispívajících se mi chce   zvracet, nikdo vás nenutil,   dívat se na ten film, nebo   ano? Jestli vás víc baví   červená knihovna a nebo   dokumenty, tak kritizujte je a   ne film, který je ve svém   žánru jeden z nejlepších.   A, že je americkej? No a co?   Super obsazení, kostýmy,   výprava, prostředí, akce a,   když se nevydržíte dívat   na celý film bez keců, jak   je špatnej, váš problém
Baronzo
Hodnocení:
Přidáno: 23.12.2018
Mám trochu obavy, že   člověk to musí brát se   značnou rezervou, neboť po 6   letech v té masce tvář   vypadá rozhodně jinak, a   jsou tam nevratné změny,   těžko by to spravilo jen   umytí a oholení, ono   plísně a nemoci na   neošetřované zakryté   tváři rozhodně zanechají   jiné stopy než jen trochu   sčesaných vlasů a vousů   :-) je to jak v pohádce :-)
collen
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.3.2017
Nevím komu dávám vyšší   hodnocení, jestli dvojroli   Leonarda DiCapria, nebo třem   mušketýrům, jejichž   legenda mne baví...fakt je   ten, že příběh, kde není   jasné co je historická   skutečnost, má pro mne svoje   kouzlo. A toto zpracování   není zas tak špatné, jak   posuzují znalci filmografie.
Selendra
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.8.2014
Muj Nej
Jeden z mych nej nej nej   oblibenejsich filmu. Uzasni   herci, krasna hudba, kostymy,   prostredi, a i skvele hlasky.   :-) a nechybi ani akce,   romantika a napeti.
thejduk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.4.2014
Měl jsem na základě tématu   asi vyšší očekávání -   L.DiCaprio mne dost zklamal   (dávat ho do takových   snímků?), za něj sundavám   rovnou bod, ani role   mušketýrů mne   nepřesvědčili (další bod   dolů) a tak vynikající film   to zase nebyl (třetí bod   dolů). Jinak dobrý   dobrodružný film, nekrvavý   film, některé scénx mne   zaujaly - třeba dvojitá   výměna Filipa a Ludvíka.   Verze ze 70. let podle mne   měla více do sebe.
ricky4
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.1.2014
Krásná hudba. Bohužel film   absolutně nevyužil svůj   potenciál (obsazení,   předloha). Depardieu je   nevýrazný a ztrácí se,   stejně jako DiCaprio.   Zápletka je zvláštní a   roztahaná, film začíná   trochu nabírat spád až ke   konci filmu. Jinak je to   velká nuda a vedlejší děj   (románek Atosova syna a   dívky) jen podtrhuje celý   film- podprůměrné herecké   výkony a špatný scénář.   Z herců vyzdvihnu jen   Malkoviche. ´Kromě hudby   ještě oceňuji kostýmy a   dojemný konec. Velká škoda,   50%
Duri86
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.7.2012
I když spousta lidí tuto   verzi kritizuje , mě se   velice líbila . Di Caprio   hrál roli přesvědčivě ,   Malkovich , Depardieu a jiné   hvězdy.
SvoKar
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 14.12.2011
Souhlasím s tím, že   zejména začátek je   zbytečně zdlouhavý, než se   vůbec začne něco dít.   Jinak typicky americké -   věrnost věci až za hrob,   eventuelně procitnutí ze   "sna" - obětování   se apod.
261972
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.8.2011
Povedený historický film se   skvělými herci, kteří to   zahráli na výbornou. Dobrý   a zajímavý příběh plný   dobrodružství a akce
curil
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 13.3.2011
Film mi připadá především   dlouhý. V první polovině je   spousta hluchých míst, kde   se pouze zdlouhavě povídá,   vysvětluje minulost, prostě   nuda. Teprve v závěru se   děj rozeběhne a pak teprve   lze ocenit výkony skutečně   dobrých herců. Také s mi   více líbí zpracování s   Richardem Chamberleinem v   hlavní roli.
Katka.H.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.2.2010
Další skvělý film plný   skvělích herců, kostýmů,   výpravy, akce. Skvělí   Leonardo DiCaprio, a mnoho   dalších. Mocc pěkné. Na   tento film se vždy ráda   znovu podívám.
green-tea
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.2.2010
Další, ani nevím   kolikáté, filmové   zpracování vděčného   námětu - tajemného   obyvatele Bastily s tváří   zakrytou železnou maskou,   kterému se do cesty   připletou neméně   legendární 4 mušketýři...   Co dodat??? Seriózní   rozřešení historické   záhady nečekejme, ale   humorně i dobrodružně   laděný snímek zaujme a   pobaví - a to není přece   tak málo. A tolik   diskutovaný Leonardo Di   Caprio? Mně osobně se tu moc   líbí!
Kuvik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.1.2010
Samotný námet tohto filmu,   resp. aj iných verzií, keď   francúzsky kráľ Ľudovít   XIV. dá uvrhnúť svojho   brata- dvojča Filipa do   väzenia so železnou maskou   na tvári a potom pomocou   mušketierov sa situácia   zopakuje v opačnom garde sa   mi akosi nepozdáva. Je to   samozrejme len výmysel   spisovateľa A. Dumasa. V   porovnaní s verziou z roku   1977 s R. Chamberlainom v   dvojrole Ludvíka-Filipa je   toto o dosť poslabší   film.
Mimochodom,   oproti verzii z r. 1977 je tu   pozmenený dej v tom, že tu   stojí na strane kráľa   Ľudovíta mušketier   d'Artagnan, pričom ostatní   mušketieri pomáhajú   Filipovi získať trón.   Naproti tomu vo verzii 1977 je   postavou, ktorá sttojí v   blízkosti kráľa Ľudovíta   je minister financíí Fuguet.   Teda v tomto filme je táto   skutočnosť dosť pozmenená,   aj vzhľadom na knižnú   poredlohu. Film je ináč   spracovaný typicky americkým   štýlom, kde sa neberie   ohľad na knižné predlohy,   či historické fakty. Je to   jednoducho prispôsobené,   resp. prikrášlené. Herecké   obsadenie je tu skvelé, no   ani to nemôže celkom   nahradiť uvedené nedostatky,   ale na druhej strane u mňa   plus 2b. kvôli dobrým   hereckým výkonom tria Byrne,   Malkovich, Irons. J.Malkovich   týmto výkonom len potvdil,   že mu historické filmy   celkom sedia, ako napr. v roli   policajného komisára Javerta   v seriály Bedári (2000)   alebo ako Charles Talleyrand v   tv seriály Napoleon (2002).   Depardieu a diCaprio herecky   taký priemer.
Lepšia   alternatíva k tomuto filmu :   Muž so železnou maskou   (1977), príp. Železná maska   (1962).
BinLADIN
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.10.2009
Hodnota toho to filmového   zpracování je hlavně  
ve skvělém   zpracování knižní   předlohy,ale hlavně v tomto  
filmu se sešlo   skvělé hvězdné   obsazení.To skvělé   obsazení
nemá chybu   a pomohlo k dobré kvalitě   tohoto filmu.
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.7.2009
Vyborne hvezdne obsazeny   snimek o trech (ctyrech)   musketyrech a o jedne vymene   krale.Je to natocene uz   ponekolikate,ale porad to ma   ten spravny smrnc.
intoska
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.7.2009
Tři mušketýři jsou   legendární a tak se filmy o   nich točí pořád.V téhle   verzi jsou už trochu   "starší   ročníky".Scénář   sází i na humor,ale hlavní   dějová linie je spíš   dobrodružná.V provedení je   film přikrášlená   legenda,která se bude líbit   hlavně romantickým   povahám.Třebaže k takovým   patřím,mám trochu výhrady   ke dvěma hlavním   postavám-jejich charaktery   jsou moc černobílé.Ludvík   je opravdu,ale opravdu   zlý,arogantní,bezohledný,m?   ? všechny možné negativní   vlastnosti,zatímco jeho   dvojče Filip je hotový   anděl,který má vlastnosti   kladné.Nicméně až bude   film v televizi, podívám se   na něj znovu.
kamicek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.7.2009
tak na ten film jsem byla   zpočátku nebo spíš měla   takový smíšený pocity, ale   to já mám skoro vždycky,   když jde film, kterej si   představím už jenom podle   herců.. (viz. Leonardo di   Caprio) jinak ale ten film se   mi strašně líbil.. poněkud   konec byl docela smutný..   (asi jako u všech   historických filmů) tady v   případě, že zabili   Dartagnana...
Jarda.ftr
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 11.7.2009
HNUS VELEBNOSTI
Klasicky po americku zmatlaná   verze legendárního   příběhu, která uráží   předchozí zpracování a   originál. Odchylky už   zachází ve snaze vytřískat   z toho co nejvíc, trochu   daleko. Stejně jako to   udělali u posledních Tří   mušketýrů, kde chyběl už   jen Jackie Chan na raketovém   koni či jiná hloupost.
Film postrádá veškeré   kouzlo své doby a je   přespříliš po americku   příšerně kýčovitě   nablýskaný. Dorazit to asi   má cukroušek DiCaprio, ale   to už je jen poslední kapka   současné filmařské   stupidity. Američtí tvůrci   nikdy netrpěli přílišnou   úctou ke kvalitním dílům   ostatních zemí a bez   skrupulí dnes zmastí   cokoli.
Nejlépe si   své historické příběhy a   romány zpracovává sama   země původu - Francie,   která je v oboru jedničkou a   v tomto případě i verze s   Richardem Chamberlainem je   (byť americká) na vysoké   úrovni.
JohnCoffey
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.7.2009
Nádherně natočená, pravda   trochu přikrášlená   adaptace už takhle dost   "vylepšené"   legendy o muži se železnou   maskou a třech mušketýrech   zaujme skvělým hereckým   obsazením a poutavým   příběhem a na rozdíl od   jiných přeplácaných   historických eposů se na ní   dá koukat
netopir55
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.7.2009
Časy se mění,lidé hladoví   a legendárni čtyřka   mušketýru se rozpadá.Král   Ludvík si užíva,i když to   je přítelkyně   vojáka,který zahine v bitve   do které ho záměrně   pošle.Athos,Porthos a Aramis   si uvědomí že král Francie   musí bít vyměnení za jeho   bratra Filipa.Naučí ho   chováni ve   společnosti,arogantní povahy   a jiných věcí.D'Artagnan je   otcem krále Ludvíka a Filipa   a zradí krále a bude bojovat   za svého syna Filipa.Sou tam   i vydařené scény a konec je   velmi dobrý.
JanaOss
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.2.2009
Kdo by neznal Portose,   Aramise, Athose a   D´artagnana. Zde se   vyskytují jako stále   nebojácní a oddaní trůnu a   sobě navzájem, ovšem již   jako staří válečníci.   Ludvík XIV má dvojče-   udivující tajemství, které   bylo roky střeženo vyšlo   najevo. Stateční   mušketýři dokáží   zázraky a na trům dosadí to   z dvojčat, které má srdce,   protože starší a po porodu   odvezené dvojče je   vychováváno v lásce a   pohodě, aniž by vědělo,   že je královským synem.   Druhý syn královny je   vycháván jako král, ovšem   je z něj nevychovaný, krutý   a rozmazlený mladík, který   ubližuje každému včetně   své matky. O svém bratru se   dozví a uvězní jej a aby   jej nikdo nepoznal, nechá mu   na hlavu přidělat železnou   masku.
Každé   tajemství ovšem jednou vyjde   najevo a tak i toto bylo   prozrazeno.
Odvaha a   věrnost královně a trůnu   dovede naše neohrožené   mušketýry k vězněnému   chlapci a vymění jej za   původního brarta na trůnu.   Ovšem- co je opravdu smutné,   umírá všemi milovaný   D¨artagnan a tím i   muškerýrské pověsti,   ovšem vyjeví se další   tajemství, že oba princové   nejsou tak úplně z   královské krve, v jejich   žilách koluje gaskoňská   krev, krev jejich opravdového   otce- D¨artagnana, který   umírá rukou svého   nehodného syna.
Je to   stejně krásná podívaná   jako původní příběh   mušketýrů, ovšem trochu   vylepšená nevázanýmia   bujarými postavami našich   čtyř hrdinů, což ovšem   podtrhuje výběr herců.
clara.bow
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.1.2009
Ani výborné herecké   obsazení není vždycky   zárukou kvality, o tom jsme   se už u filmů z USA mohli   přesvědčit. Mě osobně se   tato verze líbila, ale nebyla   nic převratného a připojuji   se k názoru, že vůbec   nejzajímavější byla z   místa svého vzniku Francie s   Jeanem Maraisem v hl. roli   D´Artagnana...
ivca.cumacek
Hodnocení:
Přidáno: 20.1.2009
skvělý film
Tak jsem si přečetla   všechny komentáře a jsem v   šoku. Proč my češi musíme   všechno   kritizovat,"pravda, jsme   češi",dokonalí,   neomylní, nejchytřejší.   Já osobně si myslím, že   toto je jeden z nejhezčích   filmů, hudbou, prostředím,   kostýmy a především   hereckým obsazením. Hrají   tam nejlepší z nejlepších   a myslím, že se svého   úkolu zhostili naprosto   skvěle. A že se scénář   nedrží literární   předlohy? proč by měl,   vždyť ani ta není   pravdivá, je smyšlená,   opředena jen pověstí, tak   proč si to neupravit.Myslím,   že je natočeno dost   různých paskvilů. na které   se nedá dívat,ale tento film   mě prostě nadchl a dojmul,   škoda jen, že tak smutně   končí. Prosím, zamysleme se   nad tím a buďme trochu   romantici, ahoj všem.
Mary.Elwood
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.8.2008
Ikdyž je to občas opravdu   velký kýč,tak jsem si tento   film prostě zamilovala. Je to   pro mě nejlepší adaptace   tří mušketýrů. Hvězdné   herecké obsazení,nejlepší   byl Leonardo Dicaprio ve   dvojroli krále Ludvíka XIV.
ELEONORA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.3.2008
Dala bych známku nižší,
ale to by ve filmu nemohli   zazářit takoví herci! Vše,   resp. všichni hlavní   představitelé jsou   úchvatní! Dartaňan je však   nejlepší ze všech!
ja.rebel
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.3.2008
Klidně dám 7 hvězdiček a   nebudu se červenat. Za hudbu   (ta je opravdu skvělá), za   herecké obsazení (opravdu   hvězdné) a hlavně proto,   že tohle je jediná verze,   kde D´Artagnan sbalil   královnu :-)
Didinka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.12.2007
Jo, bylo to dnes v televizi a   dala jsem tomuto filmu   přednost před Johnym   Englishem. Podle mě jsou to   nejpůsobivější tři   mušketýři, co nebyli   čtyři, ale pět. Stáří   těm chlapům fakt sluší a   že se ani remake nedrží   literární předlohy? No a   co.
mikee
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.12.2007
Nic než průměrný film s   výborným obsazením , které   ovšem na snímku není nijak   zvlášť znát a nestoudně   natahovaným finále , při   kterém se mi dral úsměv na   tvář a to hlavně při   finálové bitce , střelbě   na mušketýry a jejich   zázračnému přežití.   Větší zákrok střihače a   tudíž kratší stopáž by   také nebyla k zahození.   Jinak je to klasický   "megafilm" na Nově   v sobotu večer , prostě   vysloveně neurazí , ale ani   nenadchne a člověk se i   zasměje , ikdyž autoři to   určitě pokaždé tak   nezamýšleli. :-)
krpi
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 27.12.2007
Špatné hodnocení je   především z důvodu   podprůměrného scénáře.   Ve filmu je několik nových   skutečností, které nejsou v   předloze, a film docela   zkazily.
709112412
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.4.2007
Dejme tomu že koukáme na   historickou "mísu"   jakou nám scénář   připravil, ale občas se děj   který se tváří veskrze   akční trošku pokazí, tak   se to snaží zachránit   sbírka hvězd, které se   sešly aby překonaly evropu v   tomto žánru mušketýrském.   No co už s nimi asi dostali   pořádný balík aby nám   ukázali že podívejte   Francouzi to udělali skvěle   a my to po americku zmastíme   do stracena.Ale zase bylo tam   i dost pěkných scén, abych   nekřivdil všemu.
Tynka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.9.2005
Tento film mě velmi zaujal   díky vynikajícím výkonům   všech hlavních herců. Film   jako celek má dobrý nápad a   skvělé zpracování, kde se   ani chvilku nikdo nenudí..ty   2 hodiny utečou jako voda,   protože se tam stále něco   děje. Můžu ho jenom   doporučit, hlavně Johna   Malkoviche, protože zde   ukázal opravdu svůj herecký   talent :o)
nash
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 14.2.2005
Nakonec dávám pět   hvězdiček, i když ani   nevím proč. Asi že jsem se   ani moc nenudil. Přesto bych   tenhle film označil za lehce   podprůměrný, hlavně díky   několika neuvěřitelně   stupidním scénám a   dialogům. Od filmu s takovým   hereckým obsazením bych   čekal víc, ale výkony   všech hlavních   představitelů včetně Johna   Malkoviche (což mě   obzvláště mrzí), jsou dost   velkým zklamáním.
Shadow
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.9.2004
Už jsem to jednou psala:   americké předělávky   francouzských klasik jsou   většinou vhodné k zahození   do koše, i když tam hrají   skutečné hvězdy amerického   filmového plátna. Není to   sice tak hrozné jako Fanfán   Tulipán, ale s původní   verzí má společnou akorát   záměnu krále. Tři   mušketýři jsou sice už   dost přestárlí na nějaké   větší akce, ale dejme tomu.   Ale zase až tak strašně   příšerné to není, tak   dám 6 bodů.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih105035minih105035Nevyřízený účet (2013) 
Homefront n
minih47503minih47503Za hranicí strachu (2007) 
Borderland n
minih30996minih30996Memento (2001) 
Memento n
minih56717minih56717Habermannův mlýn (2010) 
Habermannův mlýn n
minih24551minih24551Ztratila se Bílá paní (1937) 
n
minih74514minih74514One Million B.C. (1940) 
One Million B.C. n
minih42334minih42334Útěk ze seriálu (1989) [TV hra] 
Útěk ze seriálu n
minih69238minih69238Trezor (1989) [TV inscenace] 
Trezor n
minih94125minih94125It Came from Beneath the Sea (1955) 
It Came from Beneath the Sea n
minih53738minih53738Nářek duší (2009) 
No-Do n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Muž se železnou maskou (2007)

 Muž se železnou maskou (2007)
Muž se železnou maskou n
Man in the Iron Man
Žánr: animovaný / dětský
Země: Velká Británie


(remake)

Muž se železnou maskou (1977) [TV film]

 Muž se železnou maskou (1977) [TV film]
Muž se železnou maskou n
Man in the Iron Mask
Žánr: dobrodružný / historický
Země: Spojené státy americké / Velká Británie
Režie: Mike Newell

(remake)

TV Program

ČT1 - Světlo z ohně (1997)

14:05 - 15:45

84 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

ČT2 - Hitlerova tajná bomba

15:20 - 16:05

9 minut již uběhlo
36 minut zbývá do konce

NOVA - Mentalista (2008) [TV seriál]

14:30 - 15:30

59 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

14:30 - 15:30

59 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Černobíločervená postel s nebesy

Černobíločervená postel s nebesy

Její druhá smrt (From the Dead of Night)

Její druhá smrt
From the Dead of Night

John McKay

McKay John

Naposled navštívené:
Černobíločervená postel s nebesy

Černobíločervená postel s nebesy

Její druhá smrt (From the Dead of Night)

Její druhá smrt
From the Dead of Night

John McKay

McKay John