Duben
ohodnotit

Království ohně

Reign of Fire

Rok:
2002
Délka:
102 minut
Premiéra v ČR:
24.10.2002
„Bojuj ohněm proti ohni!“

Komentáře k filmu Království ohně

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 19
Erkul
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 26.6.2011
Divokost a zmatek, jakýsi   předstíraný boj s draky a   také trochu horor s prvky   sci-fi. Jakési hrozby, které   postihly lidstvo odkudsi.
green-tea
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.7.2015
Někdo možná řekne, že je   to béčková podívaná pro   nenáročného diváka, ale   já tvrdím, že to náhodou   není až tak špatné - děj   nepostrádá napětí a   vizuální stránku bych   dokonce neváhala označit za   přímo perfektní. Logika   sice silně pokulhává (kde   např. brali pořád tolik   paliva do aut a vrtulníku?),   ale to už k tomuhle tématu   tak nějak patří, takže to   nikoho nepřekvapí.
efCZa
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.9.2005
tenhle ten film je průměr v   jednotlivostech, ale kupodivu   celkově působí vcelku   vyrovnaným dojmem.   samozřejmě to není žádná   bomba, ale nezahrnuje   nás(většinou) patosem a   přehnanou lítostí.   bohužel je hlavně ke konci   hodně předvídatelný, ale   jde to....hlavně díky   překvapivě kvalitním   hercům, které se tvůrcům   podařilo přemluvit, aby se   na tomto dílku   podíleli...(jedna hvězdička   za Christiana Balea)...:o)
řepešínský
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 25.10.2009
nesmyslné a silně   rouhačské je vědecko -   fantastické koprodukční   anglicko - irské   psychologické drama s prvky   fantasy s názvem království   ohně. vyjma samotného   začátku s probuzením draka   se jeho autorům v tomto   případě podařilo natočit   jen dílko plné otřepaných   filmařských klišé s   velkým množstvím   nelogičností. království   ohně tak padá do   nejslabších polí   kinematografie a od propadu na   samotné dno světového   kinoprůmyslu jej zachránili   jen trikové sekvence a   animátoři draků. film   království ohně zcela   postrádá rytmus, nemá   napětí a atmosféry si   divák užije jen poskrovnu,   skutečně příliš málo na   slibovaný kinohit.
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.3.2013
Tento snímek rozpoutal mánii   vzniku sérii různých   nízkorospočtových filmů o   dracích a bohužel ho ještě   žádný nepřekonal. Výprava   filmu je úžasná,   vyobrazení draci   vynikající. Při jejich   útoku a plivání ohně se   tají dech. Ale při   vyprávění příběhu se mi   zdá, že se zbytečně moc   tlačí na pylu. Je to dost   rychlé a místama   nesrozumitelné. Divácký   zážitek to však   přináší.
Hugin
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 20.10.2008
Tzv. post katastrofické   sci-fi převedená na filmové   plátno bývají v   převážné většině   béčka se spoustou nesmyslů,   ale na některé z nich se   dá, bez přemýšlení,   dívat. Nápad s draky,   kteří patří tak   maximálně do pohádek nebo   fantasy, mezi tyto filmy   ovšem nepatří. A   největší nesmysl ? Na   závěr lidé likvidovali   draky za použití poměrně   primitivních zbraní,   harpunou či šípy ala Rambo,   co dělala dobře vyzbrojená   armáda v době kdy se draci   začali objevovat, jediné   vysvětlení je, že asi   zasáhli ochránci přírody a   ekologičtí aktivisté.
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.10.2012
Když jsem poprvé o tomto   filmu slyšel, tak jsem byl k   němu poněkud   skeptický.Nevěřil jsem, že   by někdo vytvořil tak   kvalitní podívanou s   draky.Jsem rád, že jsem se   tenkrát mýlil :-).
Dokonale jsem si ten film   užíval.
Je zde velmi   kvalitní herecké obsazení.A   také mistři pyrotechnici se   tady asi museli vyřádit :-).
LenC2
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.9.2009
Fantasy akční až sci-fi   film o dracích není vůbec   špatným nápadem mě osobně   se film hodně líbil asi i   díky výborné atmosféře ,   kterou měl film v kině ,   když se na něj po letech   podívám na DVD je to už   hlavně jen kvůli hlavním   postavám v podání Bale a   McConaughey , kteří byly   výborní jinak draci jsou   opravdu už jen pohádka.
Chrustyn
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 1.11.2007
Velice slabý snímek. Což je   veliká škoda jelikož se z   daného tématu by se dala   vyrobit výborná triková   podívaná. To by to však   musel režírovat někdo   zkušenější.
pigal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.11.2011
Nevyuzity potencial na sci-fi hit
Vynikajuci napad s vybornymi   hercami, ktori v tej dobe boli   este mladymi nadejami a teraz   su z nich hviezdy prvej   velkosti.Skoda,ze sa tejto   latky nechytil skusenejsi   reziser,ktory by dokazal   vytazit viac z tak zaujimavej   temy.Film tak balancuje medzi   akcnym pojatim a snahou o   dramu zachytavajucu boj o   prezitie.Specialne efekty   mohli byt posobivejsie,ale   padli za obet nizsiemu   rozpoctu.
Film   jednoznacne doporucujem.
hejtman
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.8.2006
Je rok 2020 a země je vržena do středověku
Probudil se tvor,který spal   miliony let ,je starší než   dinosauři,zničil moderní   svět a se zbytkem populace si   začal hrát na kočku a   myš..
Po pěkném   strašidelném úvodu jsem   čekal co se ztoho vyvine a   musít uznat,že ikdyž je   vše přehnané občas i do   krajnosti,jsou zde situace s   velkým ?,místy uřvaná   hudba a nezbytný hapiend   nebyl jsem zklamán,oceňuji   zvláště efekty a kostru   příběhu,vše slušně   natočeno,řekl bych pěkná   vizuální podívaná,hlavně   pro příznivce draků a   fantazie.
Vídžej
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.11.2003
Ještě že sem nešel do kina
Nechci tím říct, že tenhle   film je vyložená ztráta   času, protože sem na něm   našel i dost dobrých věcí,   ale rozhodně sem rád, že   sem nevynaložil ty peníze a   nešel do kina.Kdybych tam   totiž šel, tak by mi jich   bylo líto. Takhle jsem si to   pustil v klikdu domá na cd a   jen sem celý film čekal co   že se z toho vyklube a oni se   z toho vyklubali celkem hezcí   draci v nedomyšleném   příběhu (chybí pár   detailů - jako třeba proč   draci nezničili plantáž,   kterou lidé obdělávají,   proč byl Van Zan takový   idiot a nechal stát kolonu   aut v místě, kde by ji   nenechal stát ani školák   první třídy, protože ví,   že by tam byla snadným   terčem, jak to že Van Zan   přežil, když všichni   ostatní byli spáleni na   popel, protože oheň se musel   dostat i pod auta, jak se   dostali amíci přes o ceán,   protože to tam taky není   pořádně vysvětleno a kde   berou naftu by mě taky   zajímalo, když všechno   zničili draci), který je   sice hezkou pohádkou o   vítězství hodných lidí   nad zlými draky, ale co   ochrana druhu. Volal už   někdo z GreenPeace, vždyť   tím vyvraždili celý druh:)   (toto není narážka na   výše jmenovanou organizaci,   její činnost toleruji a   nezavrhuji - děkuji za   pochopení)
Llewelyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.10.2008
Filmy s draky se stávají   čím dál více oblíbenými,   ne vždy se to ovšem povede   podle představ režisérů a   vlastně všech co mají s   projektem cokoliv   společného. Tento příběh   se mi zdá originální, ve   filmu je vidět zdecimovanost   země, i naděje na lepší   zítřek. Scéna s Američany   je celkem povedená a nápady   jsou velmi zábavné a celkem   i promyšlené. Co se týče   draků samotných, tak ti jsou   nejpovedenější co jsem   viděl. Jsou témeř jako   živí:-) Ale na druhou stranu   mi připadlo, že z nich lidé   neměli kdo ví jaký strach,   asi si na ně zvykli.   Konečný verdikt je kladný,   povedený akční film....
Tink
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.8.2008
Nejedná se o žádný trhák,   ale dobrý nápad to má.   Draci, draci a zase draci. A v   celé té záplavě pár lidí   v čele s Mathewem   McConaugheym. (neodpustím si   tvrdit, že i s pytlem na   hlavě by vypadal pořád   dobře:)) Má to spád,   myšlenka je originální a   záběr na draky, kteří si z   domů parlamentu v Londýně   udělali své hnízdo na mě   pořád zabírá. Dávám 7:)
foxx
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 6.1.2008
V tomto případě se myslím   jedná jen o průměrný   snímek, byť s poměrně   kvalitním hereckým   obsazením. Jako fantasy   námět to byl poměrně   dobrý, proto si neumím   vysvětlit, kde se stala chyba   a proč mě nijak zvlášť   neoslovil. Jestli to nebylo   špatným průběhem děje,   až příliš nereálného s   přehnanou snahou upoutat   diváka na sci-fi lákadlo,   prostě netuším. Ale nechť   si udělá každý svůj   vlastní obrázek.
Stegr
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.10.2008
Při pohledu na   postapokalyptický Londýn   jsem si vzpomněl na hru   Hellgate: London, ale to sem   teď nepatří. Snímku   amotnému by prospěl mnohem   rozvětvenější příběh,   rozvedení problému, protože   ze světa ovládaného draky   se dalo vytěžit opravdu   hodně. Takhle je to bohužel   jen fantasy béčko. I tak   jsem se dobře bavil, hlavně   díky Baleovi a McConaugheymu   (naprosto famózní vizáž!),   temné atmosféře a   povedeným drakům...
Prema19
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.4.2012
Fire
Mě se tento film velice   líbil. Asi nejhezčí   zobrazení draků, jaké jsem   viděl. Při přeletu samce   nad konvojem jsem měl   zatajený dech a tu scénu jen   tak nezapomenu. Byla naprosto   famózní. Co se týče   příběhu, byl celkem   zajímavě podán, bez   dlouhých okolků nás autoři   vrhli do děje. Prostě   zajímavé pokoukání. Navíc   neokoukaní herci byli taky   fajn. Ale stejně ti draci   byli naprosto fantastičtí!!!   Nebojím se dát 8/10.
Jeannej
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.5.2009
Taková temná pohádka pro   fanoušky fantasy, draků,   Balea nebo McConaugheyho. Film   sám o sobě není žádný   skvost, konec není ani   zajímavý ani nečekaný, ale   koukatelný je.
Maeglin
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 7.11.2003
Nic moc
Tak teda na tohle jsem šel do   kina kvůli celkem zajimavému   plagátu, protože mě zajíma   sci-fi a fantasi, ale tahle   blbost mě totálně sklamala.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih69609minih69609Chopin: Touha po lásce (2002) 
Chopin. Pragnienie miłości n
minih46428minih46428Josef a Ly (2004) [TV seriál] 
Josef a Ly n
minih85039minih85039Krajina za duhou (2007) 
Krajina za duhou n
minih22658minih22658Krajní meze (1995) [TV seriál] 
The Outer Limits n
minih138395minih138395Spotlight (2015) 
Spotlight n
minih5034minih5034Cesta do pravěku (1955) 
Cesta do pravěku n
minih41720minih41720Síly temna (2006) 
The Covenant n
minih3172minih3172Apač (1954) 
Apache n
minih19744minih19744Strakonický dudák (1955) 
n
minih115366minih115366Země zítřka (2015) [DCP] 
Tomorrowland: A World Beyond n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Smrt lorda Edgwara (2000) [TV ...

22:00 - 23:40

38 minut již uběhlo
62 minut zbývá do konce

ČT2 - Konec rozkvětu (1972)

21:50 - 23:15

48 minut již uběhlo
37 minut zbývá do konce

NOVA - 2012 (2009)

20:20 - 23:35

138 minut již uběhlo
57 minut zbývá do konce

Prima - Máme rádi Česko

22:00 - 23:45

38 minut již uběhlo
67 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190572
Osobností: 697863
Fotografií: 764000
Plakátů: 376644
Obsahů a biografií: 178297

Poslední komentáře

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10