Zari
ohodnotit

Garden State

Další název:
Large's Ark, Procitnutí v Garden State
Žánr:
Rok:
2004
Délka:
109 minut

Komentáře k filmu Garden State

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 13
Chrustyn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Tak trochu zvláštní film,   který skvěle kombinuje   drama, komedii i romantiku. A   Natalie Portman je prostě   kouzelná. Po prvním   shlédnutí to kolísalo mezi   70% a 80% na podruhé už to   je na 90%. Zach Braff je nejen   skvělý herec ale i výborný   režisér. Krásný film.
Faye
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.5.2007
... „Pokud se nebudeš umět   zasmát sám sobě, tak se ti   bude život táhnout víc,   než bys chtěl.“ Andrew se   plouží životem v   odevzdaném útlumu. Až   úmrtí matky ho donutí   poodhrnout mlhu svého světa   sedativ a vydat se domů, do   New Jersey na pohřeb.   „Stalo se ti, žes   překročila tu hranici, kdy   si uvědomíš, že dům ve   kterém jsi vyrůstala už   dávno není tvým domovem.   Najednou, dokonce i když   máš stále střechu nad   hlavou, se vidina domova   rozplývá. Jako kdyby se ti   stýskalo po místě, které   ani neexistuje.“ Kromě   kamarádů ze střední, na   které naráží doslova na   každém kroku a otce s   kterým se nenávratně   odcizil. Tady potká živel   jménem Samantha. Něžný   film o hledání pocitu   bezpečí, důvěry, sebe.   Trochu smutný, trochu   veselý, trochu k zamyšlení   a jeho pohodová nálada se   dokázala přenést i na mě a   to i díky skvěle vybrané   hudbě.
davidek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.11.2007
Asi nová vycházející   hvězda. Mluvím o Zachu   Braffovi. Viděl jsem s ním   zatím jen dva filmy a v obou   exceloval. Procitnutí v   Garden State je takové   hledání sebe sama. Film je   hodně realistický a pozvolna   graduje až k tomu určitému   procitnutí. . .
Snape
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.7.2008
Vyborny film. Je v nem vsechno   a vubec to neni vesely, i kdyz   se clovek smeje porad. Zda se   mi, ze presne tenhle svet je   okolo mne.
ondrech
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.4.2011
Pěkný romantický příběh,   který neirituje přehnanou   sentimentalitou, kvalitní   herecké výkony i situace,   zvláštní situace a velice   sympatická hlavní postava.   To vše dělá film, který se   dá doporučit i méně   náročným divákům i těm,   co si vyžívají v detailech.
mat.ilda
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.2.2014
Andrew má zjevně nějaký   problém a já musím přijít   na to, jaký... což nedalo   zase tolik práce, podstatné   je, jak mně ten vážně   nevážný příběh o   nelehkém návratu domů byl   příjemný, nakonec až tak,   že mě donutil znepokojivě   kontrolovat rychlé krácení   stopáže... Aby ne, když ve   společnosti Zacha Braffa, ve   věru roztomilé roli   utlumeného a tvárného   hrdiny, musíte nezbytně   vzít na milost jeho   zvláštní kamarády i nový   objev s děsným hlasem a   ušima jak z Hvězdných   válek, ale jinak je zde i   Natalie Portman půvabná,   milá a přirozená. Pravdu   dí distributor - vtipná,   inteligentní a dojemná   komedie, kdy signální   zatahání za ucho zvonivě   (rozuměj - fakt spontánně)   rozesměje a nic nevyznívá   hloupě, ani osvobozující   akt, jen si tak zařvat do   hlubiny...
Cash89
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.10.2009
I já jsem si říkal, že u   tohoto filmu nevydržím ale s   nástupem Natalie, film   nebývale ožil...Zach Braff   odvedl velmi solidní   multivýkon, Natalie je ve   své roli jednoduše k   sežrání a v podstatě ani   ostatním hercům není co   vytknout...Když k tomu všemu   přidáte velmi příjemné   písničky, stojí před vámi   film, který určitě netrhá   rekordy v návštěvnosti ale   hodí se spíše do filmového   klubu, ale zároveň má   potenciál k tomu, aby zaujal,   pobavil a předal divákům i   trochu hlubšího   požitku...Co je ale   největším plusem snímku,   je scénář, vtipný, tvrdý,   romantický přesně to co se   lidem líbí...Braff se   předvedl, naložil si veliké   sousto ale dokázal téměř   nemožné, napsal, natočil a   zahrál hlavní roli,   většina jeho kolegů kteří   zkouší to samé, velmi   pohoří, Zach má talent a   věřím že tohle nebyl jeho   poslední film...Skoro jako   Sly v Rockym nebo v Rambovy   :-)...
Pecik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.4.2011
Přijemný film, který nutí   k zamýšlení nad sebou   samým.Zamyšlení nad   rodinými pouty, vztahy,   životními tragédiemi a   také nad našimi kořeny. Lze   se vůbec díky změně okolí   navždy změnit a zapomenout?   Tento film nám ukazuje, že   spíše ne. Postavy jsou   reálné a procítěně   zahrané, scénář, hudba,   děj - vše takové velmi   příjemné, nenáročné a   přitom zajímavé.
Snura
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.5.2007
Autorské prvotiny mnohdy   bývají tím nejlepším, co   nakonec režiséři natočí.   Doufám, že to v případě   Zacha Brafffa platit nebude a   že i další jeho filmy budou   přinejmenším stejně   dobré. A pokud by byly   ještě lepší, tak tím   lépe, vyrostl by tu další   velmi dobrý režisér. Na   druhou stranu je však nutno   ještě dodat, že kvalita   filmu o několik desítek   procent stoupla, když se   objevila Natalie Portman. Ta   už do vynikající herečky   dozrála a pokud bude výběru   rolí věnovat takovou   pozornost jako dosud, tak   myslím, že to nebude dlouho   trvat, kdy si půjde pro   svého Oscara.
ELEONORA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.3.2010
Budu s napětím očekávat
další film se Zachem   Braffem. Bohužel na FDb čtu,   že po roce 2007 již žádný   nový film nenatočil. Snad se   dočkám. Byla jsem zvědavá   na Natalii Portman, která   odvedla svůj klasický výkon   (i když Leona v mých očích   nikdy nepřekoná). Mnohem   více mne však oslnil výkon   Braffa. Zachova postava se   rozvíjí pomalu, rozkrývá   celou rodinou tragedii.   Závěr filmu byl na mně   trošku moc sladký, ale film   se mi líbil. Též nelze   opominout krásnou hudbu,   která celý film provází.   Pro mne to byl přesně film   na nedělní večer u TV.
Karabekian
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.10.2006
No nic moc teda. Nudný   začátek přešel v podivné   obludárium. Když jsem se   konečně naladila na tu   správnou vlnu, tak film spadl   do kýčovité romantické   slátaniny. Škoda. Čekala   jsem víc...
karlosphonic
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 4.2.2014
Obyčejně takové snímky   mám velmi rád.Ale koukat na   věčně unylého Zacha Braffa   celou stopáž,kde on nemusí   dělat vůbec nic,jen tupě   čučet a stejně má   šíleně přátel,tomu   říkám kouzlo osobnosti.
sanikopenocka
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 12.2.2007
akosi vela pozitiv som pred   uzretim pocul a cital a tym   moje ocakavania boli   samozrejme vysoke a pad o to   vacsi
na zaciatku   filmu hra Coldplay vravim si v   poho akosi to zvladnem ale   casom ako teenegerska hudba   zacala valcovat cely film som   toho zacal mat dost
neskor som sa uz len   modlil nech to trapenie   skonci
a co sa tyka   deju je to asi take ako   problem hlavneho hrdinu filmu  
nevie sa prejavit
smola nevadi mozno to bude   nabuduce lepsie
skoda   michael cunningam

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih23050minih23050Výkupné (1996) 
Ransom n
minih39764minih39764Panenství na obtíž (2003) 
Bare Bea n
minih5524minih5524Černý déšť (1989) 
Black Rain n
minih3631minih3631Barový povaleč (1987) 
Barfly n
minih43931minih43931Shock Treatment (1981) 
n
minih48290minih48290Deník nymfomanky (2008) 
Diario de una ninfómana n
minih37519minih37519Ochránce (2005) 
The Pacifier n
minih39096minih39096Drahý Frankie (2004) 
Dear Frankie n
minih8799minih8799Hud (1963) 
Hud n
minih36356minih36356Když se setmí (2004) 
After the Sunset n


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Plan de table

Plan de table

Pavel Poláček

Poláček Pavel

Naposled navštívené:
Plan de table

Plan de table

Pavel Poláček

Poláček Pavel