Duben
ohodnotit

Černá kočka, bílý kocour

Crna mačka beli mačor

Další název:
Čierna mačka, biely kocúr (SK)
Rok:
1998
Délka:
125 minut
Premiéra v ČR:
23.3.2000
„Vždycky je čas na skvělé dovádění.“

Komentáře k filmu Černá kočka, bílý kocour

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 19
curil
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.7.2011
Film Emira Kusturici je   nejlepším lékem na můj   splín. Kdykoliv se potýkám   s nějakými pracovními nebo   osobními problémy a přijdu   večer do osamělého bytu,   volba je jasná. Film   doporučuji shlédnout v   originálním znění.
Rumenka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.7.2008
Naprosto perfektní, vtipný a   svěží film tak nějak z   jiného světa. Od té doby,   co jsem ho viděla, když   vidím svatební fotku vybaví   se mi vždycky dva gangsteři   pod stolem :)
Shmick
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.5.2007
Emir Kusturica na tomto   snímku ukázal, že je   skutečně magický realista.   Samotný příběh vypadá   spíše jako legenda s   pohádkovými prvky, ale umí   velmi dobře ukázat holou   realitu. O divoký temperament   a cikánskou dechovku zde   opravdu není nouze. Výkon   představitele Dadana je   opravdu neuvěřitelný.   Nedokáži si ani představit,   že by ho hrál někdo jiný.   Ikdyž má film dvě hodiny,   nudit se vážně nebudete.
jahudka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.4.2007
Branka Katic
Můj nejoblíbenější   soundtrack k filmu! A navíc i   děj je zajímavý,   zábavný...prostě skvělý   film se skvělou hudbou,   který se dá vidět   hodněkrát!
Jirkovomilacek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.6.2008
Vychutnejte si tuhle   neobvyklou, filmovou lahůdku.   Zapomeňte na svou mentalitu a   nechte se ponořit do jiných   poměrů jiné společnosti.   Určitě se vám bude   líbit:-)
Mlapiska
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.6.2007
Emir Kusturica má svůj   nezaměnitelný styl, který   je naprosto jedinečný a   neotřelý. Jeho filmy se mimo   jiné vyznačují výborným   hudebním doprovodem –   Bubamara mi zněla v hlavě   ještě asi týden. Za zmínku   stojí i charaktery   jednotlivých postav, které   jsou hodně silné. Každá   postava je úplně jiná a   přitom tak výrazná, že si   ji člověk bude pamatovat i s   delším odstupem času. Je to   nekonvenční, rychlý,   praštěný, pestrý a hlavně   nabytý až neuvěřitelnou   energií a láskou k životu.  
Těžko hledat   hlučnější,   optimističtější a   temperamentnější film.
sakro
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.9.2010
vítejte na Balkáně
Cítím nutnost tento film   ohodnotit a to velmi dobře.   Vůbec však nevím, co k   němu uvést. To je prostě   snímek naprosto   neokomentovatelný a přitom   jednoduše skvělý. Tolik   absurdit, fórů, zběsilosti   a jižanského temperamentu v   jediné komedii, to vše   geniálně zdůrazněné   neopakovatelnou a   nenapodobitelnou balkánskou   dechovkou. Ze všeho čiší   optimismus a ryzí podstata   života balkánských romů.   A o tom to celé je! Emir   Kusturica si nebral servítky,   někde možná i trochu   přestřelil (nebo možná ne,   a jen my, středoevropané, se   svou upjatou povahou to   nedoceníme), někde něco ne   úplně dotáhl, ale v součtu   dokázal to, co se v životě   podaří jen málokterému   filmaři. Je úplně   zbytečné pokusit se vám   přiblížit děj. On se tam   sice nějaký celým filmem   vine, ale vůbec není   podstatný. Je to jen jakási   duše, která je bohatě   oblepena tou zběsilostí,   která tak úspěšně   působí na psychiku. Nedá se   o tom psát, to se musí   vidět. Až si budete někdy   vybírat svou horší chvilku   a bude se vám zdát, že je   život pořádná otrava, pak   to bude ten pravý okamžik na   shlédnutí Černé kočky a   bílého kocoura. Splín vás   přejde a uvidíte svět   optimističtějšíma očima.   Nelze nedoporučit.
Plivník
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.11.2007
Skvělý film, skvělí herci.   O tom, jak neprovdatelná   Bubamara našla pravou lásku   a staříci se konečně   potkali. A pan Pitbul je   kouzelný :-). Škoda jen, že   Kusturicovy filmy jsou pořád   takové stejné - galerie   podivných týpků, mafiáni a   zběsilá hudba, ale vem to   nešť, všechno je lepší   než americká produkce,   která se na nás nonstop   valí.
pik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.5.2007
Máte rádi humor, pak musíte   toto dílko vidět. Na   poprvé, když jsem to viděla   jsem se válela smíchy.   Musím zdůraznit, že v   původním znění to dodá   ještě další rozměr. Herci   jsou opravdu špičkový a to   nemluvím o scénáři. Je to   tak lidské, že by jste si   toto dílo mohli v klidu   promítnout do dnešního   života. A pokud nemáte rádi   sprostá slova, potom na tento   film raději zapomeňte.
Petrusis
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.1.2004
Parádní komedie o životě   romů a jejich všedních i   nevšedních problémech.   Český dabing film mírně   degraduje, není nad originál   s titulky.
MARi0
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.6.2008
Oproti našim dobře známým   Hollywodským trhákům je   tento film úplným opakem.   Děj je velmi svižný,   rychlejší než u kdejakých   akčních žánrů, a to se   jedná o komedii. Humor filmu   také nechybí, sice trochu   jiný než na jaký jsme   zviklý, ale určitě ne   méně kvalitní.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.3.2012
Jo sem mala pitbul
Riadne uletená komédia.   Horúci Balkán.   Temperamentní ľudia.   Obdivujem ako si tam dokážu   užívať život a moc ich   toho netankuje. Príbeh o   jednom nezvyčajnom sobáši,   všetko sa začne tak troška   zvrtávať, je to neskutočná   jazda. Je to fakt niečo   exotické, nezvyčajné,   niečo, čo len tak nevidieť.   Ak vás niečo hnevá, či   trápi, alebo sa jednoducho   teraz nedarí, a myslíte, že   je dosť zle, tak si toto   pozrite, možno sa vám   uľaví, prípadne aspoň ale   nastopro zabaví. Táto, Rusi   s nama vyj°°ali
MildaX
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.6.2007
Poetická černá komedie   Emira Kusturici.   Nezaměnitelný Kusturicův   humor, vtipná zápletka a k   tomu balkánká hudba.
Během prvních pár minut   filmu jsem rychle zapomenul,   že existuje nějaký   Hollywood s armádou hvězd a   užil si Kusturicovu barevnou   šou. Doporučuji.
Pardal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.3.2006
Bohužel sem byl nucen dívat   se na tento film s dabingem,   což mi při sledování   určitě hodně uškodilo.   Nicméně sem se dobře bavil   díky spoustě humoru který   je pro Kusturice typický. V   jeho filmech se odráží   bláznivá a horkokrevná   mentalita lidí na   balkáně...
janek85
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.4.2007
Tohle nebyla komedie podle   mých představ, myslel jsem   si, že tam bude víc   humorných scének, ale byla   jich tam skoro méně než   polovina, ale musím uznat,   že v některých scénách   jsem se opravdu zasmál (   pračka ) :D. Tady u tohohle   filmu bylo taky dobré to, že   byl pro mě z neznámé   části kinematografie (   Jugoslávie ). Já jsem   doposud z této kinematografie   viděl možná tak jeden   snímek, ale velice se mi   líbí jejich styl. Hudba ve   slavnostních scénách byla   vynikající, pač ty písně   jsou jejich " lidové   " a mají zajímavý styl   hudby, takový svižný.   Atmosféra ve filmu byla   " hyperaktivní ",   strašně moc uřvaná,   pořád se něco dělo a nebyl   klid. Herci předvedli opravdu   vynikající herecké výkony   a dobré na tom je taky to,   že jsou neznámí, zase jsem   našel pár dobrých herců.   Černá kočka, bílý kocour   se mi líbili, nelituji toho,   že jsem si tento film koupil.   78%
wena
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.3.2021
Tak sakra to byla jízda .   Zubaři musejí mít z   tohohle filmu mindrák.   Netradiční film se spousta   hlášek zabil trabant   zblajlej vepřem.
weitinger
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.4.2007
Další film z prostředí balkánských spoluobčanů
Američtí Rychle a zběsile   jsou zpomalený film. Cikáni   mají divoký život, takže   film v tempu, jaký nemá   jiné srovnání. Ale na to   jsme si už u Kusturici za ta   léta zvykli. Podtrhuje to   angažováním   „nejrychlejší dechovky na   světě“, tentokrát navíc   okořeněné směsí jakéhosi   balkánského hip hopu s   rockovými rytmy. On je to   taky báječný muzikant, jeho   nekuřácká kapela   vystupovala i u nás.
Ač obrázky, velké celky   i detaily, jsou opět   originální, nesmírně   barevné a pestré, děj plyne   zběsile a je dokonale   propracovaný s řadou   pěkných momentů i   překvapivou pointou, zdá se   mi, že rakouští zadavatelé   a plátci filmu, spíš   uškodili /čirá spekulace   – kdoví, zda se dá tenhle   divoch natolik ovlivnit   finančníkama/. Ruku na   srdce, ty předešlé Emirovy   cikánské filmy stály o   mnoho výš.
Hodnocení: 3*
ElFal
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.6.2004
Když jsem si tento film doma   pustila,byla jsem připravená   se nudit.Musím však uznat,   že po několika málo   minutách jsem byla doslova   překvapena.Pokud mohu   srovnávat,pak bych filmové   postavy přirovnala k našim   ostravským cikánským   baronům.Jejich kolující   horká krev v žilách dává   divákovi bohatý děj.Celý   film pojednává o zamotané   veselce s mnoha humornými   chvílemi.Takže pokud chcete   změnu, rozhodně bych zvolila   právě tento film.
T2
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 14.8.2018
║Rozpočet   $-miliónov║Tržby USA   $351,447║Tržby Celosvetovo   $2,150,000║ Na môj vkus   strašne moc nadávok. /40%/

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih13875minih13875Nejlepší přátelé (1982) 
Best Friends n
minih11389minih11389Léto na divoké řece (1986) 
White Water Summer n
minih19099minih19099Smích se lepí na paty (1986) 
Smích se lepí na paty n
minih62738minih62738Sedm hodin před smrtí (1983) 
Sem časov do gibeli n
minih51490minih51490Ztraceni na moři (2006) [TV film] 
Long Lost Son n
minih31869minih31869Zavržená duše (1988) 
The Unholy n
minih164930minih164930Bezesné noci (2017) [TV film] 
Fatal Defense n
minih32866minih32866Brak (2002) 
Tři v tom, Jehličí n
minih133125minih133125Nuda per Satana (1974) 
Nuda per Satana n
minih129108minih129108Zjevení zla (2014) 
The Appearing n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178291

Poslední komentáře

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10