Duben
ohodnotit

Anthropoid

Další název:
Operácia Anthropoid
Rok:
2016
Délka:
120 minut
Premiéra v ČR:
28.9.2016

Komentáře k filmu Anthropoid

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 24
klasifikátor
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.12.2021
Jsem velký patriot s velmi   vyhraněným názorem na   období od Mnichova do konce   války (u nás) a snadno bych   se mohl nechat unést. Takže   to raději vezmu zkrátka.   Filmařský je to z mého   pohledu jednoznačně dobrá   práce, které se dá máloco   vytknout. Způsob prezentace   historie a především fakt,   že si tenhle film dovolili   natočit příslušníci   národa zodpovědného za   mnichovskou hanebnost se mi   vůbec nelíbí!!
curil
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 31.5.2017
Filmem s výhradami nejsem   zklamán. Ale! Pokud se někdo   zajímá o skutečnosti,   které souvisí s uvedenou   událostí, bude zklamán.   Četl jsem několik knih, v TV   v současné době běží   výborný dokumentární   seriál Heydrich - konečné   řešení, a tak mám svoji   představu. Například mi   vadí, když akce v   holešovické zatáčce vyzní   pomalu jako přestřelka u O.   K. Corralu v Tombstonu, trochu   přeháním. Mám rád film   Atentát Jiřího Sequense a   nebudu srovnávat, i když   posledních dvacet minut z   boje v kostele je takřka   totožných. Reálie   okupované Prahy a celková   výprava je na dobré úrovni.   Z hereckých výkonů   českých herců v malém   prostoru mě zaujal nejvíce   Jan Budař a Alena Mihulová.   Určitě se za dva, tři roky   podívám znovu a možná, že   i názor přehodnotím.
Pitryx
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 4.2.2017
První polovina je skoro o   ničem. Druhá už je o mnoho   lepší, i když jisté   klišovitosti se nevyhnula.   Gratulace všem za profi   práci, ale mi tam pár věcí   vadilo. V prvé řadě, když   už chtěli tvůrci dodržet   fakta, měl být film mluven   česky. Jasně, není to   světový jazyk, no a? Tak si   tam mohli strčit anglické   titulky. A ne my české.   Romantika je tu zcela mimo a   naprosto zbytečná.   Historické nesmysly v potaz   neberu, stejně dodnes panují   jen dohady o některých   věcech. Ale ten satelitní   talíř v okně… A ještě,   aspoň nám, hloupým   divákům, mohli autoři   vysvětlit, kde vzali na konci   filmu ti výsadkáři tolik   střeliva. Nu, nebudu to dále   rozebírat, možná se   podívám ještě jednou, ale   zas tak dobrý snímek to   není a klidně mohl být   kratší. V hodnocení je   zahrnuta i výborná práce   maskérů.
POlYEKRAN
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 8.5.2021
Nemají se točit filmy, které nemají ani hlavu či
člověk přemýšlí o tom,   kdo točí filmy, které nám   mají vykládat vlastní   dějiny: Heydrich přišel do   Prahy v září 1941, ale z   úst české herečky se   doví, že tady byl již v   září 1939, ale těch   laptusů by člověk nalezl   více, jen mu je líto   příbuzných, které Němci   popravili 28. října 1941 a   Kobyliská střelnice se stala   místem hromadných poprav   (např, Vladimír Vančura),   dokud se nezbavíme nových   těch správných   ,,vykladačů" jejich   jediné pravdy, tak si   tragickou podobu dějin znovu   zoopakujeme..
Náš   film z šedesátých let   svědčí o tom, proč jsme   měli výborné herce i   kinematografii, což o té   dnešní říci nelze..
hvezdyn
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 29.9.2016
Takovou látku mají   zprácovávat čistě čeští   tvůrci. Ti snad mají trochu   citu khistorické látce.   Tenhle film se jen inspiroval   skutečnými událostmi, ale   vzniklo jen akční béčko.   Je to podobné, jako když   kdysi Američané natáčeli   pověst O kněžně Libuši.
FLA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.11.2016
Nemám v lásce pokud se   předělávají filmové   klasiky a Atentát (1964) jí   rozhodně je! Ale pokud se   tvůrci snaží být   důslední a zachovat úctu a   obraz původního filmu, rád   je pochválím. Zde až na   pár drobností se tvůrci   drželi reality a žádný   paskvil nevznikl, vždyť   náš stát se na filmu   podílel také. Velmi slušně   natočeno, druhá půle tam   už řádně přituhuje,   přestřelka v kostele je TOP   a celkově mi byl film velmi   sympatický, dokázal vyvolat   i emoce (občas hodně drsné   scény) a nevidím problém   mu dát férových 80%.
New
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.5.2021
Film je natočen dobře,   netuším, jak moc se drží   reálných faktů   (přítelkyně, Ignác ...).   Co mi tam ale nesedí je   Gabčíkova čistá čeština.   Lepší by bylo jej nadabovat   slovensky, česky se   slovenskými přeřeky,   babišovinou, nebo s   anglickým přízvukem.   Pochybuji, že Gabčík uměl   čistě česky.
collen
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.11.2017
Nepatřím mezi znalce   filmařského řemesla, ale   jako divák jsem sledovala s   napětím po celou dobu a   nijak jsem nesrovnávala s   filmem Atentát. Milovníci   akčních scén si při   přestřelce v kostele ten   masakr užili a závěrečné   scény možná některým   dovolily smýt hořkou slzou   tuto smutnou   podívanou.Výborný film -   tato dvě slova stačí.
red.mann
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.5.2017
Má to své slabší stránky,   ale jako celek dobrý. Díky   za každé dílo o naší   minulosti. Jednoznačně z   filmu nejlepší závěrečná   přestřelka v kostele. V   porovnání s Atentátem se to   také neztratí.
mikee007
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.1.2018
Koprodukční film
s panem "Šedým" v   hlavní roli.
Asi jsem   se, stejně jako mnoho   dalších, obával, aby   cizáci tuto hrdinskou   kapitolu našich dějin   totálně nezmršili.
Ale nestalo se. Film je   natočen důstojně. Dobře   hrají američtí herci a ti   čeští jsou jim naprosto   důstojnými patnery. Trochu   rušivě na mě působilo   obsazení Ciliana Murphyho do   role Gabčíka. Ne snad proto,   že by to zahrál špatně.   Naopak, byl výtečný. Ale   divák už ho má trochu   zaškatulkovaného jako   záporáka.
Ale to je   detail. Jinak je vše v   pořádku. Samozřejmě,   režisér věnoval více   prostoru přestřelce, než   tomu bylo v české klasice,   ale to je naprosto   pochopitelné.
Hezké   bylo, že se dokázal vcítit   do pocitů a pohnutek   civilních obyvatel a   vyzdvihnout především   jejich hrdinství.
To,   že vycvičený voják dá   všanc svůj život je tak   nějak pochopitelné, ale   když totéž učiní matka od   rodiny, či duchovní,   nezbývá než smeknout.
Atentát na Heydricha   ukazuje v celé syrovosti a   surovosti nejen absolutní   zvrhlost nacistického   režimu, ale především   sílu ducha obyčejných   českých občanů. A tak je   to správné.
radegaster
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.11.2016
Za čest a za vlast
Mrazivá zimní noc na sklonku   roku 1941 v Protektoratu   Böhmen und Mähren a v ní   přistanou další dva   výsadkaři , kteří mají   tentokrát úkol z   nejtěžších. Likvidaci kata   Českého národa   SS-Obergruppenführera   Reinharda Heydricha.Hned při   prvním kontaktu s domorodci   výsadkáři zjištují, že   nacistická perzekuce učinila   své a v mnoha jejich   krajanech se dostaly do   popředí temné charakterové   vlastnosti pokrytectví,   prospěchářství a   zrady.Není tomu tak ale   zdaleka u všech a i když   český odboj je roztříšten   výsadkáři nachází kontak.   Po oznámení svého úkolu   však dochází k názorové   neshodě se některými členy   odboje ."Londýn je   daleko, ale my zde musíme   žít" Toto stanovisko se   může jevit jako zbabělost   ale pochopit tento postoj se   jistě dá. Argument, že   musíme dát světu vědět ,   že naše vlast není   kolaborantskou připosranou   zemí najde úrodnou půdu.   Důsledky tohoto kroku jsou   pak strašlivé jak ukáže   další průběh   války.Statečnost lidí   kteří celý čin vykonali a   položili život v Resslově   ulici v Pravoslavném chrámu   svatých Cyrila a Metoděje   jakož i tísíců dalších v   období Heydrichiády i po   něm nesmí byt nikdy   zapomenuta.Tvůrci snímku se   nezabývali detailní až   dokumentaristickou formou   přípravy a průběhem akce   na odstranění tyrana což je   pro hraný film jen   dobře.Ovšem finále v   kostele a kryptě je natočeno   velkolepě , včetně toho ,   že samopal nestřílí   věčně a padlí jsou na obou   stranách jak mnohdy jiní   filmaři opomíjejí.Velké   plus kladu rovněž na fakt,   že nešlo o atentát ale   likvidaci okupanta a nikoliv   člena legální a legitimní   moci. Snímek z roku 1964 s R.   Brzobohatým v hlavní roli si   toto dal dokonce do   názvu..kdo ví proč ..snad   proto, že čin spáchal   zahraniční odboj řízený   Londýnem.Pět hvězdiček   nedávám hlavně proto, že   film má dialogy a myšlení   postav jako z roku 2016 a   nikoliv 1942. Reálie se však   tvůrcům podařily zachovat   velice solidně.Herecké   výkony nadstandardní a to   včetně A. Geislerové.   Výsadkaři i všichni   účastníci se tak podle   mého názoru dočkali po   mnoha a mnoha letech   zadostiučinění i když ze   zahraničí.
Ostrovan
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.10.2016
Zpočátku mě spousta věcí   provokovala (angličtina,   nedomyšlené věci, odchylky   od původní verze pro   zvýšení atraktivnosti atd.)   a v půlce filmu jsem si   dokonce párkrát zívnul, ale   finále solidní. I tak si   odnáším dojem, že Ellis   chytal moc zajíců najednou.   Počítejte se mnou -   lovestory bez happyendu,   příběh vlastenectví,   politická daň za uznání   česka jako spojence, kterou   logicky nejsou ochotni platit   všichni, atmosféra války,   strach u hrdinů,   sebevražedná mise a myslím,   že nějaký ten menší by se   ještě našel. V závěru   bych rád ocenil zvuk, který   výrazně napomáhá gradaci.   Palec hory. Sečteno   podtrženo, lepší 7*.
Rocky4
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.11.2016
Většinou s nejvyšším   hodnocením šetřím a i   když se mi film hodně   líbí, dávám o jednu   stupeň nižší známku. Tady   se ale nebojím tu desítku   dát.
O 2. světové   válce se evidentně pořád   dají točit povedené filmy a   témata nejsou vyčerpána a i   když se to už v nějakých   filmech objevilo, dá se to   kvalitně natočit.
Skvělé herecké   obsazení, za Dornana i   Murphyho palec nahoru.
Napětí u filmu by se   dalo krájet. Vím jak   atentát na Heydricha proběhl   a nedopadl podle představ,   přesto ale když na něho   Kubiš, Gabčík a spol.   čekají, v kině jsem si   připadal, jako bych tam byl s   nimi. Neskutečné nervy a   stále jsem se snažil vžít   do pocitů hlavních postav a   především třeba Gabčíka,   kterému v klíčovém   okamžiku selhal samopal   přímo před Heydrichem...
Dalším silným momentem   pro mě bylo závěrečná cca   půl hodina filmu. Kdy hlavní   hrdinové brání 6 hodin   kostel před obrovskou   přesilou nacistů a vy i   když přesto víte, jaký   osud je čeká, do posledního   okamžiku doufáte, že to   třeba bude jinak. Poslední   scéna kdy si režisér   vystačil pouze s hudbou a   obrazem, řadím mezi   nejsilnější, které jsem   kdy viděl.
V sále   nikdo nedutal, všichni se   nehnutě dívali na plátno po   celý film. Při   závěrečných titulcích   jsem musel utírat slzy v   očích. Pro mně byl tento   film velmi silným zážitkem.   10/10
Ondrus21
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 28.9.2016
Pokud jste film ještě   neviděli a chcete ho vidět,   tak je nejvyšší čas   přestat číst. Že film   není myšlen jako pocta   parašutistům a dalším   hrdinům našeho odboje,   jejichž zásluhou dnes   nekončí hranice naší   republiky pár kilometrů za   Mělníkem, ale spíše jako   naivní béčkový akční   film pro nenáročné   americké diváky, kteří   nemají ani šajn o evropské   historii, je vidět už od   první scény. Člověk by   pochopil, že se do   historického filmu občas   vloudí malá chybička nebo   že se sem tam něco vypustí   pro zjednodušení děje, ale   že film bude plný   očividných nesmyslů   (počínaje přestřelkou s   hajným, který parašutisty   našel, přes Heydrichův   doprovod s SdKfz 222, až po   naprosto zpackané   ztvárnění atentátu) bych   si nepomyslel, zvláště s   ohledem na to, že se pod film   podepsali i čeští   "historikové".   Korunu všemu pak nasadilo   očekávané finále v   kostele, kde němci padali po   desítkách jako mouchy. Abych   to zkrátil, Anthropoidu   může konkurovat snad jen   Operation Daybreak. Jelikož   se filmaři neobtěžovali   film nadabovat do češtiny,   ba dokonce ani angličtiny,   divák nepřijde ani o   zážitek z kouzelné   czenglish.
ZuzikD
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.7.2016
51. KVIFF - Trošku boj s   anglickou češtinou ale dalo   se to. A teda Cillian toho   Jamieho úplně herecky   přebyl. Líbilo se mi to. U   mě Jeden z pěti nejlepších   snímků na festivalu.
jazyk
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 2.7.2016
MNOHO POVYKU PRO NIC.
Abych řekl pravdu, film mne   zklamal. Po reklamních   masážích jsem čekal něco   více. Je sice hezké, že   jde zpracováno České   hrdinství, ale tento námět   už byl zpracován v   Americkém filmu z roku 1975   Operace Daybreak. A řekl bych   že lépe, i když se úplně   nedržel pravdy. Ale i v něm   byly krásné české lokace.   A naštěstí v něm nebylo   tolik zbytečné akce, jako v   novém zpracování.A stejně   film Atentát - to je klasika.
m6k
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 31.1.2017
Lepší, než jsem se obával...
Ke shlédnutí tohoto filmu   jsem se trochu odhodlával.   Jednak jsem měl obavu, jak   dopadne film podle skutečné   české události, natočený   očima, (a postupy),   britských tvůrců a pak to   také není „film na dobrou   noc“. Zejména pokud trpíte   empatií. Přeci jen   „heydrichiáda“, která po   úspěšném atentátu na   říšského protektora   Reinharda Heydricha   následovala, je traumatickým   okamžikem české historie.   Ze školního dětství mám v   paměti film zobrazující   stejné téma – Atentát   režiséra Jiřího Sequense.   Na tom jsme byli se školou   několikrát a měl jsem po   něm vždy pár nocí noční   můry, (ale ještě větší   jsem míval po jiném   oblíbeném školním filmu   – Klíč /r.: Vladimír   Čech/, ve kterém byly   naturalistické scény poprav   pankráckou gilotinou).

Tak začnu klady   filmu – velice věrohodně   jsou zobrazeny vizuální   historické reálie, tedy   prostředí a kostýmy, ty   působí naprosto věrohodně.   Dost dobré jsou herecké   výkony, (i českých herců v   epizodních rolích,   například Anna Geislerová,   Jan Budař, Alena Mihulová),   mě osobně zaujal výkon   Tobyho Jonese, v roli Jana   Zelenky-Hajského, (po kterém   je pojmenována na Žižkově   ulice).
To že se   Angličani nebudou ve   filmovém příběhu úplně   držet historických reálií   jsem očekával a tak tím   nebyl příliš pohoršen.   Byť to tedy v mých očích   občas drhlo. Například   chování parašutistů v   okupované Praze, nepůsobilo   úplně věrohodně. Škoda,   že scénář se víc věnoval   jejich milostným avantýrám,   než možnosti vytvořit   zajímavou a nosnou zápletku,   ze stále ne zcela   objasněných historických   realit, Čurdovy zrady a   zaseklého (?), Gabčíkova   stengunu. Místo toho,   „vnitřní boje“ se svou   vlastní slabostí a záchvaty   paniky, mi nepřišly   příliš originální, byť   se asi, ve vypjatých   situacích, reálně stávají   i speciálně vycvičeným   vojákům. A pak samozřejmě,   že závěrečná přestřelka   v kostele je natočená hodně   v „americkém akčním   duchu“, ale ještě vcelku   únosně. Celkově hodnotím   filmový výsledek, jako   solidní a stojící za   vidění. Dokázal bych si to   představit lepší, ale také   mnohem horší.
*
Elgahar
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.12.2016
smíšené pocity
Mám z tohoto filmu smíšené   pocity. Celkově vystižení   doby a kostými na jedničku,   to se musí nechat. Ale ten   děj? Jako vím o té době i   o té celé akci hodně, ale   fakt nechápu o co se tu   pokoušeli. Od začátku do   konce to v základních   faktech nesedělo. Pro mě   velké zklamání. Z pohledu   filmového diváka super, z   historických pohledů hrůza.
yerzi
Hodnocení:
Přidáno: 27.12.2016
no docela bída, Kubiš s   Gabčíkem jako by snad   nebyli ani Čechoslováci,   vyobrazení tehdejší   atmosféry je k smíchu ,po   Praze se promenují tak   nenápadně že by jeden pro   změnu plakal, melodrama s   děvčaty, jakoby řešení   možných následků po   atentátu,atd. tuhle formu   můžou zkousnout ta jedině v   americe ale tu tohle téma   absolutně nezajímá   srovnávat s Atentátem   vlastně ani nejde protože   Atentát je prostě o několik   levelu jinde po řemeslné   stránce ,všechna čest a   klobouk dolu před mistry   svých oboru z 60 let . opět   škoda peněz na   podprůměrné a tak   zbytečné dílo. Věřím   tomu že kdyby tohle téma   chtěla oprášit česká   televize coby tv film nebo 2-3   dilnou sérii dopadlo by to   lépe.
jentak
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 10.5.2022
jak amik vypráví
Film je americkou pseudo   historií. Nemá s realitou co   do činění. Pan Sequens   strčí pana Ellise hlouběji   než do kapsy. A úžasný   Murphy s očima proradného   mafiána by si o Gabčíkovi   měl něco přečíst.   Možná, že na podruhé to   bude lepší. Dost o tom ale   pochybuju.
delca
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 11.5.2020
Film se nedá srovnat s   českým.O hodně horší.Plno   historických   nepřesností-zabití hajného   v Nehvizdech,který jim ve   skutečnosti pomohl a jiné.
Mengele78
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.10.2016
Já mám z filmu dobrý pocit.
Není pravda, že se film   pouze inspiroval českou   historií, naopak, podle mě   se až příliš křečovitě   držel skutečných   událostí, což mu mohlo   vzít na atraktivitě. Mě ta   doba dlouho zajímá, takže   mě potěšilo, že se tvůrci   nesnažili film dělat   příliš atraktivní na úkor   skutečnosti. Možná u nás   měl být uveden v českém   dabingu, protože někomu   český přízvuk nemusel   dělat dobře. V zahraničí   jsou na angličtinu s   přízvukem ve filmech   zvyklí. Já jsem rád, že   tuhle část naší historie   odvyprávěla zahraniční   produkce v anglickém jazyce   docela věrným způsobem, a   že se tak o této události   dozví širší laická   zahraniční veřejnost a ne   pouze filmoví fanoušci   titulkovaných filmů. My   všichni ten příběh známe,   takže vidíme jen nedostatky,   ale vím, že ve světě je   tenhle film přijímán daleko   lépe než u nás.
TommyLeeK
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.10.2016
Proste parada
Nekteri si asi pletou film s   dokumentem. Film byl uzasny,   skvela atmosfera a i kdyz   clovek vi, jak to vse dopadne,   tak lapa po dechu do   posledniho okamziku. Za vse   mluvi fakt, ze po skonceni   filmu, kdy zacaly bezet   titulky, cely sal sedel   nehnute, potichu a ziral na   ony titulky dobre 2-3 minuty.   Silny zazitek... Za me 10/10.   A vubec mi nevadilo, ze ze ve   filmu jsou mensi   nepresnosti...
Otto381
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 19.11.2016
velké zklamání
Na tento film jsem se moc   těšil, protože jsem si byl   jist, že při velkém   množství informací, které   dnes o této skvělé akci   máme, nelze nic pokazit.
Omyl, lze a to az na   závěrečný boj téměř   vše.
Ještě, že máme   film z r.64, který má   atmosféru a vykresluje   odhodlání, bez kterého by   tato akce nemohla dopadnout   dobře.
Všichni mluvili   o zahraničních hereckých   hvězdách a nakonec se dalo   dívat jen na české herce.   Roman Mach i přes štěk ve   filmu byl skvělý.
Nyní už jen trnu co na   toto téma natočí frantíci.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih39452minih39452Pískovna (2004) [TV film] 
n
minih60651minih60651Dolanův cadillac (2009) 
Dolan's Cadillac n
minih11199minih11199Laura (1944) 
Laura n
minih41610minih41610Králi, já mám nápad (1984) [TV inscenace] 
Králi, já mám nápad n
minih13079minih13079Muž bez hvězdy (1955) 
Man Without a Star n
minih72396minih72396Nebezpečná kořist (2010) 
La Proie n
minih46418minih46418Strýčkův sen (1972) [TV film] 
Strýčkův sen n
minih15072minih15072Oskar (1991) 
Oscar n
minih47533minih47533Růžový panter 2 (2009) 
Pink Panther 2 n
minih19279minih19279Sněhurka a sedm trpaslíků (1937) 
Snow White and the Seven Dwarfs n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Smrtihlav (2017)

 Smrtihlav (2017)
Smrtihlav n
HHhH
Žánr: historický / životopisný / válečný
Země: Francie / Velká Británie / Belgie / Spojené státy americké
Režie: Cédric Jimenez

(remake)

Kulka pro Heydricha (1941) (2013) [TV epizoda]

 Kulka pro Heydricha (1941) (2013) [TV epizoda]
Kulka pro Heydricha (1941) n
 
Žánr: historický
Země: Česká republika
Režie: Robert Sedláček

(pokračování)

Lidice (2011)

 Lidice (2011)
Lidice n
 
Žánr: drama / válečný / historický
Země: Česká republika / Slovenská republika
Režie: Petr Nikolaev

(spin-off)

Operace Silver A (2007) [TV film]

 Operace Silver A (2007) [TV film]
Operace Silver A n
 
Žánr: drama
Země: Česká republika
Režie: Jiří Strach

(neoficiální pokračování)

Atentát (1964)

 Atentát (1964)
Atentát n
 
Žánr: válečný
Země: Československo
Režie: Jiří Sequens

(remake)

TV Program

ČT1 - Dívka v modrém (1939)

14:45 - 16:15

12 minut již uběhlo
78 minut zbývá do konce

ČT2 - Zachovejme klid

14:30 - 16:05

27 minut již uběhlo
68 minut zbývá do konce

NOVA - Dvojčata (1988)

12:45 - 15:00

132 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

Prima - Konec básníků v Čechách (1993)

14:20 - 16:35

37 minut již uběhlo
98 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190575
Osobností: 697870
Fotografií: 764026
Plakátů: 376658
Obsahů a biografií: 178301

Poslední komentáře

Útěk do bezpečí (1955)

Útěk do bezpečí
Průměrná westernová   podívaná s né moc   výrazným hereckým   obsazením,na začátku   krátká přestřelka a potom   už nijak zvlášť záživná   podívaná.

Autor: PORTER | Hodnocení: 5 / 10

Konec rozkvětu (1972)

Konec rozkvětu
Povedená gangsterka v čele s   L.Marvinem .který má dostat   peníze s gangstera který   prodává jak drogy tak holky   a když odmítne L.Marvin si   to s ním vyřídí po svém.

Autor: PORTER | Hodnocení: 8 / 10

Neviditelné zlo (2024)

Neviditelné zlo
rozpočet - 13 milionů a   nikde to není vidět. Tak to   je vážně ubohý, něco   takovýho vůbec pustit ven

Autor: svitani | Hodnocení: 1 / 10

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratta v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10