Zari
ohodnotit

Viktorie [TV seriál]

Victoria

Rok:
2016
Délka:
70 minut
„Dala jméno celé jedné epoše. Premiérová řada výpravného britského historického seriálu o prvních letech vlády královny Viktorie.“
Popis / Obsah / Info k filmu Viktorie



Nový výpravný historický seriál sleduje královnu Viktorii od jejího nástupu na trůn v roce 1837 v pouhých osmnácti letech. Mladá panovnice si musí vybojovat své místo v rámci poněkud zkostnatělého systému a emancipovat se jak ve vztahu k vlivným politikům své doby, tak ve sféře soukromé ve vztahu k panovačné matce a jejímu ctižádostivému tajemníku lordu Conroyovi, který by jí rád diktoval, jak má vládnout a s kým má uzavřít manželství. Mocného zastánce naopak nachází v lordu Melbourneovi, ministerském předsedovi za stranu Whigů a charismatickém muži, s nímž si vytvoří silné osobní pouto, které přetrvá až do uzavření sňatku s princem Albertem. Série představuje zdařilý mix velkoryse výpravného kostýmního dramatu, dobové politiky, společenských změn a soukromých dramat a vášní, divákům známý z jiných úspěšných britských sérií jako Panství Downton či Pan Selfridge. Tvůrci kromě vládnoucí třídy sledují i dramata, odehrávající se v zákulisí v nižších dvorních patrech a mezi služebnictvem. Vysoká úroveň zpracování a kvalitní herecké obsazení (Jenna Colemanová, Rufus Sewell, Tom Hughes, Peter Firth, Eve Mylesová a další známé britské tváře) jsou u britské televizní tvorby samozřejmostí.
Česká televize


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Viktorie



Seriál z dílny uznávané spisovatelky Daisy Goodwin, která je zároveň autorkou jeho scénáře, mapuje rané období vlády jedné z největších panovnic v dějinách. Velkolepý výpravný seriál s hvězdným hereckým obsazením, který čerpá ze skutečných událostí a podrobných deníků samotné královny, vykresluje detailní portrét její proměny ze spontánní osmnáctileté dívky v dospělou ženu, matku a panovnici Spojeného království Velké Británie. Děj nové řady, v níž se z Viktorie stává pracující matka, která se snaží vyvážit své vladařské i rodičovské povinnosti, začíná šest týdnů po skončení první série. Albertovi se však stále nedaří nalézt vedle mocné manželsky své místo.

Zdroj: HBO Europe


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:00

9 minut již uběhlo
81 minut zbývá do konce

ČT2 - Diana a prokletí rodu Spencerů

11:55 - 12:45

44 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

12:25 - 13:35

14 minut již uběhlo
56 minut zbývá do konce

Prima - Closer: Nové případy (2012) [T...

12:30 - 13:30

9 minut již uběhlo
51 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Stanisław Zaczyk

Zaczyk Stanisław

Genius loci jezdí na kole - Nusle

Genius loci jezdí na kole - Nusle

Naposled navštívené:
Stanisław Zaczyk

Zaczyk Stanisław

Genius loci jezdí na kole - Nusle

Genius loci jezdí na kole - Nusle