Zari
ohodnotit

Ve jménu zákona [TV seriál]

Im Namen des Gesetzes

Další název:
In the Name of the Law; V mene zákona (SK)
Žánr:
Rok:
1994
Délka:
45 minut, 193 dílů
Popis / Obsah / Info k filmu Ve jménu zákona
Německý kriminální seriál Ve jménu zákona je zajímavou sondou pohledu do práce kriminalistů a justice. Každý příběh je koncipován věcně, bez zabíhání do vedlejších dějů či velmi častých prvků řešení soukromí vyšetřovatelů. Na začátku příběhu dochází ke zločinu, jehož vyšetřování se ujímají pracovníci kriminálního oddělení. Je ohledáno místo činu, pořízena dokumentace, zajištěny stopy a předměty doličné. Své odborné vyjádření přidá na základě pitevních nálezů soudní lékař. Kriminalisté analyzují stopy a snaží zjistit pachatele. V mnoha případech jsou stopy výborně zahlazeny, často je nejprve zatčen člověk, jenž se zločinem nemá nic společného, nicméně tento fakt zkušení kriminalisté odhalí a nakonec před soudem stane osoba, u níž existují velmi důvodná podezření ze spáchání zločinu. V prostoru soudní síně se slova ujímají představitelé justice. Na základě dosavadních materiálů, předvolání svědků a výslechů zúčastněných je rekonstruován případ vedoucí k usvědčení pachatele přímo v soudní síni. Při natáčení seriálu vycházeli tvůrci ze skutečných případů a postupů jejich vyšetřování. Byť se jedná o hraný projekt, svým pojetím a věcností má seriál Ve jménu zákona i částečně dokumentární charakter.


Autor: Petra.Barbie

Popis / Obsah / Info k filmu Ve jménu zákona
Na místo činu přijíždí nejen policie, ale i státní prokurátor. Zatímco kriminalisté se snaží co nejdříve odhalit pachatele, prokurátor musí sehnat dostatek důkazů a vypracovat neprůstřelnou žalobu, aby nikdo neunikl trestu... Kriminální příběhy natočené podle skutečných případů a postupů jejich vyšetřování.
Na začátku dochází ke zločinu, jehož vyšetřování se ujímají pracovníci kriminálního oddělení. Je ohledáno místo činu, pořízena dokumentace, zajištěny stopy a předměty doličné. Své odborné vyjádření přidá na základě pitevních nálezů soudní lékař. Kriminalisté analyzují stopy a snaží se zjistit pachatele. V mnoha případech jsou stopy výborně zahlazeny, často je nejprve zatčen člověk, jenž se zločinem nemá nic společného, nicméně tento fakt zkušení kriminalisté odhalí a nakonec před soudem stane osoba, u níž existují velmi důvodná podezření ze spáchání zločinu. V prostoru soudní síně se slova ujímají představitelé justice. Na základě dosavadních materiálů, předvolání svědků a výslechů zúčastněných je rekonstruován případ vedoucí k usvědčení pachatele přímo v soudní síni.

Zdroj: TV JOJ


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama