Zari
ohodnotit
Popis / Obsah / Info k filmu Bestie
Po ovládnutí republiky komunisty, odvážní lidé, kteří měli i nějaký majetek, si vysnili cestu na západ, do svobodné Evropy. Tento případ se odehrává v roce 1949. Tak na tom byli i mladý Petr Váchal s manželkou Marií (Miroslav Nohýnek, Jitka Zelenohorská), kterým otec, když se s nimi rozloučí a požehná, daruje na cestu vzácnou sérii známek do začátku. Na jednom nádraží vystoupí a podle pokynů se vydají blíže k hranici, kde přijde člověk, který je převede přes močály.

Na znamení převaděčů se dají na cestu, kličkují mezi bahnem a cestou v rašeliništi. Ale stane se, že padne rána na hlavu a hned druhá, zatmí se v očích a po mladých Váchalových se slehne zem. V lesní boudě na Kyliánce začne hořet a vyšetřovatelé zde objeví pozůstatky lidí. Pan Váchal (Soběslav Sejk), otec Petra, na jedné filatelistické burze objeví obchodníka Miloš Kopecký), který prodává jeho filatelistický skvost. Četníci podvod odhalí a zoufalý otec, ač původně chtěl skrývat emigraci svého syna a snachy, posléze přiznává pravdu. Je třeba zjistit, co se s mladou dvojicí stalo. Podle popisu je z městečka vypátrán poštmistr Novák (František Horák), který jistě o ztracených lidech ví něco více. K objasnění závažného případu pomůže i dentista Houdek (František Filipovský) a tetička jiné - již nalezené - oběti (Irena Kačírková). Jirka Hradec (Rudolf Jelínek) se začne vydávat za utečence z republiky a podle návodu se dá obvyklou cestou, kdy jej sledují oči Berty i výpravčího Kosíka (Stella Zázvorková, Vladimír Stach) a pomůže nejen přerušit řádění bestií, ale i zamezí útěkům občanů za čáru.


Autor: jarda53

Popis / Obsah / Info k filmu Bestie
Rok 1949 - strážmistr Zeman, sloužící toho času v pohraničí, řeší případ muže, který převádí přes hranice lidi pokoušející se uprchnout po únorovém převratu z komunistického Československa na západ. Místo domluveného převodu je však vraždí a okrádá. Policii uvede na stopu nález dvou zbytků lidských těl, objevených po požáru ve staré kůlně uprostřed lesů, blízko státní hranice.


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Události v regionech (2007) [T...

18:00 - 18:25

5 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

ČT2 - Výborná SHOW

17:55 - 18:40

10 minut již uběhlo
35 minut zbývá do konce

NOVA - Na lovu (2021) [TV pořad]

17:30 - 18:30

35 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

Prima - Prostřeno! (2010) [TV pořad]

17:55 - 18:52

10 minut již uběhlo
47 minut zbývá do konce

Reklama