Zari
ohodnotit
Popis / Obsah / Info k filmu Vyznavači ohně
Rok po válce přijíždí čekatel SNB Jan Zeman do Kateřinské Hory, svého prvního působiště. První, koho potkává, je sympatický, stejně starý Ludva Velenský, který dělá jakéhosi správce a pomocníka na zdejším zámku, obývaného choromyslnými Němci před odsunem. Velitelem posádky je vrchní strážmistr Vydra, ve kterém Zeman vidí tak trochu svého mrtvého otce. Hned první večer je všímavý čekatel svědkem děsivé scény, kdy se chorý a znetvořený nebožák pokusí o útěk a je ošklivě zraněn hlídacími psy ošetřovatele Wintera a zároveň poznává Dr. Wolfa, hlavního lékaře a velícího ošetřovatele, záhadného Seppa.

Vydra se svým pomocníkem a Velenským mají pouze dohlížet nad brzkým odsunem nemocných Němců, ale Zemanovi některé věci nesedí, tak si domluví schůzku s Winterem, který se chce vyhnout odsunu - večer ho ale najde v altánu oběšeného. Zeman nevěří, že si ošetřovatel vzal život sám a přesvědčí dobráckého Vydru, aby na další den, kdy mají Němci odjet, zajistil vojenskou asistenci. Ráno při nástupu všech dvaceti chorých Němců si bystrý Zeman všimne, že onen těžce zraněný voják má ruku zcela v pořádku - jeho podezření se tedy potvrdí. Nakáže všem, aby se vrátili do zámku a pověří Velenského hlídkou. V překopané zahradě po chvíli skutečně objeví hromadný hrob, jenže nacista Wolf, který ubožáky nechal zavraždit a "nahradil" je fašistickými pohlaváry, se nevzdá bez boje a bohužel mu velmi pomáhá zrádce Velenský, který Wintera skutečně zavraždil, aby se zmocnil jeho majetku. Otrávil psy, vyhrabal Winterovu skříňku plnou zlata - byl však utlučen fanatickým Seppem.

V poslední chvíli před odjezdem se objeví strážmistr Vydra s vojenskou posilou a díky šťastné náhodě je odsunu nepravých Němců zabráněno. Lékař Wolf, ošetřovatel Sepp a několik nacistů je v přestřelce zabito, ostatní se vzdávají.


Autor: Angelika2808

Popis / Obsah / Info k filmu Vyznavači ohně
2.díl je věnován příběhu z roku 1946 z éry odsunu sudetských Němců. Německý lékař SS se snaží přepravit do Německa místo duševně chorých příslušníků SS.


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama