Zari
ohodnotit

Taggart [TV seriál]

Čestná smrt (1993) - 3. díl (9. série)

Death Without Dishonour

Rok:
1993
Délka:
127 minut
„Válka v Perském zálivu a válka glasgowských taxíkářů – jak to spolu souvisí?“
Popis / Obsah / Info k filmu Čestná smrt
V televizi běží zprávy z bojišť, kdy Irák útočil a válčil s Kuvajtem Spojenci, kteří jsou na straně Kuvajtu, ničí denně desítky nepřátelských tanků a podařilo se jim zajmout 20 tisíc vojáků. Vojáci se na posádkách nudí, baví se a riskují. Pacifista Fallon jako akrobat riskuje a ve vysoké výšce prochází po zábradlí balkónu, neudrží se, a když spadne úplně dolů… Případ je považován za sebevraždu.

Taxikářka Nicky čeká na zákazníka u budky na Kendall Road, ale je napadena šílencem s nakladačem, má těžké zranění, je v kómatu.

Dcera vrchního inspektora Jimma Taggarta, Alison, pozve na večeři svého přítele Matta Dillona a mluví se zde i o svatbě i o otevření jeho vinárny, což Taggartovi není po chuti. U soudu probíhá soud s taxikářskou mafií, jde o spor majitelů Petera Strachana a Seana O´Donnella, kterému dcera Nicky již dva roky umírá. Z letiště odjíždí taxikem muž, který ve futrálu má zbraň - brokovnici, s kterou vstoupí do kanceláře pana Strachana a několika střelami způsobí značné škody a strach zákazníků. Po odchodu zmizí. První, kdo se na místo činu dostaví, jsou Mike Jardin a Jackie Reidová. Naštěstí nikdo nebyl zraněn. Taggart jde navštívit svoji dceru do podniku, přichází ale ve špatnou chvíli, spatří ji, jak se líbá s najatým klavíristou. Ten se vydává za Billa Hamiltona, možná přijel z Austrálie a zdálo se, že byl rád, když byl najatý jako hudební doprovod. Taggart mu vymyslel přezdívku - krokodýl Dundee. Pan Strachan se u soudu rozhodl, že si na nic nevzpomíná a nebude vypovídat, advokátka Michell Duncanová má zřejmě nějaké životní tajemství, Strachana donutí změnit své zbrklé rozhodnutí. A to ji stojí život, Jardin ji v zákulisí soudu najde bestiálně uškrcenou, jak jinak, než strunou.V hotelu Mariot je policií ukrývána korunní svědkyně Liz Galbraithová. Využila toho, že měla přístup k telefonu, prozradí svůj úkryt snad svému příteli O´Donnellovi. Jardin dělá, co má - najde staršího Strachana zavražděného ve vaně. Vrah je zřejmě dobře placený člověkem, který si ho najal, další obětí má být Liz, v hotelu Marriot. Policie se domnívá, že si vraha najal O´Donnell, ale ten tvrdí, že za vraždami nestojí. Také by to bylo pro televizního diváka příliš jednoduché...


Autor: jarda53

Popis / Obsah / Info k filmu Čestná smrt
Jeden z posledních případů s osobou Jima Taggarta. Po dvou letech se při vyšetřování smrti známé advokátky začne objevovat spojitost mezi dvěma zdánlivě nesouvisejícími událostmi, které se přibližně ve stejnou dobu odehrály na různých místech: ve výcvikovém středisku vojáků, kteří mají být nasazeni do operace Pouštní bouře a na opuštěné glasgowské ulici.

Zdroj: Česká televize


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:05

2 minut již uběhlo
93 minut zbývá do konce

ČT2 - Uvnitř Zuckerbergova metamozku

12:00 - 12:55

32 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

12:25 - 13:35

7 minut již uběhlo
63 minut zbývá do konce

Prima - Closer: Nové případy (2012) [T...

12:30 - 13:30

2 minut již uběhlo
58 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Éric Bougnon

Bougnon Éric

Naposled navštívené:
Éric Bougnon

Bougnon Éric