Zari
ohodnotit

Taggart [TV seriál]

Mechanik (1992) - 2. díl (8. série)

Ring of Deceit

Další název:
Taggart: Mechanik
Rok:
1992
Délka:
120 minut, 3 části (51+52+51)
„V ulicích města řádí násilník, jehož brutalita se s každým útokem stupňuje“
Popis / Obsah / Info k filmu Mechanik
1. část
V jižní části Glasgowa řádí nebezpečný násilník, který děsí všechny ženy ve městě. Má na svědomí již čtyři útoky a jeho brutalita se stupňuje. V novinách dostává přezdívku Mechanik, protože svým obětem vždy předtím, než udeří, znepojízdní auto. Další obětí – a první, která byla zavražděna – se stává mladá laborantka Julie Smithová, jejíž tělo je nalezeno na městské skládce. Nebyla ale znásilněna, což neodpovídá zažitému scénáři dosavadních útoků. Případu se intenzivně věnuje ctižádostivá televizní reportérka Alison Bainová, což práci policie nikterak nezjednodušuje. Zároveň sledujeme bratry Richardsonovy, kteří se živí vyvážením odpadu a které si z nějakého důvodu tajně filmuje jejich konkurent Jamie O‘Hare. V další linii vyprávění se seznamujeme s rodinou klenotníka Alberta Newmana, jehož syn Maurice o posledním útoku možná ví víc, než dává najevo.

2. část
Mordparta z Maryhillské policejní stanice vyšetřuje sérii útokú proti ženám, jež prozatím vyvrcholila vraždou laborantky Julie Smithové. O případ se také velmi zajímá ambiciózní televizní redaktorka Alison Bainová, která se v živém vysílání pořadu Kritický pohled nevybíravým způsobem pustila do nic zlého netušícího seržanta Jardina. Taggart se mezitím soustředí na výpověď jistého Russella Bryce, na jejímž základě zatýká klenotníka Maurice Newmana. Ten se v době vraždy prokazatelně pohyboval v okolí místa činu, což není schopen přijatelně vysvětlit. Na Alison se později obrátí Jamie O’Hare a slibuje jí novinářskou bombu, zatímco policie obdrží vzkaz, který nevěstí nic dobrého.

3.část
Inspektor Taggart se svými lidmi vyšetřuje sérii brutálních útoků proti ženám. Případ dále komplikuje smrt Jamieho O’Harea, kterého kdosi zastřelil, když se chystal předat televizní reportérce Alison Bainové blíže neurčené závažné informace. Pachatel, přezdívaný médii Mechanik, vyhrožuje policii, že za dva dny udeří znovu a Taggart se v časové tísni rozhoduje k riskantní operaci, jež vystaví Jackie smrtelnému nebezpečí. K vyřešení zapeklitého případu nakonec rozhodujícím způsobem přispěje Mike Jardine, který se na něj nevědomky dokáže podívat zcela jinýma očima.

oficiální text distributora


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Komici na jedničku (2010) [TV ...

22:40 - 23:35

54 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

ČT2 - Čtverec (2017)

22:50 - 01:20

44 minut již uběhlo
106 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Vegas

23:00 - 23:55

34 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

Prima - Honeymoon - líbánky k nepřežit...

22:55 - 23:45

39 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Stanislava Lekešová

Lekešová Stanislava

Naposled navštívené:
Stanislava Lekešová

Lekešová Stanislava