Zari
ohodnotit

Strážce duší [TV seriál]

Tajemství Templu (2005) - 1. díl

Rok:
2005
Délka:
76 minut
„Záhada je největší pokušení. Lukáš Vaculík a Zuzana Norisová v dotyku s procitající temnotou minulosti v seriálu České televize.“
Popis / Obsah / Info k filmu Tajemství Templu
Poprvé se setkáváme s tajemnou postavou Strážce duší. Jediná, kdo má schopnost vnímat jeho mlčenlivou přítomnost a porozumět jeho signálům, je Katka Nelserová, přitažlivá studentka na letní praxi. Hlavním hrdinou seriálu je spisovatel Armín – příběhy plné záhad však nejen píše, ale pomáhá i řešit. Nemá nadání vidět tajemnou bytost Strážce duší, má ale schopnost kombinovat odhalená fakta, nechybí mu fantazie a cit pro riziko při vyhledávání nečekaných vazeb, stejně jako pokora při studiu historických pramenů a dobových reálií.

Už z názvu seriálového příběhu lze odvodit, že jeho děj se bude dotýkat mýtů, které čas vytvořil kolem působení řádu templářů. Některé historické prameny a nálezy na hradě – v našem příběhu se jmenuje Vrchnov – naznačují existenci pokladu velké ceny. Cesta k němu je ale zapovězená. Stará prokletí a nepsané zákony stále platí i pro ty, kteří by se chtěli obohatit na úkor dávno mrtvých. Tajemné a záměrně celá staletí utajované skutečnosti, skryté v kryptogramech, nevysvětlitelné záhady, které se podaří rozluštit pouze při určité konstelaci denního světla v čase letní rovnodennosti, nově odkryté nálezy vedoucí k objasnění dosud nevyluštěných vzkazů – to všechno jsou motivy, které se v příběhu prolínají se starou pověstí o hraběnce vlastnící v 18. století hrad Vrchnov.

Při opravě hradní kaple z počátku 13. století se nad bývalou šlechtickou lóží objeví tajemný přízrak bílé ruky. Podle staré pověsti jde o varování věštící blízkou smrt. Ještě téhož dne umírá jeden z restaurátorů a krátce po něm za velmi podivných okolností další. Je to pouze náhoda, nebo se projevila smrtící kletba, která podle letité legendy střeží obrovské bohatství ukryté v dokonale utajené skrýši kdesi v podzemí kaple? Armín a Katka postupně odhalují překvapivou minulost hradu i děsivou pravdu o současných tragických událostech.

ZDROJ: Česká televize


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Dnes se žení můj muž (Heute heiratet mein Mann)

Dnes se žení můj muž
Heute heiratet mein Mann

Naposled navštívené:
Dnes se žení můj muž (Heute heiratet mein Mann)

Dnes se žení můj muž
Heute heiratet mein Mann