Zari
ohodnotit

Sechs auf einen Streich [TV seriál]

Kocour v botách (2009) - 3. díl (2. série)

Der gestiefelte Kater

Další název:
Rozprávky bratov Grimmovcov: Kocúr v čižmách; Kot w butach
Rok:
2009
Délka:
59 minut
„Slavná pohádka o kocourovi, který pomohl chudému chlapci ke štěstí.“
Popis / Obsah / Info k filmu Kocour v botách



Chudý mlynář Hinze onemocní, protože ho vyčerpávají vysoké daně, které vyžaduje zlý kouzelník Abbadon. Než zemře, stihne ještě rozdělit nevelké dědictví mezi své tři syny. Nejstarší Herman dostane mlýn a převezme otcovo místo, prostřední Hubert získá osla a na nejmladšího, dobromyslného Hanse zbude jen kocour Minkus. Zklamaný mladík se netají tím, že by možná bylo nejlepší udělat z kocoura rukavice, ale Minkus mu slíbí, že když mu sežene pár bot, postará se o jeho štěstí. A tak Hans za poslední peníze koupí pár velkých červených bot, zatímco Abbadon se třemi černými rytíři napadne vesnici, aby potrestal neposlušného mlynáře. Protože ten už je mrtev, promění Huberta v psa a slíbí, že oba jeho bratři přijdou na řadu později. Mezitím se Minkus seznámí s králem Ottou, kterému přinese jako dar od svého pána, hraběte Karrabase, pytel koroptví. Později zinscenuje u jezera setkání Hanse s králem a jeho dcerou, princeznou Friedou, při němž předstírá, že byl hrabě přepaden a oloupen o své šaty. Zatímco se okouzlený Hans seznamuje s princeznou, Minkus navede vesničany, aby králi na otázku, komu patří pole, lesy i vesnice, odpovídali, že hraběti Karrabasovi. Nakonec vnikne v doprovodu proměněného Huberta na Abbadonův zámek, odhodlán zbavit se mocného čaroděje dřív, než dorazí král s princeznou a Hansem. Není to však pro jednoho kocoura příliš velké sousto?

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Kocour v botách



Další z filmů na motivy pohádek bratří Grimmů, které natočila německá televize. Klasický příběh nejmlašího syna starého mlynáře, který odkáže dědictví svým třem synům. Nejstarší zdědí mlýn, prostřední osla a nejmladší Hans kocoura Minkuse. Kocour svému novému pánovi slíbí, že když mu sežene boty, nebude litovat chudého dědictví. Hans zakoupí vysoké červené boty a vydají se společně do světa. Mezitím zlý čaroděj Abbadon napadne se svými rytíři mlýn, protože mlynář nezaplatil daně.

Když zjistí, že mlynář zemřel, promění nejstaršího syna Huberta ve psa. Hans putuje světem a opravdu mu kocour pomůže k bohatství. Za jeho pomoci se vydává za bohatého hraběte Karrabase před králem Ottou. Při setkání u jezera předstírá, že byl oloupen lupiči o šaty a kočár. Kocour všechny lidi kolem cesty přemluví, aby králi odpovídali na dotazy, kdo je majitelem polí a luk, lesů a vesnic: hrabě Karrabas. Hans se zakouká do princezny Friedy a jí také šikovný mladík není lhostejný. A blíží se známý konec pohádky, když za pomoci Minkuse a psa Huberta Hans vnikne na zámek čaroděje, který se tak dlouho proměňuje, až ho kocour slupne jako malou myšku. Tak je nyní Hans pánem na zámku a všech okolních vesnic a dalšího bohatství.


Autor: curil

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
René la canne

René la canne
René la canne

Victoria Deutschmann

Deutschmann Victoria

Naposled navštívené:
René la canne

René la canne
René la canne

Victoria Deutschmann

Deutschmann Victoria