Zari
ohodnotit

Rédl [TV seriál]

Prokurátor (2018) - 1. díl

Žánr:
Rok:
2018
Délka:
72 minut
„Něžná revoluce mu měla přinést úspěšnou kariéru a lepší život. Namísto toho vojenský prokurátor Roman Rédl na vlastní kůži zažívá, jak se v nových poměrech rodí další zlo v podobě organizovaného zločinu.“
Popis / Obsah / Info k filmu Prokurátor
Něžná revoluce mu měla přinést úspěšnou kariéru a lepší život. Namísto toho vojenský prokurátor Roman Rédl na vlastní kůži zažívá, jak se v nových poměrech rodí další zlo v podobě organizovaného zločinu.

Čtyřdílná minisérie scenáristy Mira Šifry a režiséra Jana Hřebejka odkrývá kriminální pozadí podivného příběhu organizovaného zločinu v porevolučním Československu na samém sklonku společného státu. Teprve nedávno padl komunistický režim a sovětská okupační armáda se ve spěchu po železnici stahuje zpět do východní Evropy. Vagóny odjíždějící ze země jsou napěchovány zbraněmi, náhradními díly, municí a dalšími cennými věcmi. Dva mladí studenti, testující nový železniční sledovací systém, zjišťují, že některé sovětské vagóny se cestou na východ v evidenci nepochopitelně ztrácejí. Oba mladí muži se rozhodnou přijít problému na kloub. O několik dní později je jeden z nich nalezen mrtvý a druhý je pravděpodobně na útěku. Vojenský prokurátor Roman Rédl se snaží na vlastní pěst přijít na to, co bylo důvodem k vraždě a kam až sahají nitky zločinu, který možná překračuje hranice Československa až někam daleko na východ. Při svém pátrání se rozhodne využívat informace od nejvyššího představitele bývalé státní bezpečnosti, jehož stíhání má na starosti. A tak se sám zaplétá do nebezpečné hry, ve které jde nejen o kariéru, ale i o život jemu samotnému i osobám, které se snaží chránit.
Česká televize


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Komisař Montalbano (1999) [TV ...

23:50 - 01:45

104 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

ČT2 - Souboj titánů

00:50 - 01:45

44 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

NOVA - Mentalista (2008) [TV seriál]

00:40 - 01:40

54 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

00:45 - 01:45

49 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
L 39

L 39

Naposled navštívené:
L 39

L 39