Duben
ohodnotit

Redakce [TV seriál]

Žánr:
Rok:
2004
Délka:
50 minut, 50x 39 dílů
„Redakce se jim stala domovem. Žijí životy druhých, vlastní nestíhají... Příběhy z novinářského prostředí“
Popis / Obsah / Info k filmu Redakce
Kdo jsou ti novináři?

Ve vzrušujícím prostředí redakce Přílohy Denních listů pracuje pestrobarevná směsice nepřehlédnutelných postav. Seriál tak umožní každému z diváků najít si svého hrdinu a prožít s ním jeho osud. Režisér Tomáš Krejčí k tomu říká: „Z mého pohledu je posláním REDAKCE přinést do všech domovů příjemnou náladu ze sledování situací, které všichni známe z vlastní zkušenosti.“ U každého člena redakce Přílohy Denních listů najdeme různé osobnostní rysy a vlastnosti. Všechny postavy pak společně tvoří svět, ve kterém vznikají zápletky seriálu.

Viktor Sajdl (David Matásek)
42 let, vedoucí Přílohy Denních listů
Charismatický muž. Zásadový profesionál se zkušenostmi ze zahraničí. Je chytrý, myslí logicky a tvrdý (pokud je třeba), ale v nitru citlivý. Viktor miluje své děti, přál by si s nimi trávit více času, než mu jeho profese dovolí. Také proto o ně musí často bojovat.

Eva Poláková
37 let, vedoucí domácího zpravodajství Denních listů
Cílevědomá, emancipovaná, atraktivní, elegantní, ale někdy až příliš upjatá. Trvá na dodržování novinářské etiky a dbá na prestiž novin. Navenek chladná až ostrá, nekompromisní a přirozeně vůdčí osobnost. Své city a smysl pro humor nedává příliš najevo. V práci i v životě má vysoké nároky nejen na sebe, ale i své okolí. Práci staví nad své soukromí.

Lubor Zídek (Milan Šteindler)
43, redaktor Přílohy Denních listů
Poctivý a zkušený novinář, který ve své práci hledá vždy lidský rozměr. I když je schopný profesionál, nemá ambice stát se šéfem. Kolegové jej mají rádi pro veselou a pohodovou povahu. S Viktorem se zná ze studií žurnalistiky.

Veronika (Zuzana Onufráková)
28 let, sekretářka redakce Přílohy Denních listů
Praktická, starostlivá, někdy až příliš, organizačně schopná. V redakci patří mezi největší šiřitelku klepů. Hodná, ale někdy se s ní nedá vydržet.

Kamil (Roman Zach)
30 let, fotograf
Velmi pohledný, veselý a bezstarostný mladý muž, který si užívá života. Proslulý Don Juan.

Klára
26 let, redaktorka a fotografka Přílohy Denních listů
Atraktivní, milá, poněkud roztržitá. V 19 letech otěhotněla a zůstala sama s dcerkou. Není na tom finančně zrovna nejlépe. Bydlí s Annou, kolegyní a přítelkyní z redakce. Je fixovaná na malou Emu, ale zároveň jí záleží na práci v prestižních novinách. Prostě nestíhá.

Anna (Dana Batulková)
40 let, redaktorka Přílohy Denních listů
Samostatná, hrdá, chce mít vše pod kontrolou, a proto si myslí, že muže k životu nepotřebuje. Odvážná až razantní, občas porušuje pravidla novinářského řemesla – avšak vždy jen pro dobro věci. V práci je úspěšná, v osobním životě se jí nedaří.

Zdeněk (Michal Novotný)
23 let, stážista Přílohy Denních listů
Neohrabaný, zbrklý, hyperaktivní mladík nastoupil do redakce po vysoké škole. Do práce se vrhá s nadšením, ale často jedná neuváženě, a tak natropí spoustu malérů. V kontaktu se ženami je překvapivě šarmantní, zábavný a vtipný.

Linda (Irena Máchová)
23 let, redaktorka Přílohy Denních listů
Mladá a přitažlivá, ohlédne se po ní každý muž. Nejmladší z reportérek v redakci. Je uzavřená, méně průbojná než její kolegyně. Díky své mírné povaze často uklidní rozjitřenou situaci.

Pavel Talich (Bořivoj Navrátil)
60 let, šéfredaktor Denních listů
Díky svému věku, serióznímu a konzervativnímu vystupování je přirozenou autoritou. V rozhodujících okamžicích se k němu všichni obracejí jako k nejvyšší instanci. Je zodpovědný za finální podobu Denních listů a pro jejich úspěch je ochoten i riskovat. Nikdy nejedná pod tlakem emocí.

Emílie
65, matka Zuzany
Učitelka v důchodu. Elegantní, nápadná, s velkým šarmem a neutuchající energií, kterou obdarovává své okolí. Svět kolem sebe měří podle norem, které platily v době jejího mládí. Je pyšná na svoji dceru a chce ji za každou cenu včas provdat, aby se dočkala vnoučat.

Mirek
70 let, recepční
Ačkoli už má svůj věk, vládne mladistvým duchem. Je dobrou duší redakce.

Zajímavé statistiky spojené se seriálem REDAKCE

Při přípravě tak velkého projektu nezažijete „jen“ spoustu vtipných historek, ale také čekání, nervy, spěch, shon a hromadu práce. Dokládají to i statistiky tvůrčího týmu Dramedy Productions. Vedoucí výroby Petr Šizling si během příprav poničil zdraví 8000 cigaretami (40 kartonů), producent Filip Bobiňski vypil neuvěřitelné množství káv (přes 1200) a režisér Tomáš Krejčí se musel setkat s více než pěti tisíci herci, ze kterých vybíral hlavní hvězdy seriálu.

V REDAKCI uvidíte 10 hlavních, stovky vedlejších postav a více než tisícovku komparsistů. Těšit se můžete i na hostující hvězdy. Seriál se točí převážně ve dvou ateliérech Dramedy Productions v Praze. První klapka se ozve 5.července v dekoracích, které drží pohromadě 300 tisíc hřebíků. Scénáře pěti scénáristů (Marek Epstein, Martina Kinská, Jiří Vejdělek, Martin Dolenský, Tomáš Krejčí) v dekoracích jednoho architekta (Jan Vlasák - Český lev za Tmavomodrý svět a Mazaného Filipa) budou se dvěma kamerami (Antonín Chundela a Petr Kožušník) režírovat dva muži (Tomáš Krejčí a Jiří Vejdělek) a produkovat tři výkonní producenti (Filip Bobiňski, Tomáš Krejčí, Petr Šizling) na hudbu jednoho skladatele (Ondřej Brousek). Kdybychom měli vypočítávat další talentované a zkušené filmaře, kteří za tímto projektem stojí, nestačil by nám ani papír, stejně jako scénáristům. Ti popsali přes 15600 stránek papíru a zavařili několik počítačů.

Hlavní postavy
12 hrdinů
Vedlejší postavy
300 herců
Kompars
více než 1 000 lidí
Místo natáčení
převážně 2 ateliéry
1. klapka
5. července 2004



Autor projektu,
producent
Filip Bobiňski
Režie
Hlavní režisér a tzv. „show runner“ Tomáš Krejčí a druhý režisér Jiří Vejdělek
Scénář
Marek Epstein, Martina Kinská, Jiří Vejdělek, Martin Dolenský, Tomáš Krejčí
Kamera
Antonín Chundela a Petr Kožušník
Dramaturgie za
TV Nova
Šárka Baborovská
Výkonný producent
Filip Bobiňski, Tomáš Krejčí, Petr Šizling
Scéna
Jan Vlasák - Český lev za Tmavomodrý svět a Mazaného Filipa


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Redakce
Tento seriál je z novinářského prostředí jednoho fiktivního pražského denníku "Denní listy". Všechny příhody a příběhy několika zaměstnanců, novinářů, fotografů, a dalších členů redakce je jak z pracovního prostředí, tak i z jejich soukromého života. Redakce patří mezi další poměrně úspěšné seriály TV Nova. V každém díle jsou rozehrány pokaždé dva hlavní příběhy, které se v průběhu vždy uzavřou....


Autor: nick4

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190569
Osobností: 697849
Fotografií: 763986
Plakátů: 376599
Obsahů a biografií: 178287

Poslední komentáře

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10