Zari
ohodnotit

Případy inspektora Lynleyho [TV seriál]

Zlatý řez (2005) - 1. díl (4. série)

The Inspector Lynley Mysteries: In Divine Proportion

Rok:
2005
Délka:
90 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Zlatý řez
Po prožití pěkných chvilek mezi milenci partner odešel a žena po sprše v kuchyňce hledá, čeho by se napila. Vrah ji zastřelil zezadu z brokovnice.

Nalezená žena však ležela desítky metrů od domu v trávě. K případu byli pozváni inspektor Lynley a již uzdravená Barbara Haversová, která „utekla hrobníkovi z lopaty“. Mrtvou je 34letá Samantha Walthewová, rozena Morganová. Její manžel James již byl o případu spraven, a co nejdříve přijede z Londýna, je stavař. Dům koupili před půl rokem a přestavovali jej na hotel. Dům po 300letém vlastnictví rodiny prodal Philip Turner, který se topil v dluzích z hazardu. Bylo pro něj jednoduché se přiznat, že několik týdnů se Samanthou udržoval poměr. V případu se pohybuje Billy Verger, stár něco přes 20 let, kterého nemá ráda celá vesnice. Připomíná svého otce Rona, který je 15 let nezvěstný. Pokud Lynley i Haversová pátrali po mladší sestře Samanthy Kate, je již jisté, že leží od roku 1989 na hřbitově, zemřela tehdy na předávkování drogami. Nejlepší kamarádka sester Morganových Amanda Gibsonová prozradí, proč Kate (1974 - 1989) spáchala sebevraždu - protože podivín Rony Verger ji brutálně znásilnil. Lynley si je jistý, že Billy Verger toho ví více, nežli prozradí, zvláště když se pokusí prášky a alkoholem spáchat sebevraždu. Ale měl smůlu, Lynley jej zachrání. Pod jedlí, kterou Billy neustále fotil, byla nalezena kostra člověka, byl před lety uškrcen. Billy, jak byl posedlý focením Samanthy, nafotil i jejího vraha, fotka je pořízena jen vteřiny před její smrtí a doufejme, že se z fotky dozvíme i totožnost vraha.

Ale Barbara Haversová se opět dostává do smrtelného nebezpečí a hledí do flinty vrahovi, kterému již na ničem nezáleží…


Autor: jarda53

Popis / Obsah / Info k filmu Zlatý řez
Ta vesnička, kam zavádí Lynleyho a Haversovou jejich nejnovější případ, vypadá na první pohled tak poklidně, jako by se tu nikdy nemohlo stát nic zlého. A přece tu došlo k vraždě. Jenomže proč? Komu mohla vadit mladá Londýňanka, která tu se svým manželem chtěla ze starého, rozpadajícího se venkovského sídla zřídit hotel? Bál se snad někdo z místních, že sem ti dva zavlečou městskou snobárnu? Hájil tímto činem "čistotu" venkova? Nebo stojí za Samanthinou smrtí její poněkud volnější, neřekneme-li rovnou nevázaný vztah k sexu a mužům? A proč si vůbec vrah dával takovou práci s přemístěním její mrtvoly? A konečně, kdo se to snaží policii cosi sdělit a přitom zůstat v anonymitě? Je možné, že by tohle idylické místo mohlo skrývat nějaké ošklivé tajemství? Lynley i Haversová jsou o tom den ode dne přesvědčenější.

Zdroj: Česká televize


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Vražda v zastoupení (1987) [TV...

07:05 - 08:20

24 minut již uběhlo
51 minut zbývá do konce

ČT2 - Souboj titánů

06:50 - 07:45

39 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

NOVA - Chuggington - Veselé vláčky (2...

06:40 - 07:30

49 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

07:20 - 07:50

9 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Můj přítel delfín (Dolphin Tale)

Můj přítel delfín
Dolphin Tale

Slůně v nesnázích (Zoo)

Slůně v nesnázích
Zoo

Naposled navštívené:
Můj přítel delfín (Dolphin Tale)

Můj přítel delfín
Dolphin Tale

Slůně v nesnázích (Zoo)

Slůně v nesnázích
Zoo