Zari
ohodnotit

Mladý Indiana Jones [TV seriál]

Kroniky mladého Indiana Jonese - Vídeň 1908, Londýn 1916 (1992) - 2. díl

The Young Indiana Jones Chronicles - London May 1916, Vienna November 1908

Další název:
Mladý Indiana Jones
Rok:
1992
Délka:
89 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Kroniky mladého Indiana Jonese - Vídeň 1908, Londýn 1916
Vídeň 1908. Indy v tom roce navštívil svou rodinu ve Vídni. Setkání s císařskou dcerou Sofií znamenalo počátek velké dětské lásky.
Londýn 1916. Indy přijíždí do Londýna, aby se tam připojil k belgické armádě. Potká zde energickou Vicky, do níž se hluboce zamiluje.

Dva příběhy ze série televizních povídek o mládí Indiana Jonese se zaměžují především na romantickou část osobnosti spielbergovského hrdiny a odkazují na jeho citově silné, leč nestálé vztahy k ženám. - V epizodě Londýn 1916 prožívá mladý Henry Jones svou první "dospělou" lásku k sufražetce Vicki Prentisové: kurážná dívka bojuje za volební právo žen a armádní dobrovolník Jones se tak stává jedním z prvních mužských přívrženců feministického hnutí, usilujícího o sociální a ekonomickou rovnoprávnost žen v Anglii. Na pozadí vztahu dvou mladých lidí je dospívající publikum hravou formou seznamováno s historickými událostmi a s novodobou politickou atmosférou. Jak je pravidlem, Henry se náhodou setká i s další důležitou postavou novodobých dějin, s Winstonem Churchillem. - Epizodu Vídeň 1908 režíroval známý dánský režisér Bille August. Vrátil se do posledního velkého období rakousko-uherské monarchie a současně do hrdinových dětských let. Malý Henry doprovází svého otce na jeho přednáškovém turné po světě; po Egyptu (Kroniky mladého Indiana Jonese - Šakalova kletba), je jednou z jejich zastávek rakouská metropole. Habsburská monarchie se na počátku století otřásá v základech; k dovršení všeho se malý Američan zamiluje do dcery arcivévody Františka Ferdinanda, princezny Sophie. Na radu psychologů Freuda, Lunga a Adlera dá dosud nepoznanému citu průchod; účastníci Prcní psychoanalitické konference jsou tak bezděčnými iniciátory Indyho útoku na arcivévodský palác, který nakonec chlapec "dobude" lstí. Malý Henry si odnáší medailónek s podobenkou milované dívky a navíc i poznání, že poezie je obrazem nejhlubších hnutí lidského nitra, a ne pouze velkými prázdnými slovy. - Oba romantické příběhy neodkazují k dobrodružnému ladění a k sarkastickému humoru filmové trilogie. Také po formální stránce je toto kostýmní retro poněkud slabší a didaktičtější, než je v "jonesovské tradici" zvykem. - Většina exteriérových scén vídeňské části byla natočena v Čechách: čeští herci se objevují v drobných rolích svérázných Vídeňáků.

Autor/Zdroj: /reklamní materiály videodistributora


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Dobrodružství claphamské kucha...

16:30 - 17:20

34 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázračná planeta: Serengeti

17:00 - 17:55

4 minut již uběhlo
51 minut zbývá do konce

NOVA - Volby 2024

13:45 - 18:00

199 minut již uběhlo
56 minut zbývá do konce

Prima - Zítra to roztočíme, drahoušku....

14:55 - 17:05

129 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

Reklama