Zari
ohodnotit

Miesto v dome [TV seriál]

Žánr:
Rok:
1973
Délka:
60 minut, 6 dílů
Popis / Obsah / Info k filmu Miesto v dome
6-dielny televízny seriál o osudoch a postojoch členov bratislavskej robotníckej rodiny koncom šesťdesiatych a začiatkom sedemdesiatych rokov. Obraz rodiny, ktorú drží pohromade otcova pevná ruka.

Jednotlivé časti:
1.-Zlatá brána
2.-Kto krúti kolotoč
3.-Lastovičky
4.-Mamičkin najkrajší
5.-Chladná jar
6.-Otec

Zdroj: RTVS


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Miesto v dome
Příběh seriálu nás zavádí do bratislavského domku Ferdiše Repy (L. Greššo), který zde žije s dětmi a po smrti své ženy vládne pevnou rukou. Pracuje v místní chemičce, má u spolupracovníků respekt a proto se na něj, jako na partajníka, obracejí s různými žádostmi. Má radost, že děti žijí v domku pohromadě, proto se rozhodne postavit větší dům.

Nejstarší, nevlastní dcera Jozefína (V. Strnisková), i když muži mají o ni zájem, sňatky odmítá a zůstává svobodná, udržuje domácnost, sourozenci ji využívají a chodí za ní se žádostmi, jako k matce. Nejstarší syn Fraňo (D. Michaelli) byl donedávna na vysoké funkci, ale v letech normalizace byl vyhozen a byl rád, že vzal podřadnou, dělnickou práci v chemičském kombinátě.. I když má rodinu, odchází bydlet k otci. Doktor Stano (V. Durdík) nemá ještě vyhraněný názor na život, po jednom rozchodu s dívkou se vrhá do vztahu se ženou ředitele podniku.

Ředitel (E. Bindas), kterého podvádí žena (R. Rázlová), neustojí politické změny a chování své ženy a zastřelí se. Stano za to, že měl na smrti ředitele i svůj podíl, odchází z domu. Přijde k pracovnímu úrazu a po rekonvalescenci odchází do zahraničí. Nejmladší syn Milan (M. Horňák), má rád auta, stal se inženýrem a jako automechanik si najde práci v Čechách. Dále jsme v seriálu svědky velkých návratů, potom i odchodů a slavné svatby...."vydržať"...


Autor: jarda53

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Příběhy slavných - Vladimír Dl...

10:35 - 11:30

16 minut již uběhlo
39 minut zbývá do konce

ČT2 - Divoká příroda Ománu

10:20 - 11:15

31 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

NOVA - Jedna rodina (2023) [TV seriál...

09:30 - 10:55

81 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

10:15 - 11:15

36 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

Reklama