Zari
ohodnotit

Inspektor Max [TV seriál]

Další název:
Inšpektor Max
Žánr:
Rok:
2018
Délka:
57 minut, 11 dílů
„Juraj Kukura řeší kriminální případy s humorem i noblesou“
Popis / Obsah / Info k filmu Inspektor Max
Epizodický detektivní seriál s Jurajem Kukurou v hlavní roli. Slovenský kriminalista Max pracuje už několik let na pražské kriminálce. Díky svým schopnostem, neortodoxním metodám a charismatu dokáže vyřešit i ty nejkomplikovanější případy – a také si proti sobě poštvat většinu lidí, na které při tom narazí.

Inspektor Max reflektuje stav společnosti, mapuje chronické problémy, jako je korupce, kriminalita, bezzubá spravedlnost a každodenní negativní společenské události, které přinášejí napětí a vyhrocené situace. Seriál má hlavní kriminální linii, která se bude prolínat všemi epizodami. Vedlejší kriminální případy budou představovat zločiny od únosů přes podvody až po vraždy. Inspektor Max ovšem není typickým žánrem krimi. Vážná témata jsou tu odlehčena ironií, humorem a atraktivním zpracováním. „Seriál má dvě polohy, mezi kterými balancuje. Humor, vyvěrající ze souboje excentrického inspektora Maxe se světem, a napětí z kriminálních zápletek. Protože je postava Maxe psaná Jurajovi Kukurovi přímo na tělo, humor vítězí,“ komentuje projekt kreativní producent Jan Lekeš.

Hlavní hrdina je člověk s noblesou, který se dokáže pohybovat v nejvyšších kruzích, ale i na okraji společnosti, oplývá ironií, sarkasmem a nadhledem. „Nebaví mě zobrazování detektivů v kožených bundách a teplákách a vyšetřovatelů s kymácivou chůzí. Zoltán Max je člověk, který pomáhá lidem, kteří se ve svém životě dostanou do krizové situace. Je to obyčejný chlap s chybami i neuskutečněnými sny. Na druhé straně má ale silné sociální cítění a lidské neštěstí se ho hluboce dotýká. Jde mu hlavně o spravedlnost, i když to občas přináší problémy,“ popisuje přístup ke své postavě autor námětu a představitel Zoltána Maxe Juraj Kukura.
Česká televize


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Inspektor Max
Slovenský kriminalista Max (Juraj Kukura) už léta žije v Praze. Původně se zde chtěl jen na chvíli ukrýt před svou bývalou přítelkyní, ale nakonec tak nějak zůstal. Pracuje pro pražskou kriminálku, a to se skvělými výsledky. Díky svým schopnostem, neortodoxním metodám a charismatu dokáže vyřešit i ty hodně komplikované případy – a také si proti sobě poštvat většinu lidí, na které při tom narazí… Věrní mu zůstanou jen jeho mladý parťák Filip a státní zástupkyně Markéta, se kterou, po řadě lítých bojů, nakonec skončí ve svazku téměř manželském… „Jde o typ detektivky, ve které je veškerá pozornost soustředěna na ústřední dvojici vyšetřovatelů. Jejich vztahy, vtipné slovní přestřelky i vzájemné krize jsou stejně důležité jako vlastní kriminální případ,“ vysvětluje kreativní producent Jan Lekeš a pokračuje: „Zároveň chceme vytvořit skutečně filmovou podívanou. Tedy ne stále se střídající šedivé policejní kanceláře a zaběhanou policejní rutinu, ale uvolněnější způsob vyšetřování, často na hraně oficiálních postupů.“

Zdroj: Česká televize


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Roger Craig Smith

Smith Roger Craig

Naposled navštívené:
Roger Craig Smith

Smith Roger Craig