Zari
ohodnotit

Heřmánci [TV seriál]

Žánr:
Rok:
1990
Délka:
25 minut, 6 částí
„Příhody dětí z jednoho obyčejného sídliště“
Popis / Obsah / Info k filmu Heřmánci
Na šedivém sídlišti rozkvétá barevný dětský svět. Seriál příběhů o dětech a pro děti.

Heřmánci: Petr, Afra, Honza, Katka, Klára, Martina, Jakub a jejich kamarádi... kluci a holky z jednoho docela obyčejného sídliště. Podobní ostatním dětem, jejichž domovem se staly paneláky, jeden jako druhý, šedivé, neosobní. Přesto i panelové stěny dokáží vyprávět barevné a poutavé příběhy těch, co už pomalu přestávají být dětmi a zvolna překračují práh dospělosti.

Pojďme těm příběhům společně naslouchat v šestidílném cyklu "Heřmánci", který pro televizi napsala scenáristka Martina Drijverová.

1. Petr

V úvodním příběhu se s Petrem (Michal Matys) a Lucií (Klára Jandová) podělíme o starosti, které jim přineslo první citové vzplanutí.


2. Afra

Hrdinkou druhého příběhu z cyklu Heřmánci je čtrnáctiletá Afrodita (Kateřina Urbancová), která nemůže své mamince (Jitka Smutná) odpustit, že jí dala tak nemožné jméno i to, že o sebe tak málo dbá. Hlavně ale Afru trápí, že rodinu opustil otec.

3. Honza

Chytrý a citlivý chlapec Honza (Michal Krb), hrdina třetího příběhu z cyklu Heřmánci, má jiné starosti. Žije sice v úplné rodině, ale přesto je doma věčně sám. Rodiče (Jana Hermachová, Josef Šebek), kteří staví honosnou vilu, nemohou pochopit, proč jim Honza definitivně uniká.

4. Katka a Klára

Katka a Klára (Petra a Pavla Záleská), veselá a pohodová dvojčátka, nám ve čtvrtém příběhu z cyklu Heřmánci předvedou, jak jejich přátelství s podivínskou paní (Květa Fialová), blahodárně zapůsobilo na osamělost stáří.

5. Martina

V pátém příběhu z cyklu Heřmánci se do paneláku přistěhuje Martina (Renata Burdová), milovnice zvířat. Právo na pobyt v novém domově si však její zvířecí smečka musí obhájit. Především vlčák Netty.

6. Jakub

Šestý a poslední příběh z cyklu Heřmánci, se dotýká vážné, dnes ale velmi běžné situace. Rodiče (Daniela Bartáková, Tomáš Sedláček) Jakuba (Petr Mikovec) se rozvádějí.


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Tango Libre

Tango Libre
Tango Libre

Naposled navštívené:
Tango Libre

Tango Libre
Tango Libre