Zari
ohodnotit

Hercule Poirot [TV seriál]

Smrt na mysu (1990) - 1. díl (2. série)

Peril at End House

Další název:
Nebezpečenstvo v dome na konci; Agatha Christie's Poirot - Peril at End House; Hercule Poirot: Nebezpečenstvo v dome na kopci / Dom na myse (SK)
Žánr:
Rok:
1990
Délka:
100 minut, dvoudílný (51 + 51 min)
Premiéra v ČR:
8.7.2008
„Všichni máme chvíle, kdy se nám zdá, že smrt je vítanější než život.“
Popis / Obsah / Info k filmu Smrt na mysu
Hercule Poirot si s kapitánem Hastingsem konečně dopřáli dovolenou, ale již první den pobytu v přívětivém přímořském letovisku naznačí, že prosluněná idyla je pouze zdánlivá. Půvabná mladá žena Nick Buckleyová se při posezení na terase s oběma detektivy stane terčem neznámého střelce. Tentokrát to naštěstí odnesl jen její klobouk, ale při pozdějším rozhovoru se Poirot dozvídá, že to byl v krátké době již čtvrtý incident, při kterém mohla přijít o život. Před časem na ni doma málem spadl těžký obraz, potom selhaly brzdy jejího auta a nedávno se nad ní sám od sebe uvolnil balvan z útesu na pláži. Ona sama sice nepřikládá těmto událostem velkou váhu, ale Poirot je ve střehu. Zdá se to jen kapitánu Hastingsovi, nebo geniální detektiv skutečně nalezl v okouzlující slečně Buckleyové zalíbení?

Po Poirotově a Hastingsově neúspěšném hledání závěti Nick Buckleyové si její autorka, která je stále na detektivovo přání pod ochranou v místním sanatoriu, vzpomene, že svou poslední vůli poslala bratranci, advokátovi Charlesi Vyseovi. Ten ovšem popírá, že by takový dokument obdržel. Z Londýna přijíždí slečna Lemonová se zajímavými informacemi. Přes Poirotovu úzkostlivou snahu o bezpečnost Nick je dívka v sanatoriu otrávena. Jed se nacházel v bonboniéře, jejíž odesilatel se podepsal jako Hercule Poirot. A to je výzva, kterou geniální detektiv nemůže nepřijmout, i kdyby měl pravdu najít až v samotném záhrobí.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Smrt na mysu
Poirot a Hastings prichádzajú na veľký oddych do Cornwallu. Taký kľud a ticho im už dlho chýbalo v ich uponáhľaných životoch. Keď sa však zoznámia so slečnou Buckleyovou, začínajú tušiť, že také pokojné ich prázdniny nebudú. V posledných pár týždňoch túto sympatickú slečnu doslova prenasledujú nešťastia a vždy iba o vlások a s kúskom šťastia sa jej podarilo s hroziaceho nebezpečenstva vyviaznúť. Poirot následne nachádza v jej klobúku dieru po guľke, lenže to už Poirotovi viac dohovárať nie je potrebné. Vyšetrovanie s precíznosťou jemu vlastnou sa začína...


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

17:15 - 17:40

6 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

ČT2 - Dějiny antisemitismu

16:50 - 17:50

31 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

NOVA - Odpolední Televizní noviny (20...

17:00 - 17:30

21 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2021) [TV pořad]

16:40 - 17:55

41 minut již uběhlo
34 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Cizinec u dveří (Stranger at the Door)

Cizinec u dveří
Stranger at the Door

V arizonském žáru (Arizona Heat)

V arizonském žáru
Arizona Heat

Naposled navštívené:
Cizinec u dveří (Stranger at the Door)

Cizinec u dveří
Stranger at the Door

V arizonském žáru (Arizona Heat)

V arizonském žáru
Arizona Heat