Smrt na mysu (1990) [TV epizoda]

Smrt na mysu (Peril at End House)
84.6 %
 
 
 
 

Peril at End House

Další název: Nebezpečenstvo v dome na konci; Agatha Christie's Poirot - Peril at End House; Hercule Poirot: Nebezpečenstvo v dome na kopci / Dom na myse (SK)

    Žánr: detektivní
    Země: Velká Británie
    Premiéra v ČR: 8.7.2008        
    Délka: 100 min., dvoudílný (51 + 51 min)
„Všichni máme chvíle, kdy se nám zdá, že smrt je vítanější než život.“
Hercule Poirot si s kapitánem Hastingsem konečně dopřáli dovolenou, ale již první den pobytu v přívětivém přímořském letovisku naznačí, že prosluněná idyla je pouze zdánlivá. Půvabná mladá žena Nick Buckleyová se při posezení na terase s oběma detektivy stane terčem neznámého střelce. Tentokrát to naštěstí odnesl jen její klobouk, ale při pozdějším rozhovoru se Poirot dozvídá, že to byl v krátké době již čtvrtý incident, při kterém mohla přijít o život. Před časem na ni doma málem spadl těžký obraz, potom selhaly brzdy jejího auta a nedávno se nad ní sám od sebe uvolnil balvan z útesu na pláži. Ona sama sice nepřikládá těmto událostem velkou váhu, ale Poirot je ve střehu. Zdá se to jen kapitánu Hastingsovi, nebo geniální detektiv skutečně nalezl v okouzlující slečně Buckleyové zalíbení?

Po Poirotově a Hastingsově neúspěšném hledání závěti Nick Buckleyové si její autorka, která je stále na detektivovo přání pod ochranou v místním sanatoriu, vzpomene, že svou poslední vůli poslala bratranci, advokátovi Charlesi Vyseovi. Ten ovšem popírá, že by takový dokument obdržel. Z Londýna přijíždí slečna Lemonová se zajímavými informacemi. Přes Poirotovu úzkostlivou snahu o bezpečnost Nick je dívka v sanatoriu otrávena. Jed se nacházel v bonboniéře, jejíž odesilatel se podepsal jako Hercule Poirot. A to je výzva, kterou geniální detektiv nemůže nepřijmout, i kdyby měl pravdu najít až v samotném záhrobí.

režie:
Renny Rye
 
 
hraje:
David Suchet (Hercule Poirot), Hugh Fraser (kapitán Hastings), Philip Jackson (šéfinspektor Japp), Polly Walker (Nick Buckleyová), Paul Geoffrey (Jim Lazarus), Pauline Moran (slečna Lemonová), John Harding (velitel George Challenger), Carol MacReady (Milly Croftová), Godfrey James (inspektor), John Crocker (Dr. Graham), Geoffrey Greenhill (Wilson)
 
 
námět:
Agatha Christie
 
 
scénář:
Clive Exton
 
 
kamera:
Peter Bartlett
 
 
střih:
Frank Webb
 
 
producent:
Brian Eastman
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.