Zari
ohodnotit
Popis / Obsah / Info k filmu Vzácná návštěva
Kapitán Ořech přináší veliteli Haluškovi zdrcující zprávu. Od svého kamaráda na MNO se dozvěděl, že na inspekci na Zelenou Horu se chystá samotný ministr národní obrany generál Alexej Čepička. Důstojnický sbor je zděšen, ministrovy návštěvy jsou pověstné degradacemi podřízených důstojníků. Major Haluška spoléhá jen na zázrak, jinak podle svých slov „pojdě do hory drieva rúbať“.

Na bráně poučuje poručík Hamáček vojíny Jasánka a Voháňku o přivítání ministra. Voháňka má problém, jak požádat generála o občanský průkaz. Když Alexej Čepička dorazí na Zelenou Horu, major Haluška mu podá zmatečné hlášení. Ostatní důstojníci se poschovávají různě po útvaru. Probíhá inspekce a generálové ze štábu ministra odhalují "zašité" důstojníky. Dojde i na politické pohovory a kapitán Ořech na otázku, kde se formovala československá jednotka v SSSR v době 2. světové války, odpoví, že u Tobruku. Inspekce i přes všechny problémy skončí pro PTP prapor a hlavně jeho důstojníky bez postihů. Terazky se loučí na buzerplace s vojáky odcházejícími do civilu vřelými slovy: „Choďte už všeci do riti!“


Autor: curil

Popis / Obsah / Info k filmu Vzácná návštěva
Kapitán Ořech se dozví od kamaráda z ministerstva národní obrany, že ministr národní obrany generál Čepička vykoná inspekční návštěvu na Zelené Hoře. Důstojníci jsou z blížící se inspekční návštěvy vyděšeni, neboť u mnoha posádek po takové kontrole následovaly výrazné tresty – finanční postihy, zaražené postupy, převelení, degradování, někdy dokonce i propuštění z armády.


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Magnum (1980) [TV seriál]

09:00 - 09:50

33 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

ČT2 - Yellowstonský park - tikající ...

09:20 - 10:15

13 minut již uběhlo
42 minut zbývá do konce

NOVA - Jedna rodina (2023) [TV seriál...

09:30 - 10:50

3 minut již uběhlo
77 minut zbývá do konce

Prima - ZOO (2022) [TV seriál]

09:10 - 10:30

23 minut již uběhlo
57 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Karel a já

Karel a já

Naposled navštívené:
Karel a já

Karel a já