Zari
ohodnotit

Černá sanitka [TV seriál]

Žánr:
Rok:
2008
Délka:
26 minut, 15x26min
„Cyklus napínavých městských legend, kterými provází Roman Zach.“
Popis / Obsah / Info k filmu Černá sanitka
Černá sanitka divákům představuje škálu tzv. "urban legends" tak, jak se tradovaly v období "zlatého věku" strašidelných legend, za normalizačních let, v čele s bájnou černou sanitkou. Seriál má odtajnit souvislosti vzniku strašidelných i komických legend a posoudit jejich pravdivost.

Vedle průvodce celého seriálu herce Romana Zacha se o to budou snažit Bohumil Klepl, Jitka Schneiderová či Tereza Voříšková.Natáčení probíhalo v atraktivním prostředí kolem Máchova Jezera, Bezdězu, Doks, Brna či Prahy.

Mezi společenskými pověstmi lze najít i velmi staré pověry se staletým prazákladem, spojené většinou s nadpřirozenými bytostmi. Takové pověry i dnes dráždí dětskou fantazii při nočních vyprávěních na letních táborech. Stále větší převahu však v dnešní době mají pověsti spojené s typicky městským prostředím a jeho vymoženostmi. Jejich hrdiny jsou tak zákeřní zabijáci v městské dopravě či zlomyslní kuchaři z asijských restaurací s rychlým občerstvením.

"Jednotlivé příběhy z městského folkloru jsou většinou mezi lidmi silně rozšířené, existují však v mnoha verzích. Při ztvárnění této látky jsme z knihy Petra Janečka o moderní mytologii vycházeli jak obsahově, tak i formálně," řekl jeden z režisérů Mojmír Kučera.

Každý díl divákům nabízí dvě odlišné části: zatímco v úvodní polovině herci představí samotný příběh, v následné části je formou dokumentu dotyčná pověst objektivně interpretována.


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Vladimír Salač

Salač Vladimír

Roky prelomu

Roky prelomu
Roky prelomu

Naposled navštívené:
Vladimír Salač

Salač Vladimír

Roky prelomu

Roky prelomu
Roky prelomu