Zari
ohodnotit

Báječní a bohatí [TV seriál]

The Bold and the Beautiful

Další název:
B&B
Žánr:
Rok:
1987
Délka:
30 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Báječní a bohatí
Báječní a bohatí patří k nejslavnějším a nejúspěšnějším seriálům v oblasti nekonečného žánru. Hlavními hrdiny jsou dvě rodiny, které podnikají v módním průmyslu - rodina Forresterů a rodina Spectrů. Úspěšnější je rodina Forresterů, která v módě udává styl. Osudy obou rodin jsou vzájemně propojené.

Tento seriál se natáčí již od roku 1987. To, že je populární, dokazuje hostování takových herců, jako jsou například Kabir Bedi, Paul Satterfield, Sean Kanan, Jack Wagner, Lorenzo Lamas, Marshall Teague nebo Antonio Sabato jr. Tento seriál je úzce propojen s dalším takovým podobným seriálem - se seriálem Mladí a neklidní


Autor: videofil

Popis / Obsah / Info k filmu Báječní a bohatí
Báječní a bohatí je americká soap-opera, která je v Americe vysílána zároveň anglicky a španělsky pro hispánské publikum. V současné době (rok 2009) má zatím něco přes 5600 dílů.
Děj se odehrává v kalifornském Los Angeles a točí se kolem rodiny Forresterů a jejich módního podniku Forrester Creations.
Od 90. let se v seriálu objevují také charaktery z jiné soap opery - Mladí a neklidní - od stejného tvůrce. Seriál má na svém kontě mnho cen a je nejsledovanějším soap seriálem na světě.


Stephanie Douglasová byla sebevědomá a ctižádostivá dcera - potomek velmi bohaté rodiny. Když studovala na univerzitě v Chicagu, potkala Erica Forrestera - budoucího návrháře. Po té co otěhotněla, donutil je její otec vzít se. Mladý pár se přestěhoval do Los Angeles a založil díky jejímu finančnímu zázemí jeho nápadům velmi úspěšnou firmu Forrester Creations, zaměřující se na dámskou módu. Narodily se jim 4 děti: synové Ridge a Thorne a dcery Kristen a Felicia. Až o mnoho let později se ukázalo, že biologickým otcem nejstaršího syna Ridge je Massimo Marone. Eric má ještě další 2 potoky - Ricka a Bridget - z manželství s Brooke Loganovou. Eric a Stephanie se v průběhu seriálu několikrát rozchází a dávají dohromady - v současné době jsou potřetí rozvedení.

Podrobnější obsah:

Pilotní epizoda seriálu se zabývá hlavně připravovanou svatbou nejstašího syna Ridge s Caroline Spencerovou - dcerou mediálního magnáta Billa Spencera. Ridge je viceprezidentem rodinné firmy a po otci módním návrhářem. Svatba je považována za událost roku a média přináší njnovější zpráva a čtenářky spekulují o ženě, která dokázala Ridge zaujmout a ukrást srdce bývalého playboye.
Jednou z těchto žen je i studentka chemie Brooke Loganová. Pochází z dělnické střední třídy a žije pouze s matkou Beth a se svými sourozenci Stom, Donnou a Katie v tpickém americkém domě v San Fernando Valley - na předměstí Los Angeles. Ironií osudu je, že Beth byla Erickovou přítelkyní na koleji, než si vzal Stephanii. Právě život Brook se stane důležitou částí seriálu - první série se zabývá jejím milostným vztahem s Ridgem. Po jejich rozchodu (v němž hraje velkou roli i nevraživost mezi Brooke a Stephanii) nachází Ridge další lásku svého života - doktorku Taylor Hayesovou. Brooke je zničená a bere si za muže jeho otce Erica (ten je volný, neboť se Stephanií za sebou mají svůj první rozvod). Porodí mu dvě děti - Ricka a Bridget a po rozvodu se Eric dává se Steph opět dohromady.

Firma Forrester Creations má v módním průmyslu jediného hlavního knurenta a tím je firma Spectra Fashions, v jejímž čele stojí Sally Spectraová. Sallyina recepční je Darla Einsteinová a její návrhář Clarke Garrison. V počátcích jsou Sally a Stephanie protivnice, avšak později se mezi nimi vyvine přátelství. Po rozhodnutí uzavřít Spectra Fashions najde Sally dokonce zaměstnání v Forrester Creations.
Sallyina dcera je zpěvačka Macy Alexanderová, kterou krom mnoha dalších traumat trápí hlavně alkoholismus. Macy je vdaná za Thorna Forrestera. Po té, co ho ztratí kvůli brook, odjíždí se schovat do Itálie za svým otcem Adamem. Poté, co je alezena, vrací se zpět do Los angeles k Thornovi. avšak pozdji nachází větší zalíbení v Deaconovi Sharpovi, s kterým se setkává na protialkoholním léčení a vdává se za něj. O několik týdnů později je zraněna v klubu a upadá do komatu.
Na scéně se po mnoha letech objevuje také Massimo Marone - lodní magnát, který v mládí se Stephanií kamarádila a na škole spolu chodili. Také spolu se Steph jednou spali - právě předtím, než se poprvé vyspala s Ericem. Po více než čtyřiceti letech se ukazuje, že Stephanin prvorozený Rigde je jeho. Krátce na to se na scénu dostává jeho bývalá milenka Jacqueline Payneová, a její syn Dominick "Nick" Payne, který je kapitánem Marone Industries a jehož je Marone také otcem....


Autor: efCZa

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Magnum (1980) [TV seriál]

15:55 - 16:45

4 minut již uběhlo
46 minut zbývá do konce

ČT2 - Souboj titánů

15:55 - 16:50

4 minut již uběhlo
51 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

15:30 - 16:57

29 minut již uběhlo
58 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

15:30 - 16:40

29 minut již uběhlo
41 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Jang Won-seok

Jang Won-seok

James N. Harrell

Harrell James N.

Naposled navštívené:
Jang Won-seok

Jang Won-seok

James N. Harrell

Harrell James N.