Zari
ohodnotit

Arabela [TV seriál]

Příliš mnoho generálů (1980) - 11. díl

Rok:
1980
Délka:
29 minut
„Jak vyletěla do povětří chemická továrna a Arabela získala kouzelný prsten. Pohádkový seriál pro celou rodinu.“
Popis / Obsah / Info k filmu Příliš mnoho generálů
Petr vysílá z Rumburakova televizního studia do říše lidí a přes křišťálovou kouli vidí i slyší Arabelu. Vysvětlí jí, jak to bylo s proměnou pohádkové říše, a ona mu uvěří, že to nebyla jeho vina. Děti vysílají domů také a když je objeví v komnatě paní Müllerová, hned se ukáže na obrazovce a pochlubí se s manželem přes obrazovku přítelkyním v říši lidí. Mezitím si král stěžuje v závodní jídelně na chudý oběd a doslova prohlásí, že továrnu, kde takhle vaří, by nechal vyhodit do povětří. Po polední pauze pan Vigo, pan Majer a král Hyacint mají přenášet těžké nosníky. Ti ale zabloudí a rozbijí dvě obrovské skleněné nádrže s chemikáliemi. Dojde k chemické reakci a všichni opouštějí továrnu, aby se zachránili před jedovatým plynem a ohněm. Požárníci evakuují továrnu a dojde k výbuchu, který továrnu zničí. Vedoucí v továrně přijede s policisty a nechá krále Hyacinta, pana Majera i pana Viga zavřít do vězení. Arabela je se zlodějem Fouskem na lodičce, ale ten jí prstýnek nechce dát. Princezna si přivolá na pomoc vodníka, který Fouska stáhne do vody a Arabele předá prstýnek. Fouska vyloví plavčík, hned na břehu ho pozná policista a zatkne jej.

Arabela se vrací k Majerům s kouzelným prstenem a narazí na doktorku Knoblochovou, která chce převézt na výstavu sochu od mistra Pimpery, která stojí na zahradě. Čarodějnice paní Majerové sdělí, že pan Majer je s ostatními ve vězení a Arabela je jde osvobodit. Ve vězení čekají návštěvu generálů, Arabela se prstenem v jednoho z nich promění a nechá se zavést do cely k panu Majerovi, panu Vigovi i svému královskému otci. Všechny promění v generály, dozví se i o Vilibaldovi a jeho také promění v generála. Všichni nasednou do taxíku a odjedou. Během cesty domů si ale v převlecích za generály vyprávějí o tom, co se stalo, a řidič je z jejich řečí o pohádkových bytostech tak vystrašený, že v půlce křižovatky zastaví a uteče. Xenie mezitím dělá servírku a když podruhé přinese režiséru Novákovi jinou polévku, než kterou si objednal, ten si stěžuje. Ona mu ji vylije na hlavu a za to je přeřazena do kuchyně na mytí hrnců, kde si z ní nové kolegyně dělají legraci. Xenie drhne hrnec, když ji navštíví Arabela a Vilibald jako generálové.

U Majerů se Vilibald s Xenií pohádají a král je promění v kuličky, které si pak schová. Arabela převleče prstenem krále i pana Viga do obleků a vyčaruje bohatou večeři, když se u ní objeví falešná královna a chce nutně pujčit prsten. Arabela jí ho půjčí a královna se smíchem odejde. Čarodějnice přiletí do hotelu jako krkavec předat prsten Rumburakovi. Taxikář se na stanovišti svěřuje kolegům se svým zážitkem, když přijdou dva generálové - Rumburak a čarodějnice. Oba naloží a Rumburak se s paní kolegyní během cesty k Majerům dohadují, jak tam vniknou. Rumburak na sebe vezme na chvíli podobu pohádkového strašidla, taxikář je k smrti vyděšen, ale čarodějnice mu řekne, že tohohle už se dnes nikdo nelekne, a čaroděj se promění zpět. Taxikář jejich další řeči opět nevydrží, zastaví a znovu uteče. U Majerů se všichni najedli a bojí se, kdy přijde Rumburak. Někdo zvoní, za dveřmi je asistent Gross, aby panu Majerovi předal pohádky, které má číst v televizi. Oba odejdou do vedlejšího pokoje. Rumburak s čarodějnicí ve svých převlecích sedí na stromě, promění se v mouchy a míří k otevřenému oknu v obývacím pokoji, kde král Hyacint předčítá všem pohádky.

Zdroj: Česká televize


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

17:15 - 17:40

6 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

ČT2 - Dcery a synové divočiny

16:30 - 17:25

51 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

NOVA - Odpolední Televizní noviny (20...

17:00 - 17:30

21 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2021) [TV pořad]

16:40 - 17:55

41 minut již uběhlo
34 minut zbývá do konce

Reklama