Zari
ohodnotit

Amazing Race: O milion kolem světa [TV seriál]

The Amazing Race

Další název:
Úžasné dobrodružství; Podivuhodný závod
Rok:
2001
Délka:
60 minut
„11 párů – 5 kontinentů – 1 cíl: milion dolarů!“
Popis / Obsah / Info k filmu Amazing Race: O milion kolem světa
11 soutěžních párů (v pozdějších řadách se počet dvojic rozšíří na 12), desítky světových destinací a náročných úkolů! To je světově úspěšná show Amazing Race! Závod dvojic bojujících o pohádkovou výhru – 1 milion dolarů. V každé řadě závodu sledujeme jedenáct dvojic složených vždy z různých demografických skupin (různého věku, rasy, orientace), jednotlivé páry pojí nějaký vztah (milenecký, sourozenecký, spolupracovníci apod.). Právě vztahy, které jsou v některých situacích velmi vypjaté, dodávají pořadu napětí.
Soutěžící musí dorazit na předem určenou zastávku. Nedozví se ale přesně, kam cestují ani co je tam čeká. V každé destinaci budou týmy plnit sérii úkolů spojených s místními tradicemi. Některé překážky budou náročné fyzicky, jiné psychicky. Až po splnění úkolu se dvojice dozví, jaké místo je jejich dalším cílem. Soutěžící se tak musí spolehnout na svůj vlastní důvtip i vynalézavost – to může zahrnovat například i spaní na lavičkách v parku a autobusových nádražích, cestování vlakem, autobusem, taxíky, na kole, na lodi nebo dokonce na velbloudovi. Často velmi vyhroceným situacím nepřidá ani striktně omezený rozpočet a omezená možnost (nebo také zákaz) cestování letadlem. Soutěžní dvojice, které dorazí do další soutěžní zastávky jako poslední, je vyřazena. Takto soutěž postupně postupuje k závěrečnému kolu, kde zůstávají tři dvojice. Tým, který dorazí do cíle jako první, získá 1 milion dolarů.
Během jednotlivých kol týmy sledují nápovědy či indicie (vždy s jinou barvou dle povahy indicie). Aby soutěž nebyla až tak jednoduchá, nesdělují nápovědy přímo příští destinaci, nýbrž různé hádanky (například „Cestujte do nejzápadnějšího bodu kontinentální Evropy“, přičemž hráči musí najít správnou vlajku a dopravit se na místo určení). Modré obálky nabízí obecné informace a mohou obsahovat úkoly, které musí bezpodmínečně soutěžící splnit. Žluté obálky dávají týmu možnost vybrat si úkol, nebo jej přeskočit. Červená říká, že disciplínu může splnit jediný člen týmu, zelená pak umožní přeskočit vybrané úkoly (při splnění aktuální disciplíny).


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Amazing Race: O milion kolem světa
The Amazing Race je reality show, ve které vždy několik dvojic dostává v obálkách úkoly, které plní po celém světě. Závodí mezi sebou a nejlepší dvojice vyhraje milion dolarů...


Autor: Honza_Hlavka

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama