Zari
Chyby ve formuláři:
» Nejste přihlášeni, pro přidání videa k filmu se musíte přihlásit nebo zaregistrovat.
 
ohodnotit

Prasátko a jeho velký příběh

Piglet's Big Movie

Žánr:
Rok:
2003
Délka:
75 minut
Premiéra v ČR:
28.8.2003
„I malé zvířátko může být velkým hrdinou. Nejnovější animovaný film studia Walta Disneye.“
Popis / Obsah / Info k filmu Prasátko a jeho velký příběh
Film Prasátko a jeho velký příběh je další pohádkou, ve které se setkáme s oblíbenými zvířátky ze Stokorcového lesa. Tentokrát se parta přátel přesvědčí o tom, že i malé zvířátko může dokázat velké věci.
Když se zvířátka společně vydají na sběr medu a nechají Prasátko díky jeho malému vzrůstu doma, začne si připadat méněcenné. Pak se najednou ztratí a ostatní zvířátka použijí jeho památník jako klíč kjeho nalezení. Při tom si uvědomí, že toto „velice malé zvířátko" bylo ve skutečnosti v mnoha směrech velkým hrdinou. Po rušném hledání a jeho dramatickém vyvrcholení dostává Prasátko další příležitost dokázat, jak velký vliv mělo na své kamarády.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Prasátko a jeho velký příběh
Je to uplne prvni film o Prasatku... a navic opravdu bajecny! Zcela v duchu velke tradice animovanych pribehu o medvidkovi Pu.
DVD express


Popis / Obsah / Info k filmu Prasátko a jeho velký příběh
V roce 1961 zakoupil Walt Disney filmová práva na oblíbenou sérii povídek a knih anglického dramatika a žurnalisty A.A. Milneho (1882–1956) o Medvídkovi Pú a jeho přátelích ze Stokorcového lesa. První krátký film, Winnie the Pooh and Honey Tree (Medvídek Pú a medový strom) vznikl o pět let později a od té doby bylo natočeno pět dalších filmů, tři televizní, jeden TV seriál a více než dvacet videí. Výtvarné řešení nového filmu Prasátko a jeho velký příběh zachovává akvarelovou podobu dřívějších animovaných příběhů s Medvídkem Pú, počítačová animace je použita pouze tam, kde je to technicky nevyhnutelné. Zatímco ve filmu Tygrův příběh (FP 10/2000) se scenáristka Jun Falkensteinová Milneovými postavami inspirovala, vybrali si tvůrci snímku Prasátko a jeho velký příběh tři konkrétní příhody Medvídka Pú a jeho přátel, jež spojuje postava Prasátka, která svými činy dokládý, že i malý tvor může dokázat velké věci. – Když se Medvídek Pú s Tygrem, Ijáčkem a Králíkem vydají uloupit včelám med, nechají Prasátko doma. Drobeček má proto pocit, že o něj nikdo nestojí, a vydá se smutně zpívaje na dlouhou procházku. Když se po něm ostatní začnou shánět a najdou jeho album, uvědomí si, že Prasátko je přes svou skromnost, malý vzrůst a nenápadnost statečný tvor a nenahraditelný kamarád. – Snadno pochopitelný příběh nevybočuje z průměru a ani nepřináší nic nového, ale klade důraz na takové tradiční hodnoty, jakými jsou přátelství, odvaha a loajalita. – Snímek z větší části vznikl v ateliérech Walt Disney Animation Japan (WDAJ).
-kat-, Filmový přehled 2003/9

Autor/Zdroj: -kat-/Filmový přehled


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
21 (Twenty One)

21
Twenty One

Naposled navštívené:
21 (Twenty One)

21
Twenty One