Cerven

Daniel Sunjata

Povolání:
Rodné jméno:
Daniel Sunjata Condon
Národnost:
Věk:
52
Narození:
30.12. 1971, Evanston, Illinois, USA
Životopis (biografie) / Informace:
Má afro-americké, irské a německé předky. Vyrůstal v Chicagu, se svými adoptivními rodiči, policejním dispečerem Billem a sociální pracovnicí Katherine (která zemřela v roce 1996). Jeho druhé jméno, Sunjata, mu vybrali jeho adoptivní rodiče podle krále Mali.

Studoval Mount Carmel High School v Chicagu, kde hrál americký fotbal, Florida A & M Unversity, University of Southwestern Louisiana, New York University's Tisch School of the Arts, kde se stal magistrem výtvarného umění.

Svou profesní kariéru začal v divadle koncem roku 1990 v New Yorku. V roce 2003 byl nominován na cenu Tony za nejlepší mužský herecký výkon ve hře Take Me Out.

Čtyři sezóny hrál Burta Trevora v krimi seriálu Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (Law & Order: SVU). Největší popularitu si získal rolí Franca Rivery v seriálu Zachraň mě (Rescue Me, 2004-2011).

Na plátně se objevil v několika úspěšných filmech jako Ďábel nosí Pradu (The Devil Wears Prada, 2006) s Meryl Streepovou a Anne Hathawayovou, Temný rytíř povstal (The Dark Knight Rises, 2012) s Christianem Balem a zajímavou roli lovce odměn v komedii Slečna nebezpečná (One for the Money, 2011) s Katherine Heiglovou.

Má dvě děti se dvěma ženami, se kterými nežije a údajně neplatí alimenty.

Autor: jorgemar

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Daniel Sunjata

Sunjata Daniel

Naposled navštívené:
Daniel Sunjata

Sunjata Daniel