Zari

Laurence Fox

Povolání:
Rodné jméno:
Laurence Paul Fox
Národnost:
Věk:
46
Narození:
26.5. 1978, Yorkshire, Anglie
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Laurence Fox se narodil v roce 1978 v Yorkshire (Anglie) v rodině, která patří léta do showbusinessu. Jeho rodiče jsou James Fox a Mary Elizabeth. Edward Fox, Robert Fox a Daniel Chatto jsou jeho strýcové. Sourozenci Tom, Robin, Jack neměli herecké vlohy až na sestru Lydii, která se stala také herečkou, dědeček byl Frederick Lonsdale. Aby velká rodina byla úplná, ještě do ní patří herečka Emily Fox, která je sestřenicí a dcerou Edwarda Foxe.

Navštěvoval starou školu Harrow School a pro svoji vzpurnou povahu to neměl nikdy lehké. Ve věku, kdy se začínají chlapci otáčet za děvčaty, byl hodně stydlivý před ženami i trochu naivní. Nenáviděl tvrdý školní režim, vyhýbal se děvčatům a měl neustálé problémy s kouřením. Opovrhoval lidmi s tituly, jejich bohatstvím a tyto všechny jeho problémy měly za následek vyloučení ze školy jenom několik týdnů před ukončením. Na dva roky se stal zahradníkem, potom administrativním pracovníkem, které nenáviděl a konečně se mu podařilo přihlásit se na Royal Academy of Dramatic Art.

ěhem studia se objevil v mnoha divadelních inscenacích, hrál ve hře Divoká kachna od Ibsena a objevoval se i v tragédiích Shakespearových. Nelíbilo se mu, že je jenom příležitostním hercem a začal přijímat ve druhém a třetím roce studií, ikdyž je to zakázáno, jiné role i učinkování v prvním filmu. V roce 2001 hraje v horror – thrilleru Díra. Filmem se mu otevírá kariéra, přicházejí kontakty a může dělat práci, která jej baví.

V roce 2001 dokončuje studia a hned přichází další filmová role, hraje ve filmu Gosford Park. Poté přišla doba, kdy přicházely role v uniformách. Hraje německého letce v Island at War, německého důstojníka SS v Posledních kapkách a jako britští vojáci ve filmech Mrtvá hlídka a Ultimatum síly. Ve válečném dramatu z druhé světové války Colditz hraje kapitána Toma Willise, který je válečným zajatcem v táboře pro důstojníky, který je při pokusu o útěk zastřelen.


V letech 2006 – 2010 učinkuje ve čtyřech sériích Tv seriálu Vraždy v Oxfordu, kde s hercem Kevinem Whatelym vytváří detektivní pár, seriál nepřímo navazuje na seriál Inspektor Morse, který běžel v letech 1987 – 2000. Ve filmu Ať láska znamená hraje Charlese, prince z Walesu. Na divadle jej diváci mohli vidět ve hře Živnost paní Warrenové.

Opět má problémy s psychikou a ztrácí trpělivost s paparazzi, kdy napadá fotografa a hrozí mu vězení na tři roky a hrozilo mu i že nezíská vízum do USA. V roce 2006 hraje s britskou herečkou Billie Piper ve hře Na západě zachází a rok na to se oba stávají manžely, líbánky tráví v Mexiku. 21. října 2008 se jim narodil syn Winston James Fox.

Dále hrál ve filmech: Královna Alžběta: Zlatý věk (2007), Foylova válka (2003), Jericho (2005), Pokoj s vyhlídkou (2007), Wired (2010), W. E. (2011) – produkce.

Autor: jarda53

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Laurence Fox

Fox Laurence

Ralf Wolter

Wolter Ralf

Jde o peníze

Jde o peníze

Naposled navštívené:
Laurence Fox

Fox Laurence

Ralf Wolter

Wolter Ralf

Jde o peníze

Jde o peníze