Zari

Diego Luna

Rodné jméno:
Diego Luna Alexaner
Známý jako:
Alexander García
Národnost:
Věk:
44
Narození:
29.12. 1979, Mexico City, Mexiko
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
V Mexico City se 29. prosince 1979 narodil Diego Luna. Už od raného věku toužil být hercem, a záhy se začal objevovat v menších rolích v mexické televizi. V jedné z mexických telenovel si společně se svým kamarádem Gabrielem Garciou Bernalem vybudovali letitou kariéru. Jeho herecké výkony zaujaly natolik, že se začaly kupit nabídky na filmové role. V roce 1999 získal hlavní role v dramatu El Cometa a v thrilleru Un dulce olor a muerte.
O rok později získal menší roličku v oceňovaném dramatu o kubánském spisovateli Než se setmí. Ve filmu Juliana Schnabela si zahrál společně se svým vzorem Javierem Bardemem a také s Johnny Deppem.
Rok 2001 znamenal pro Diega obrovský průlom. Režisér Alfonso Cuarón ho společně s kamarádem Bernalem obsadil do hlavní role své road movie Mexická jízda. Film zejména ve Spojených státech šokoval otevřeností erotických scén, ale nepochybně zaznamenal po celém světě velký úspěch. Od té doby začal klepat na Diegovi dveře Holywood.
Diego natočil ještě dva domácí snímky, než se objevil po boku Salmy Hayekové v životopisném filmu Frida. V roce 2003 neodolal ani Kevinu Costnerovi, který si Diega vybral pro svůj westernový propadák Krajina střelců. To už se z něj nezadržitelně stávala hvězda, zvláště když stvárnil svou první anglicky mluvenou hlavní roli v pokračování úspěšného hitu z 90. let Hříšný tanec 2. I když toto pokračování už tak úspěšné nebylo, Diegovu kariéru to rozhodně ani v nejmenším nepřibrzdilo.
Naopak, ještě v tomtéž roce to byl samotný Steven Spielberg, který ho obsadil do vedlejší, ale podstatné role ve svém novém snímku Terminal.

Autor: nash

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Diego Luna

Luna Diego

Leo Marian Vodička

Vodička Leo Marian

Stephen Daldry

Daldry Stephen

Naposled navštívené:
Diego Luna

Luna Diego

Leo Marian Vodička

Vodička Leo Marian

Stephen Daldry

Daldry Stephen