Zari

Vitali Kličko

Povolání:
Rodné jméno:
Vitali Vladimirovič Kličko
Známý jako:
Vitali Klitschko
Národnost:
Věk:
53
Narození:
19.7. 1971
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Vitali Kličko se narodil o čtyři a tři čtvrtě roku dříve než jeho bratr Vladimír (19. července 1971). Už odmalička nezapřel svou bojovou povahu – začínal ale s kickboxem. Ve své kickboxerské kariéře se stál 6x světovým šampionem (2x jako amatér a 4x jako profesionál). Brzo se ale začal poohlížet po velkých červených rukavicích a rozhodl se, že se plně oddá své nové životní lásce – boxu. Jako amatér vyhrál 195 zápasů z 210.

V roce 1996 jej amatérská část boxerské kariéry nejspíš začala nudit a tak vstoupil do profi-ringu. Jako profesionál dosud (září 2012) vyhrál 45 z celkových 47 zápasů. Přitom 41x vyhrál stylem KO. Poslední prohru zažil 21. června 2003. Jeho zápas se slavným Lennoxem Lewisem (který hrál ve filmu Dannyho parťáci s jeho bratrem Vladimírem) byl ukončen TKO (tedy technickým knockoutem) – z tržné rány Vitalijovi teklo tolik krve, že doktor zápas ukončil i přes protesty ukrajinského boxera. V roce 2004 se stal držitelem titulu WBC, který se mu podařilo uhájit do dnešních dnů. Spolu s bratrem tak drží všechny tituly v těžké váze.

Pro svět filmu je zajímavá jeho účast v dokumentu Kličko, kde spolu se svým bratrem nechává diváka nahlédnout pod pokličku svých profesních i soukromých životů.

Přezdívá se mu „Dr. Ironfist“ – „Doktor železná pěst“ a podle oficiálních stránek měří dva metry a rozpětí (ne křídel, ale paží) má 203 cm. Vedle boxu je jeho láskou rodina – manželka Natalia a jejich tři děti. Vitali se hodně věnuje politice a v současnosti usiluje o křeslo kyjevského starosty a váhá, jestli má ukončit boxerskou kariéru, nebo v ringu ještě porovnat pár soupeřů. Se svým bratrem založil Nadaci bratří Kličků (Klitschko Brothers Foundation) a oba jsou ambasadory sportu.

Všeobecně známé je, že za celou boxerskou kariéru nikdy nestál v ringu proti bratrovi – je to i proto, že před lety oba slíbili své mamince, že proti sobě nikdy nebudou boxovat (nepočítaje tréninky a takové to domácí pošťuchování). Mnoho lidí se snažilo je nalákat na tučné finanční odměny, ale oni svůj slib dosud nikdy neporušili. Bratři se ale na zápasech navzájem doprovázejí. Pokud boxuje Vitali, Vladimir stojí v jeho rohu a podporuje ho. V zápasech Vladimira zas postává v rohu Vitali.

Autor: Naomi21

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Už vám není dvacet, paní Bláho...

14:50 - 15:25

30 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázraky techniky

15:00 - 15:45

20 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

NOVA - Mentalista (2008) [TV seriál]

14:40 - 15:35

40 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

14:25 - 15:25

55 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Vitali Kličko

Kličko Vitali

Naposled navštívené:
Vitali Kličko

Kličko Vitali