Zari

Rupert Grint

Povolání:
Rodné jméno:
Rupert Alexander Lloyd Grint
Národnost:
Věk:
36
Narození:
24.8. 1988, Watton-at-Stone, Herefordshire, Anglie
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Mladý zrzek, anglický herec, Rupert Alexander Loyd Grint se narodil jako nejstarší z pěti sourozenců 24. 8.1988 v anglickém městečku Harlow, Essex, v Anglii. Své ranné dětství vyrůstal v Herfordshire. Jeho otec Nigel Grint je prodejcem a maminka Joanna (Parsons) je víc než vytížená matka v domácnosti. Chodil do římskokatolické školy, kterou ale v šestnácti letech opustil, kvůli filmování.

Patří mezi několik mladých lidí, kteří bezesporu s velkým hereckým talentem prorazili díky jedné roli na celém světě, kde se promítala Harry Potter - sága, kde vedle Daniela Radclifa a Emmy Watson, pobláznili mladé lidi, a díky vděčným divákům se to odrazilo na jejich královských bankovních kontech.
Ještě než naskočil do toho filmového koloběhu, hrál jenom ve školních představeních a pohyboval se mezi ochotníky.

Jeho filmovým debutem byla role Rona Weisleyho ve filmu Harry Potter a Kámen mudrců (2001), kdy si poprvé potykal s profesionálním herectvím a jeho výborný, přirozený talent mu zajistil uznání kritiky a mezinárodního věhlasu i nominací na cenu Best Newcomer. Když mu bylo čtrnáct let, tak vedle dílů o Potterovi, začal hrát i v jiných filmech.

Mohli jsme jej vidět v komédii Prďoši (2002), Lekce řízení (2006), Cherrybomb (2009) i ve filmu Wild Target (2010). V poněkud vážné roli, kdy se příběh odehrává na pozadí II. světové války, je snímek Soudruhu, který se vrací do roku 1940, kdy německý a norský pilot po sobě nejdříve střílejí v akčních honičkách a později se ocitnou v jedné kabině, a protože je i v Norsku zima jako zima, tak v té norské divočině, jestli chtějí přežít, musí si pomáhat. Je to jak v pohádce.

Premiéra bude příští rok, v roce 2012 v Norsku. I další filmy má naplánované, jsou v rozpracování a podílí se na nich herecky i post – produkcí a pre – produkcí. Jde o filmy Eddie Eagle, Běh na lyžích, Válečné Wanderers, ale na všechny tyto filmy si musíme počkat až do roku 2012.

Herec ve svých 23 letech již od dětských let udržuje hezké přátelství k herečce Emmy Watson…

Snaží se ve svém volnu zdokonalit v golfu a má talent i na malování, svoje obrázky prodává a utržené peníze dává na charitu...

Autor: jarda53

Životopis (biografie) / Informace:
Rupert Grint je herec, který se počtvrté ujímá role nejmladšího z bratrů Weasleyových a přítele Harry Pottera, Rona. Jakkoli byla role v Harry Potter a Kámen mudrců jeho vůbec první zkušeností s profesionálním herectvím, jeho přirozený talent mu zajistil mezinárodní uznání kritiků i řadových diváků a také nominaci britského Critic’s Circle na cenu Best Newcomer.

Mimo prvního Harryho Pottera si zahrál po boku Simona Callowa a Stephena Fry roli šíleného profesora ve snímku Petera Hewitta Prďoši. a samozřejmě se objevil v Harry Potter a Tajemná komnata a Harry Potter a vězeň z Azkabanu. Rupert je nejstarší z pěti dětí a tvrdí, že má s Ronem mnoho společného, zejména pak neukojitelnou chuť na sladkosti. Před tím, než získal roli Rona Weasleyho, hrál pouze ve školních produkcích a ochotnických spolcích.

Z jeho rolí jmenujme například gangstera Roostera ve hře Annie, roli v představení Peter Pan a postavu Rumplestiltskina v Grimm Tales. Od té doby, co se před několika lety poprvé představil publiku jako roztomilý a legrační Weasleyovic kluk, po všech stránkách vyrostl a nyní je z něj sedmnáctiletý mladý muž. Když jej nenajdeme na placu při natáčení, nejraději hraje golf. Ve škole má Rupert rád kreslení, během natáčení nakreslil například podobiznu herce Alana Rickmana, který hraje profesora Snapea.

Autor: cira

Životopis (biografie) / Informace:
Rupert Michael Grint se narodil 24.8.1988 v Hertforshire(Anglie). Role Rona, který má hodně sourozenců mu nedělala žádné problémy, protože on sám také pochází z velké rodiny - má čtyři sourozence: bratra Jamese a sestry Georginu, Samanthu a Charlotte. Mimo HP hrál ve filmu Thunderpants. Stejně jako Ron nesnáší pavouky.

Ve škole má rád kreslení a chemii. Baví ho hraní na kytaru. Jeho nejoblíbenějším hudebním žánrem je rap. Jeho oblíbeným hercem je Jim Carey a má rád všechny jeho filmy. Když si přečetl knihy o HP, byl jimi uplně unešený a už před tím, než se začal natáčet první film, se mu nejvíc líbila postava Rona.

A jak dostal roli? Přišel na konkurz s videokazetou, kde zpíval o tom, proč by měl roli Rona dostat. A povedlo se! Jeho nejoblíbenější knížkou ze série o HP se mu nejvíce líbí Harry Potter a Ohnivý pohár.

Autor: Millie

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Zajímavosti z regionů

06:00 - 06:35

6 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

ČT2 - Nové objevy v Pompejích

06:00 - 06:50

6 minut již uběhlo
44 minut zbývá do konce

NOVA - Holčička z iglú (2012) [TV ser...

06:05 - 06:15

1 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

06:05 - 06:30

1 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Rupert Grint

Grint Rupert

Vladimír Lín

Lín Vladimír

Edi Klitsch

Klitsch Edi

Naposled navštívené:
Rupert Grint

Grint Rupert

Vladimír Lín

Lín Vladimír

Edi Klitsch

Klitsch Edi