Zari

Alexander Skarsgård

Povolání:
Rodné jméno:
Alexander Johan Hjalmar Skarsgård
Národnost:
Věk:
48
Narození:
25.8. 1976, Stockholm, Švédsko
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Alexander Skasgard je jedním z potomků známého herce Stellana Skarsgarda. Nastartoval svoji hereckou kariéru ve své rodné zemi - Švédsku. Do podvědomí se zde zapsal hlavně rolemi ve filmech „Ake och hans varld“ v roce 1984 a „Hunden som log“. Díky druhému filmu se stal velice populární mladou hvězdičkou, což brzy začal negativně pociťovat, fanoušci ho všude pronásledovali a média si ho přetvářela k obrazu svému. Jediné, po čem Alexander v té době toužil, bylo žít normální život třináctiletého kluka a tak se rozhodl s hereckou kariérou skončit.

Začal studovat politologii, chvíli žili v Anglii a sloužil u námořnictva. Během této pauzy přemýšlel, jakým směrem by se měl jeho život ubírat a rozhodl se pro návrat k herectví. Dva roky navštěvoval divadelní školu Marymount v New Yorku.

Po svém návratu do Švédska účinkoval v mnoha televizních seriálech a filmech. Tyto role ho však moc neuspokojovaly, nechtěl se ve svých třiceti letech vidět jako hrdina nějakého zamilovaného seriálu pro mladé, chtěl se stát serióznějším hercem.

V roce 2004 se přestěhoval do Los Angeles, kde se dostal do podvědomí rolí v minisérii „Generation Kill“, ale hlavní průlom přišel až se seriálem „True Blood“, kde Alexander hraje charismatického upíra Erica Northmana. Málokdo už však ví, že Alexander se ucházel o hlavní roli, upíra Billa Comptona.

Autor: suil

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Alexander Skarsgård

Skarsgård Alexander

The Nut

The Nut
The Nut

Naposled navštívené:
Alexander Skarsgård

Skarsgård Alexander

The Nut

The Nut
The Nut