Zari

Gael García Bernal

Národnost:
Věk:
45
Narození:
30.11. 1978, Guadalajara, Jalisco, Mexiko
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Gael García Bernal se narodil 30. listopadu 1978, na jeviště se poprvé postavil po boku mexických rodičů Patricie Bernal a Jose Ángel Garcíi (proto má dvě příjmení García Bernal). Herectví studoval na londýnské Central School of Speech and Drama. Byl první Mexičan, kterého přijali na tuto prestižní školu.

Když mu bylo 14 let, zahrál si poprvé v seriálu El Abuelo y yo, který byl natočen v roce 1992. Objevoval se také ve studentských filmech a filmech krátkometrážních. Popularitu a ocenění mu však přinesla až úvodní povídka úspěšného filmu Amores perros (Láska je kurva), za kterou dostal Stříbrného Huga na MFF v Chicagu a mexickou výroční cenu Ariel. Role Julia Zapaty v Mexické jízdě (2001) mu přinesla další cenu a to Cenu Marcella Mastroianniho na MFF v Benátkách. Film Babel (2006) mu zajistil nominaci za nejlepšího herce ve vedlejší roli.

Se svou nynější přítelkyní Dolores Fonziovou se seznámil při natáčení filmu Vidas privadas (2001). V té době ještě žil s Natalií Portman. 8. ledna 2009 se Gaelovi a jeho o rok starší přítelkyni Dolores narodil syn Lazaro.

Gael mluví plynně anglicky, španělsky, italsky a francouzsky. Jeho největšími idoly jsou Klaus Kinski, Daniel Day-Lewis a Marcello Mastroianni. Po natočení filmu Španělská výchova pronesl, že by chtěl být jednou tak dobrý herec, jako Marcello. Právě kvůli tomuto natáčení se musel Gael naučit španělský akcent a typickou španělskou řeč těla, včetně ženské chůze.

Herectví bere opravdu vážně, a tak mu nedělá problém před kamerou líbat muže, odhalovat zadek ani zabíjet. Během natáčení snímku Babel skončil v jeho rukách život sedmi kuřat. Není divu, že si tak od kolegů vysloužil přezdívku KFC. Kolegové si ho s radostí dobírali nejen kvůli tomu, že si zahrál transsexuála, ale také kvůli jeho výšce. Měří 168 cm. Jemu to však nevadí a tvrdí, že spousta herců jsou prcci, třeba Tom Cruiz.

Autor: veverka-zrzka

Životopis (biografie) / Informace:
Gael García Bernal se narodil 30. listopadu 1978 v Guadalajaře v Mexiku. Jeho rodiči jsou mexičtí herci Patricia Bernal a Jose Ángel García, po jejichž boku se jako dítě poprvé dostal na jeviště. Svou hereckou kariéru začal ve čtrnácti letech v soap opeře "El Abuelo y yo" (1992). Jeho herecká kariéra pokračovala rolemi především v krátkých a školních filmech, z nichž za zmínku stojí "Da tripas, corazón" (1996), který byl nominovaný na Oscara v kategorii krátkých filmů. V letech 1999 až 2001 jako první mexičan vy studoval herectví na dramatické škole Central School of Speech and Drama v Londýně. Světový ohlas a řadu ocenění mu získala role Octavia v mexickém filmu "Amores perros" (2000). O rok později se pak objevil po boku Diega Luny, jeho nejlepšího přítele, v dalším uznávaném filmu "Mexická jízda" (2001). Následovaly další snímky, z nichž vyniká především "Neslušná výchova" (2004) v režii Pedra Almodóvara. Jeho posledním velkým filmem je "The King" (2005), ve kterém ztvárnil Elvise Presleyho. Bernal je svobodný. Jednou z jeho přítelkyň byla Natalie Portman (2003 - 2004). Hovoří španělsky, italsky, francouzsky a anglicky.

Autor: huron

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Černé ovce (1992) [TV pořad]

17:40 - 18:00

8 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

ČT2 - Odysea: Mýtus nebo realita?

17:35 - 18:30

13 minut již uběhlo
42 minut zbývá do konce

NOVA - Na lovu (2021) [TV pořad]

17:30 - 18:30

18 minut již uběhlo
42 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2021) [TV pořad]

16:40 - 17:55

68 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Gael García Bernal

García Bernal Gael

Naposled navštívené:
Gael García Bernal

García Bernal Gael