Zari

Anton Yelchin

Povolání:
Rodné jméno:
Anton Viktorovič Jelčin
Známý jako:
Anton Yelchin
Národnost:
Narození:
11.3. 1989, Leningrad, SSSR
Úmrtí:
19.6. 2016, Los Angeles, Kalifornie, USA
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Anton Yelchin je americký herec ruského původu, narozen 11. března 1989 v Leningradu (dnešní Petrohrad). Jeho rodiče – Irina Korina a Viktor Yelchin byli, a stále jsou slavnou krasobruslařskou dvojicí (kvalifikovali se i na Olympijské hry, ale jelikož jsou židé, Sovětský svaz jim zakázal účast). Oba rodiče působí i nadále ve svém oboru, otec Viktor je krasobruslařským trenérem, matka Irina se věnuje choreografii. Do Spojených států se rodina přestěhovala roku 1989 (Antonovi bylo 6 měsíců), samozřejmě z politických a náboženských důvodů.

Anton začal s hraním v pouhých 9 letech. Jeho debutem se stal snímek „A Man is Mostly Water“. Poté hrál také v seriálech Huff, Zákon a pořádek, Myšlenky zločince. Zlomem kariéry byl film Srdce v Atlantidě, kde Yelchin sekundoval Anthonymu Hopkinsovi. Za tuto roli obdržel cenu za Nejlepší představení („Best Performance“) v „Young Artist Awards“.

Yelchin nespal a dál se objevoval v celkem nadprůměrných snímcích jako Nezapomenutelné dětství, Nelítostná rada a Alpha Dog. Právě rolí uneseného chlapce v Alpha Dog, který je na konci stejně zcela zbytečně zavražděn (film je podle skutečné události) si získal přízeň kritiků a určitě i fanoušků (a to nejen scénou v bázenu…).

Že se Yelchinova herecká kariéra rozvíjí správným směrem, ukazuje i další snímek – Charlie Bartlett, v kterém už Anton hraje hlavní roli a celý film si získal pro sebe, i přes účast Roberta Downeyho. Další dvě role získal Anton ve velkých trhácích léta 2009 – Terminator Salvation, kde hraje mladého otce Johna Connora, tedy Kyla Reese. Druhým hitem je Star Trek, kde ztvárnil navigátora Pavla Chekova.

Kromě hraní má Anton rád šachy, čtení, hru na klavír a kytaru. Stal se jedním z „100 Most Beautiful People 2009“ v People Magazine, což signalizuje jeho neustále stoupající popularitu.

Autor: kulky

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:00

74 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

ČT2 - Rok na planetě Zemi

13:40 - 14:40

4 minut již uběhlo
56 minut zbývá do konce

NOVA - Mentalista (2008) [TV seriál]

13:35 - 14:35

9 minut již uběhlo
51 minut zbývá do konce

Prima - Návrat komisaře Rexe (2008) [T...

13:30 - 14:30

14 minut již uběhlo
46 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Anton Yelchin

Yelchin Anton

Timo Hübsch

Hübsch Timo

Wenn du bei mir bist

Wenn du bei mir bist
Wenn du bei mir bist

Kim Delaney

Delaney Kim

Hanuš Gödert

Gödert Hanuš

Naposled navštívené:
Anton Yelchin

Yelchin Anton

Timo Hübsch

Hübsch Timo

Wenn du bei mir bist

Wenn du bei mir bist
Wenn du bei mir bist

Kim Delaney

Delaney Kim

Hanuš Gödert

Gödert Hanuš