Zari

Tim DeKay

Povolání:
Rodné jméno:
Timothy Robert DeKay
Známý jako:
Tim DeMay / Tim Dekay
Národnost:
Věk:
61
Narození:
12.6. 1963, Ithaca, New York, USA
Životopis (biografie) / Informace:
Americký herec Tim Dekay (Timothy Robert DeKay ) se narodil 12. června 1963 v Ithace ve státě New York. Vyrostl v malém městě Lansing, v prostředí krásné přírody. Od školních let se Tim zajímal o umění a sport, věnoval se basketballu i baseballu. Po střední škole studoval Obchod a filozofii na Le Moyne College. Po krátké době, kdy byl profesionálním hráčem baseballu se Tim rozhodl věnovat divadlu a vystudoval s Magisterským titulem Rutgers University se zaměřením na výtvarné umění.

Na televizní obrazovce debutoval na přelomu roku 1995 ve třech epizodách sci-fi seriálu „Strážce moře“. Zahrál si i epizodní role v dalších seriálech jako např. „Common Law“(1996), „Seinfeld“(1996), „The Naked Truth“(1997),…

K jeho prvním televizním filmům patří dramatický „Prsten“(1996), kde se objevil po boku Nastassji Kinski a Michaela Yorka, nebo válečná komedie „Války Pentagonu“(1998) s Kelseyem Grammerem.

Tim si nakonec našel cestu i na filmové plátno, k jeho výraznějším rolím určitě patří postava Deana Stewarta ve filmu „Big Eden“(2000), či „Swordfish: Operace Hacker“(2001), „Generace X“(2005).

Tim ale zůstává prozatím především seriálovým hercem. Výrazně na sebe upozornil v mysteriózním seriálu „Carnivale“(2003 – 2005). Z dalších např. „Čísla“, „Scrubs“, „Chuck“, nebo minisérie „Řekni, že mě miluješ“.

Ovšem největší úspěch přišel s rolí agenta FBI Petera Burka v seriálu „Ve službách FBI“, který se začal natáčet v roce 2009.

Od studií žije s herečkou Elisou Tailor, kterou si později vzal a mají spolu dvě děti. Žijí v Kalifornii.

Autor: jitush.b

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Tim DeKay

DeKay Tim

Naposled navštívené:
Tim DeKay

DeKay Tim