Zari

Jean-Pierre Rambal

Povolání:
Národnost:
Narození:
13.9. 1931, Marseille,Francie
Úmrtí:
18.9. 2001, Paříž,Francie
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Francouzský herec Jean-Pierre Rambal odehrál bezmála čtyřicet vedlejších rolí ve filmu, působil také v televizi a divadle, z několika filmů jej mohou znát i čeští diváci. Narodil se v Marseille, kde také začínal s herectvím v nočních klubech a zábavných podnicích, koncem padesátých let s příslibem lepšího uplatnění odešel do Paříže, kde začal hrát divadlo a přišly i první nabídky od filmu. Jako debutant se mihnul v kriminálce TANEC SMRTI (Le Saint mene de danse, 1959), krátce nato dostal větší příležitosti v komediích ŠPRÝMAŘ (Le farceur, 1960) nebo STARÁ GARDA (Les vieux de la vieille, 1960), během šedesátých let se prosadil také jako představitel vedlejších rolí na různých divadelních scénách (Théâtre des Bouffes Parisiens, Théâtre de Paris a další).

V menších rolích se Jean-Pierre Rambal představil i našim divákům, mohli jsme jej vidět například v kriminální komedii PRACHY A SMŮLA (Cent briques et des tuiles, 1965), kde byl ředitelem obchodního domu, ve stejném roce hrál policistu v komedii DIAMANTOVÝ BILIÁR (Un milliard dans un billiard, 1965), bohatou spolupráci navázal také s televizí, kde účinkoval v řadě seriálů. Znovu v menších rolích se připomněl i našim divákům ve filmech s J. P. Belmondem (MUŽ Z ACAPULCA – Le magnifique, 1973; NENAPRAVITELNÝ – L’incorrigibile, 1975), nejlépe si jej ale můžeme pamatovat jako četníka Taupina ve filmu ČETNÍK A MIMOZEMŠŤANÉ (Le gendarme et les extra-terrestres, 1978), v podružných úlohách se ale mihnul i v několika hodnotnějších titulech (SVĚTLO ŽENY – Clair de femme, 1979).

Mezitím rozvíjel aktivity v divadle a v televizi, kde jej diváci mohli vidět v řadě seriálů, hvězdné herecké obsazení nadále doplňoval ve filmech různých žánrů (JOSEFA – Josepha, 1982; DOBRÝ KRÁL DAGOBERT – Le bon roi Dagobert, 1984), před kamerou stál naposledy v podružné roli cestujícího ve filmu MOHAMED BERTRAND DUVAL (1991).

Jean-Pierre Rambal zemřel v ústraní v Paříži 18. září 2001 krátce po svých sedmdesátých narozeninách.

Autor: argenson

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Jean-Pierre Rambal

Rambal Jean-Pierre

Kurt Filipp

Filipp Kurt

Krzysztof Globisz

Globisz Krzysztof

Paul Scardon

Scardon Paul

Jovanka Vuckovic

Vuckovic Jovanka

Naposled navštívené:
Jean-Pierre Rambal

Rambal Jean-Pierre

Kurt Filipp

Filipp Kurt

Krzysztof Globisz

Globisz Krzysztof

Paul Scardon

Scardon Paul

Jovanka Vuckovic

Vuckovic Jovanka