Cerven

Michail Jefremov

Povolání:
Rodné jméno:
Michail Olegovič Jefremov
Známý jako:
Михаил Ефремов; Mikhail Yefremov; Mikhail Efremov
Národnost:
Věk:
60
Narození:
10.11. 1963, Moskva, SSSR
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Současný ruský herec Michail Olegovič Jefremov pochází ze slavné umělecké rodiny - jeho dědečkem byl slavný operní umělec Boris Pokrovskij, maminkou jeho dcera, herečka studia Sovremenik, Alla Pokrovskaja, a otcem význačný herec a režisár Oleg Jefremov. Michail se narodil 10. 11. 1963 v Moskvě a na divadelních prknech i před filmovou kamerou se objevoval už od útlého dětství. Ve filmu debutoval již jako třináctiletý a role Péti Kopejkina (Až se stanu velikánem) z něj o pár let později udělala jednu z dětských hvězdiček první velikosti.

O Michailově další cestě tedy nebylo pochyb - nastupuje do školy při Moskevském uměleckém divadle (MCHAT), ale už v prvním roce studia je povolán k nástupu vojenské služby. Tu si "odkroutí" v letech 1982 - 84, převážně účinkováním v různých souborech, recitacemi na oslavách svátků a podobně. Po návratu do civilu dostuduje a poté nastupuje do studia Sovremenik-2,kde mimo něj působí např. Nikita Vysockij, Vjačeslav Innocent ml. a další.

Roku 1991 se jejich skupina rozpadá a Michail přechází zpátky do MCHAT-u. Tady se setkává se svým otcem - režisérem. Během doby se mezi nimi kumuluje napětí a vznikají i mnohé konflikty, pramenící z rozdílného pojetí jejich pracovních představ. Po osmi letech tak Michail MCHAT opouští a vzniklé pauzy využívá k boji s narůstajícím problémem své závislosti na alkoholu. Později se orientuje spíše na filmovou tvorbu a hlavně druhá polovina 90. let mu přináší hodně zajímavých rolí.

V televizním seriálu Královna Margot hraje spolu se svojí manželkou Jevgenií Dobrovolskou, v Čechovovi zase s otcem Olegem. Při natáčení seriálu Romanovci se potkává s mladičkou Xenií Kačalinou - z pracovního vztahu se brzy stává vztah milostný, Jefremov se rozvádí a Xenie se stává jeho ženou. Ani to však není poslední Jefremova svatba - do třetice všeho dobrého i zlého se žení se zvukovou režisérkou Sofií Kruglikovou. Z každého manželství má jednoho potomka.

V současné době je Michail Jefremov považován za stálici ruského filmu a jako takový přímo zavalen prací - z jeho posledních děl jmenujme namátkou např. snímek Unaveni sluncem 2., či TV seriál Kotovskij. V současnosti působí také jako hlavní moderátor televizní talk show Očekávej mě, což je pořad, pomáhající ve vyhledávání a setkávání se lidem, kteří mezi sebou ztratili kontakty - jakási obdoba naší Pošty pro tebe.

Autor: green-tea

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Michail Jefremov

Jefremov Michail

Naposled navštívené:
Michail Jefremov

Jefremov Michail